28. října 2007

Týden 22.10 - 28.10

Celý týden ovlivnilo špatné počasí. Od pondělka silný vítr s občasným, ale za to vydatným dešťem. Naštěsti o víkendu se počasí umoudřilo a zvládl jsem konečně i delší výběh.

Pondělí 22.10. : regenerační běh 10 km za 56:10. Ráno jsem si přivstal a v 5:00 vyběhl. Opět s čelovkou a už nám trochu více foukalo a ochladilo se.
Úterý 23.10. : volno. Odpoledne jsem měl plánovaný výběh, ale vzhledem k silnému větru a dešti, jsem raději zůstal doma. Sice někteří zastávají názor, že neexistuje počasí, kdy se nedá běhat, jen špatně zvolené oblečení, ale dnes jsem to raději nezkoušel. Nerad bych onemocněl.
Středa 24.10. : střídavý běh. Ráno jsem si přivstal a v 5:00 vyběhl. Už nepršelo a vítr už také nebyl tak hroznej. Přemýšlel jsem co běžet, aby to nebylo pořád stejný a tak jsem zvolil střídavý běh 2x 2 km volně (do 65%TFmax) a 2 km rychle (do 95%TFmax). Po dlouhé době změna, moc se mi to líbilo, a chtěl jsem to dát ještě jednou, ale vzhledem k střevním potížím jsme musel rychle spěchat domů :-). První rychlejší úsek 2 km jsem rozbíhal raději pomaleji, abych nepřepálil tempo a u dalšího rychlého úseku jsem se netrápil a docela se mi to povedlo časy jsou skoro stejné. Mohlo to být i rychleji, ale vzheldem k tomu, že jsem úseky dlouho neběžel raději jsem se držel při zemi. Celkem jsem si i s výklusem napsal 9 km za 52 min :-).

 Čas
1_211:56
2_29:34
1_212:36
2_29:32

Čtvrtek 25.10. : jsou prázdniny, tak padla pravidelná čtvrteční tělocvična. Chtěl jsem navečer vyběhnout, ale jak už je to tento týden pravidlem, opět začalo pršet, tak z toho nic nebylo.
Pátek 26.10. : souvislý běh 11,4 km za 59:39. To, že jsem si ráno v 5:00 přivstal snad už ani neubdu zmiňovat, hlavni bylo, že nepršelo, nefoukal ani vitr a zdalo se mi, že nebyla ani takova zima. No prostě ideální počasí na běh. Navíc se mi zdálo, že to tentokrát nějak rychle uteklo. V plánu jsem měl jen pomalý výklus a taky polovina byla 5,7 km byla za 31:10, po obrátce se mi to nějak rozběhlo a aniž by se mi nějak rapidně zvedla tepovka jsem to zvladl pod hodinku. Člověka takový podařený ranní výběh aspoň do celého dne dobře nakopne.
Sobota 27.10. : souvilsý běh 31,5 km za 3:13:40. Po dlouhé době jsem se dostal k delšímu běhu. Ráno jsem společně s bráchou vyběhl. Celá trasa je zanamenaná zde . Mě se týká laps 2 plus trasa k napojení a odpojení se dřív. Začátek byl celkem v pohodě, sice kopečky, ale šlo to dobře, posledních 8 km už toho měl brácha plný zuby, nechtěl jsem, aby dobíhal sám a tak jsem doběhl v jeho tempu. Byl jsem celkem překvapem, běželo se mi dobře a ke konci bych klidně mohl zrychlit. Rozhodně jsem nedoběhl úplně zničenej. Že by se konečně projevily naběhané kilometry?
Neděle 28.10. : V sobotu jsem byl na oslavě narozenin u bráchy a trochu více se popilo, byl jsem rád, že jsem ráno byl se synem bruslit a odpoledne procházka s dětima, a pak jsme se byli podívat na muže na hokej.

 Km Čas
Běh
61,9
6:01:29

Zhodnocení : S tímto týdnem jsem moc spokojený, konečně se o víkendu podařil delší běh a vzhledem k nepříznivému počasí je i celkový počet uběhnutých kilometrů docela solidní. Naposledy jsem delší běh běžel 16.zaří 28,7 km a to jsem doběhl úplně zničený a těď v podstatě ve stejném tempu na km a navíc s dvojnásobným převýšením jsem doběhl v pohodě.

11 komentářů:

  1. tak jenom pilne bouchej, 24.11. se blizi milovymi kroky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je pecka, 50% týdenního objemu dát v jednom běhu. A ještě na pohodu.
    Co máte za akci 24.11 ? Jedete do Poruby ? Nebo zimní triatlon ?

    OdpovědětVymazat
  3. Původně jsem chtěl do Poruby jet, ale asi tam nepojedu. Brácha ještě nemá na to, aby v pohodě maraton dokončil a jít to jen tak buď a nebo se mu nehce a 1.12 je Mikulášský běh v Olomouci můj první závod a to by týden po maratonu asi nebyl dobrý výsledek. Ještě uvidím je to ještě skoro 4 týdny.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš fůru kilometrů, to mi v Porubě utečeš. Pojeď:-) Nebo na Perlu Karpat o týden dřív? To budeš do Mikuláše v pořádku...

    OdpovědětVymazat
  5. A taky mi uniká, proč by někdo, kdo si tento víkend uběhne dost přes 30km neuběhl maraton???

    OdpovědětVymazat
  6. Neříkám, že bych to neuběhl já, ale brácha. Po té třicítce byl dosti zničenej. A tvrdil, že raději přes zimu naběhá objemy a na jaře do toho vletí. Uvidíme, ještě je to daleko :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Vím, že brácha. Taky bývám zničenej, když běžím s rychlejším běžcem. Nepotřebuji na to ani třicítku:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jestli cítíš, že máš na maratón natrénováno, je škoda do toho nejít. Obzvláště, když to v té Porubě narovnali. :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych do toho chtěl jít, ne že ne. Ale manželka je trochu proti, že jsem pořád někde v tahu, tak uvidím, jak to dopadne :-). Teď v sobotu jedu na Hornickou desítku do Frýdku Místku a pak uvidím jak to dopadne :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Zase lepší pořád v tahu, než pořád na tahu. :D

    Na desítku přeju rychlý nohy.

    OdpovědětVymazat
  11. Dík budu se snažit ze všech sil :-). To jo, ale vysvětluj to manželce :-D

    OdpovědětVymazat