3. prosince 2007

Týden 26.11 - 2.12

Týden po maratonu jsme si dal takový lehce flákací. Jeden den volno druhý nějaká ta pohybová aktivita. Docela to přišlo i vhod, protože mi nějak v úterý a středu nebylo nejlíp, ale teplý čaj s medem, citronem a slivovicí vše spravil, a ve čtvrtek jsem mohl v pohodě absolvovat tělocvičnu.

Pondělí 26.11. : volno. V neděli jsem vyklusal sobotní maraton a tak jsem si dal dnes volno .
Úterý 27.11. : regenerační běh 11,4 km za 1:03:18. Ranní výklus ( průměrný tep 133 , max 139). Byl jsem mile překvapen, že při tak nízkém tepu po maratonu jsem schopen klusat v průměru 5:33 min /km. Cesta tam s větrem v zádech 5,7 km za 31:12, zpět to bylo proti, ale pořád v pohodě. Odpoledne mi bylo, ale nějak divně, tak jsem odpoledne nastoupil na léčebnou kůru :-).
Středa 28.11. : volno. Ráno mi bylo stále nějak šoufl, a tak jsem uvítal plánovaný volný den a pokračoval v léčbě, ať jsem fit na čtvrtek.
Čtvrtek 29.11. : Léčba byla úspěšná, a tak jsem mohl absolvovat pravidelný fotbálek v tělocvičně. Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela makačka. A po fotbálku následuje zasloužená odměna v podobě zlatavého moku.
Pátek 30.11. : volno.
Sobota 1.12. : ráno jsem jel se synem na hokejový zápas, a tak jsem běhání moc optimisticky neviděl. Naštěstí návrat byl brzký, manželka už byla z práce v poledne také doma a bylo relativně pěkně, tak jsem vyběhl. Souvislý běh 16 km za 1:19:43, chtěl jsem držet tempo 5 min/km, což se mi podařilo. I s rozklusem rozcvičením a výklusem jsem si celkem napsal  17 km za 1:26:43.
Neděle 2.12. : ráno hokej. Sice už aktivně nehraji hokej od svých 16 let, ale pokud je příležitost rád si hokej zahraji a to se stalo zrovna teď. Výstroj už nemám, naštěstí nebyla ani potřeba, většina ji také neměla, a tak jsem vzal jen rukavice, brusle hokejku a hurá na to. Ani jsem nevěřil tomu, jak se člověk během hodinky dokáže pěkně zpotit :-). Už jsem s během ani nepočítal, ale po obědě bylo pěkně, tak by byl hřích nevyběhnout. Rodina spala, a tak jsem si dal regenerační běh 13 km za 1:13:39. 

 Km Čas
Běh 41,43:43:40
Tělocvična 1:30:00
Hokej 1:00:00

Zhodnocení : Ani jsem nepočítal, s tím, že týden po maratonu toho tolik naběhám ( po PIMu jsem naběhl 2x 5 km :-) ). Nakonec jsem zvládl  41 km, zahrál si fotbal v tělocvičně a ještě navíc hokej. Jen v neděli večer jsem se cítil jaksi unaveně, jako kdyby na mě opět lezla nějaká nemoc, tak jsem zvědav jak to bude příští týden.

9 komentářů:

  1. pěkná ojebávka, co tak trochu plavat?

    OdpovědětVymazat
  2. Uvažoval jsem o tom, jít si zaplavat, ale nenašel jsem ve svém nacvakaném programu místo. A s děckama se plavat nedá :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Css, 41km? To jsem sotva uběhl za minulý měsíc. Já myslím, že po maratónu více než dobrý.

    OdpovědětVymazat
  4. Po maratonu a jeden a půldenní slabosti je to slušný týden. Tu léčbu za jeden den teda ještě nezvládám.

    OdpovědětVymazat
  5. Neděle hokej a běh mi připadá moc. Věřím, že jsi po maratonu plný endorfinů, ale podle mne je někdy míň vlastně víc:-)

    OdpovědětVymazat
  6. rk: Je to zaručený, pokud na mě něco leze hned čaj s medem, citronem a trochu slivovice a buď to pomůže a nebo už je pozdě a je potřeba navštívit lékaře. Teď to pomohlo :-).
    vl001: hokej asi není úplně super na regeneraci, přiznávám, ale cítil jsem se dobře (únava žádná) tak jsem šel. A odpoledne byla doma nuda, tak jsem vyběhl, ale opravdu pomalu :-). Kdoví jak to bude do vánoc, manželka pořád v práci, takže se k běhu moc nedostanu, to bude času dost na odpočinek.

    OdpovědětVymazat
  7. s behanim pozor. citit se muzes skvele, ale telo na tom tak skvele byt nemusi. zalezi jak moc sis pri maratonu sahnul na dno.
    ja radim behy tak do 6 nebo 7km a staci 3x tydne. jestli si jinak lacny po pohybu tak rotoped nebo bazen. vsechno spis v rege tempu, nebo se muzes taky za par tydnu divit az neco v nohach nevydrzi...

    OdpovědětVymazat
  8. nechám si poradit a tento týden vemu opravdu jen tak regeneračně.

    OdpovědětVymazat
  9. Tu možnost fotbálku a hokeje ti trochu závidím, to by mě možná taky ještě teď bavilo. Já jsem hrál trochu hokej - do 15 a fotbal do 20, pak už nic. Teď už na to nejsou lidi - s 15 letými se hrát nedá :)

    OdpovědětVymazat