24. dubna 2010

12. ročník Hanáckého půlmaratonu

Tak tu máme další závod a opět půlmaratón, tentokrát v závěru odpočinkového týdnu, takže by to mělo dopadnou lépe než v Oseku a jak to dopadlo ?

Dopadlo to více než dobře, ale po pořádku. Po páteční diskuzi s vl001, který není moc nakloněn systému tréninku, který absolvuji, jsem si sám říkal, co když to opět nevynde, asi opravdu je něco špatně, ale dnešní výkon mě všech obav zbavil :-). Čtvrteční volno jsem nedodržel, nechtěl jsem si nechat ujít poslední tělocvičnu, ale byl jsem odhodlán, že z hospůdky půjdu po dvou pivech, což jsem nakonec dodržel a hned se mi v pátek lépe vstávalo, první počin, k dobrému sobotnímu výsledku. Logisticky jsem zajistil hlídání dětí v Olomouci, tímto ještě jednou děkuji mamince Jirky Večerky, která moje dva divochy hlídala, a tudíž nic nebránilo tomu do Olomouce v sobotu jet :-).  Po příjezdu a pohodové registraci se to začalo hemžit závodníky a je super, vidět opět známé tváře a prohodit s nimi pár slov. S Jirkou jsem se potkal sice náhodou, ale poznal jsem ho hned, mamince jsem předal děti a mohl se soustředit už jen na závod. Na dnešní závod jsem si vzal kompresní podkolenky značky Craft, které jsem dostal od manželky k svátku a zatím je nepoužil, další žolík k úspěšnému zvládnutí závodu :-).
Čas letěl nějak rychle a po rozklusu a protažení se už závodníci štosovali na startovní čáře. Za nádherného počasí, teplo, jasno za mírného větru se odstartovalo do sedmi okruhů. Po prvním okruhu na dráze jsem se usadil ve skupince s Dušanem Kyjankou a Bohušem Barbořákem a Radkem Kopčanem a ještě s dalšíma dvěma, na závodech většinou dobíháme stejně říkám si dobrá volba na začátek :-). Běželo se mi suprově s Osekem nesrovnatelně, navíc kluci povzbuzovali což bylo také super.  :-). Radek po dvou kolech zrychlil, mně se nechtělo, byla to pořád ještě první čtvrtina závodu není kam spěchat, pocitově se mi běželo jak loni v Litovli, tak proč někam spěchat. Super na okruhových závodech je, že je pořád kontakt se závodníky, lze se povzbuzovat a pořád se něco děje :-). Pět kilometrů za námi já se cítím v pohodě a čas který, když udržím v pohodě bude stačit pod 1:40h. Hlavně nezačít bláznit, pořád je času dost :-). Kola ubíhala v pohodě tepy kolem 150-5, a už se blížil desátý kilometr, odmáčknu garmina a trochu jsem zpomalili, ale nic zásadního, ale to už Dušan tempo neudržel a v podstatě jsem běželi s Bohušem už jen sami dva. Já se cítil pořád v pohodě tempo mi vyhovovalo a pomalu jsme začínali sbíhat běžce před námi, co to trochu přepálili, byl jsem rád, že já to dnes nejsem :-). Sice už mě vzal o kolo vedoucí závodník Petr Vabroušek, ale to mě nemůže vyvést z tempa a běžím dál. Bohuš už pomalu nebyl schopen udržet stanovené tempo a poslední dva okruhy už jsem běžel sám, patnáctý kilometr, pořád se cítím dobře a dokonce jsem oproti předchozí pětce zrychlil, poslední dva okruhy, a budu to mít dnes za sebou snažím se držet stále tempo a pokud nezpomalím, mohl by z toho být i osobák :-). Poslední okruh, už není proč se šetřit a snažím se jít co to dá, kupodivu předbíhám další běžce, to se mi málokdy stane, ale pocit je to dobrý předbíhám i Radka, který už neběží tak lehce jak na začátku a mému tempu nestačí. Po odmáčknutí na dvacátem kilometru zjišťuji, že nezpomaluji ba naopak a osobák se blíží, už jen kilometr, běžím co to jde a ještě se mi podaří jednoho běžce předběhnout, což je, ale pro dnešek maximum, jelikož při vbíhání na stadion zjišťuji, že až do cíle nikdo nikde, což mi, ale navadí a jedu co to jde, nevídím na časomíru a pořád nevím za kolik to bude, až při protnutí cíle slyším, jak rozhodčí hlásí čas 1:35:17, super osobák :-).
Po krátkém vydýchání jsem se odebral k Jirkovi Večerkovi, který už byl dávno v cíli, také v osobáčku a dětem. Já jsem naprosto se svým výkonem spokojen, jednak jsem nepřepálil začátek a byl jsem schopen své tempo stupňovat až do cíle a kdo by také nebyl spokojen s osobáčkem, že :-). Po výklusu jsme si dali pivo, chléb se škvarka a tvarůžkama, počkali na vyhlášení výsledků, sprcha, bohužel už ne v moc teplé vodě, příště musíme jít hned po doběhu, a pomalu jsme se chystali k domovu. Ještě jsem si s klukama musel odběhnout kolo na dráze, což mi dělalo už problémy a jeli domů :-).
Samotný závod musím hodnotit pozitivně, registrace v pohodě, šatny dobrý, příště musím jít do sprch hned po doběhu, abych měl teplou vodu :-),pivo a chleba se škvarkama a tvarůžkama přišel vhod :-). Prostě taková rodinná atmosféra :-).
Výsledky závodu jsou zde .
Článek píši narychlo, jdeme na ples a manželka už je nachystaná, takže opravy a případné doplnění provedu až zítra :-). 

 

Délka
úseku
 ČasTempo
úseku
Avg.TF
Max.TF
5,0022:354:32150156
5,0023:164:40151155
5,0022:414:33154
157
5,0022:294:30158164
1,10 4:134:13
165167

 

10 komentářů:

  1. 1:5:17, super osobák :-), gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  2. Skoda tech 18\" ztracenych na 2. petce. Ale chapu, ze ses musel setrit na ples ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Blahopřeji k osobáku!
    Zdálo se mi, že rychlost po šestém km vadne a mohl bych rychleji. Vystřelil jsem dopředu stíhat běžce, který asi nezpomalil.
    Ke konci se projevil můj nedostatek zimních kilometrů a bolelo už všechno. Oproti předchozím okruhům jsem ztratil v posledním 20 vteřin, ale i to stačilo na PB.
    Tvůj závěr s posledním úsekem 1100 m za 4:13 je super a svědčí o rezervě, kterou v současné formě ještě máš.

    OdpovědětVymazat
  4. asi to s trenérem děláte dobře. Krásnej čas s rezervou. Myslím, že Tě letos čeká zajímavá sezóna.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky se připojuji ke gratulantům. Tipoval jsem lepší čas, protože mi přišlo, že běháš rychle na ty tepy, jaké máš. Až včera mi došlo, že máš tepy prostě jinak posazené a tedy nemůžeš jít při závodě ještě výše a rychleji. Taková školácká chyba. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Také se připojuji k zástupu gratulantů. Děláte to s Michalem dobře a jednou z Tebe ještě něco bude o:) Jsem zvědav na Mělice, jak dopadneš. Když mezi námi bude v cíli méně, než hodina, tak budu spokojený.

    OdpovědětVymazat
  7. Gratiluji k osobáku. Z plného treningu (přes 20 h týdně) si zaběhnout osobák na 1/2 M je buď známka fantastického zlepšení nebo předčasné formy. Veřím, že A je správně.

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji k hezkému osobáku.
    Nicméně můj páteční názor je pořád stejný, už jsem prostě konzervativní;-) Ale jak známo, já tomu nerozumím, tak je to jedno...

    OdpovědětVymazat
  9. všem díky za gratulace :-).
    Jestli je to forma, a nebo fantastické zlepšení nedokáži posoudit, od toho je trenér :-).
    Já mám největší radost z toho jakým způsobem jsem to zaběhl, nepřepálené a přece z toho byl osobák :-). A to jsem si moc nevěřil, ale trenér to odhadl opět přesně :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Když se na to tak dívám, tak jsem si zaběhl hned dva osobáky, druhý na 15 km :-).

    OdpovědětVymazat