22. června 2008

25. týden 16.6 - 22.6

Opět takový pohodový týden, nic jsem nehrotil, a rozhodl jsem se, že do dovolené už stejně nemá cenu se do ničeho složitějšího pouštět, dám si ještě nějaký ten triatlonový závod a po dovolené se rozhodnu co bude dál.

Pondělí 16.6. : plavání 1,3 km za 35 min. Byl jsem nějaký unavený, ael na bazén jsem s eodhodlal. Nejdříce jsem dal 300 m rozplav, pak 500 m za 11:14, ze začátku pomalu pak jsem trochu zrychlil, a závěr už bylo jen takové takové pomalé plavání, pára a hurá do práce :-).
Úterý 17.6. : kolo 61,88 za 2:06:26. Odpoledne jsem měl povoleno sportování, tak jsem toho využil a sedl na kolo. Po ranním hnusném pršení se odpoledne uděalalo moc pěkně, a i když docela foukalo kolo se mi líbilo a celkově to dalo na mě moc solidní průměr 29,4 km/h. Po příjezdu domů, nikdo nebyl doma, tak jsem hned po kole zkusil krátký běh, co to se mnou udělá. Hurá náběh na křeče nebyl, ale lýtka jsem měl tvrdý jak kameň, ale běžet se dalo a to je to hlavní. Celkem jsem uběhl 2,5 km za 12:17 min., což mi dalo solidní tempo 4:55 min/km. Loni jsem na Hulmenovi po 30 km kola, pomalu nemohl chodit a při běhu mně chytali křeče do stehen, snad to bude letos lepší, uvidíme v Oseku :-).
Středa 18.6. : souvislý běh 14,4 km za 1:19:53. Navečer po práci jsem opět mohl vyběhnout a jelikož už to chtělo změnu, opustil jsem asflatovou rovinatou trať kolem řeky Bečvy a vyrazil po polních cestách do malých kopečků směr Švédské šance. Vítaná změna, mně ze začátku trochu dělala problémy, ale pak jsem si zvykl a už se běželo celkem dobře. Tuto trať už jsem loni dvakrát běžel, dnes se mi zdálo, že běžím nějak pomalu a čas bude ze všech nejhorší, ale nebyl. Moc toho poslední dobou nenaběhám, ale čas byl jen o cca 2 min horší než nejelepší. A to jsem měl v závěru značné problémy s tím, abych udržet stolici :-).
Čtvrtek 19.6. : rotoped 40 min 22 km. Klasika, manželka v práci, musím hlídat děti, večer jsem si na chvilku sedl na rotoped.
Pátek 20.6. : souvislý běh 11,8 km za 1:01:16. Ráno jsem si přivstal, nic jiného mi nazbývalo, pokud jsem chtěl dnes vyběhnout, protože odpoledne je v plánu odjezd na chatu tudíž už nic nestihnu. Byl to takový pohodový běh, tep jsem moc nesledoval a spíš jsem si běžel jen tak podle pocitu. Průměrné tempo bylo 5:12 min/km což je solidní.
Sobota 21.6. : Sice jsem sebou na chatě boty naběhání měl, ale holt na běhání ani na jinou pohybovou aktivitu nebyl čas. Ráno jsem posekal trávu, pak dělal babičce poličku a navečer jsme navštívili úžasnou domácí hospůdku "Na tý louce zelený" a po zvládnutí několika piveček bylo ještě grilování a další pivečko:-).
Neděle 22.6. : ráno přijel brácha a dali jsme se do opravy zídky, zaházel jsem si lopatou, při míchání betonu, vzal do ruky zednickou lžíci a šel na to. Oprava trvalo až do oběda a odpoledne se v tom horku dalo jedině opalovat a žízeň zahnat jen dobře vychlazeným čepovaným pivem opět v hospůdce :-).

 KmČas
Běh28,702:33:56
Plavání1,335:00
Kolo83,882:46:26
Celkem
5:55:22

 

Zhodnocení : Pohodový týden, nikam se nehoním a prostě něco dělám, když je čas a hlavně chuť.

16 komentářů:

  1. No vidíš, že to jde:))) Mám z tebe radost:)))
    Jen bych si chtěl někdy taky jen tak na pohodu v čase 5min/km vyklusat:))) Hodně štěstí v sobotu:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Nenápadně zrychluješ :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslíš :-D. To je jen vyjímka, po sobotním triatlonku v Oseku, zase zjistím, že musím toho ještě moc najet, naplavat a naběhat, abych se odpoutal od zadních pozic.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty to máš stejnak všechno v hlavě. V tréninku lítáš třicítky v tempu 5:00 a na maratonu to neprodáš, jezdíš skoro třicítkou 60km a v Litovli se pak vytrápíš. Kurňa, mysli trochu pozitivně, přestaň furt naříkat, jak zas budeš vzadu a půjde to líp!

    OdpovědětVymazat
  5. To není naříkání, to je konstatování skutečnosti :-). Ale možná máš trošku pravdu, ale když on se člověk snaží a pak to v závodě dopadne na hovno :-(. Snad se to v Oseku obrátí :-).

    OdpovědětVymazat
  6. To je jednoduchý stanovíme plán a když ho nedodržíš bude následovat trest. :-D Takže plavání 0,65km za 16minut, kolo 25km za 50minut a běh 5,8km za 29minut. Celkem s dvěma depy (cca 2x2minuty) 1:44 a že jsem na tebe hodnej tak Ti dám 6minut na vrch, takže 1:50 ani o chlup víc a běda Ti jak to nedáš. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. A jak jsi to počítal? Mě to vychází 1:39 + 6 min navrch 1:45. 16 min plavání, 50 min kolo, 29 min běh, 4 min depo je 1:39. Podobnou představu o časech mám i já.
    A abych se vyhnul trestu budu dělat všechno proto, abych to do stanoveného limitu stihl :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Bečvomana jsem plaval 15:50 už kdysi dávno prsama. Nevím, co bys dělal tak dlouho v depu. Prostě to máš zkrácené na 1:40 :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud to tu každý příchozí o 5 min. posune směrem dolů, budu za chvíli atakovat umístění na bedně :-D.
    S tím plaváním to bude ještě zajímavý, dnes po cca 1,5 km mě chytla při odrazu docela solidní křeč do lýtka, tak snad to v sobotu v pohodě zvládnu. Pro jistotu začnu brát protikčečové tabletky :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Jo tak proto si v bazéně rychlejší - ty se odrážíš od stěny:-) Toho já jsem nechal už dáááávno:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já toho budu muset asi také nechat, nebo se křečí nezbavím :-).

    OdpovědětVymazat
  12. nesmíš chlastat, chlemtat v práci kafe a podceňovat pitný režim. Jinak si ty Tvoje křeče porád nedovedu vysvětlit. Kup si hořčík, pěkně se jím krm a uvidíš, že bude po křečích.

    OdpovědětVymazat
  13. Sem to totiž spočítal a pak jsem Ti přehodnotil běh z 34 na 29 a už jsem to opět nepřepočítal. Pod tíhou Vláďových argumentů píšem plavání na 15min, 6 minutový bonus mažem a jsi na pěkných 1:38. :) Spokojený ne?

    OdpovědětVymazat
  14. JM: Právě že moc nechlastám, pivo to je takový ionťák :-), kafe nepiji, ale asi budu muset dodržovat více pitný režim. Pokud jsem pil pravidelněji ionťák, a bral i preventivně anticramps křeče nebyly. Budu muset opět na tento systém najet :-).
    šewy: že jsem se vůbec ozýval :-). Ještě, že už do startu moc dní nezbývá jinak by jsi mi to nakonec stanovil za 1:30 ne :-).

    OdpovědětVymazat
  15. 8 minut? To někde hravě seškrtáme. :-D Jdu to promyslet. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Už neeeeee :-) musíš brát také v patrnost i počasí a pokud budou tropické třicítky, tak víš, že mi takové počasí vůbec nesvědčí, takže čas kolem 1:45 bude tak akorát a vše lepší je super výsledek :-).

    OdpovědětVymazat