18. října 2007

Týden 15.10 - 21.10

Začátek týdne dopadl po běžecké stránce v pohodě, bohužel zazimování chaty mělo o víkendu přednost.

Pondělí 15.10. : volno. Původně jsem chtěl po práci na chvilku vyběhnout, ale bylo potřeba doma něco udělat tak z toho nic nebylo.
Úterý 16.10. : souvislý běh 14,4 km za 1:18:56. Opět trochu kopečky kolem "Švédských šancí" a byla to příjemná změna.
Středa 17.10. : regenerační běh 10 km za 56:59. Ráno jsem si přivstal a v 5:00 vyběhl. Poprvé v životě jsem běžel s čelovkou. Měl jsem z toho obavy, ale vše bylo v pohodě. Čelovku jsem na hlavě skoro necítil a solidně osvětlovala cestu. Odpoledne dorazily nové běžecké boty M846WR $$OBR286120$$ . Musel jsem je vyzkoušet, a tak jsem využil příležitosti vyzvednutí ledvinky na běh u Ječmínka Máselníka a pro ledvinku jsem si doběhl. Bylo to sice tam i zpět jen 4,7 km za 26:00, ale boty sedí skvěle a tlumení taky v pohodě.
Čtvrtek 18.10. : pravidelný fotbálek v tělocvičně. Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela makačka. A po fotbálku následuje zasloužená odměna v podobě zlatavého moku.
Pátek 19.10. : volno. Po čtvtečním fotbálku jsem večerku tentokrát neprodloužil a tak byl celý pátek v pohodě. Navečer si manželka s kámoškou šli sednou na kafe a nás s kámošem zůstala povinnost hlídání děti. Objednali jsme pizzu, dali pivenko a slivovičku proti nachlazení.
Sobota 20.10. : volno. Nejdříve byl naplánován delší běh kolem 28 km, ale musel jsem jet zazimovat chatu a udělat další potřebné práce. Večer už jsem byl unavenej a raději jsem odpočival.
Neděle 21.10. : souvislý běh 15 km 1:14:06. Nejdříve jsem chtěl vyběhnout hned ráno, ale když jsem vstal vydatně pršelo, tak jsem ještě ulehl a doufal, že stihnu něco odběhnout odpoledne, jelikož v 9:00 jsme jeli do Zlína se synem, měl tak hokejový zápas přípravek a nevěděl jsem, kdy se vrátíme a zda bude čas na běh. Naštěstí čas se našel a aspoň něco jsem odběhl.


Km Čas
Běh 44,13:56:01
Tělocvična 1:30:00


Zhodnocení : Ne a ne překonat hranici 50 km za týden. Sice pohyb je, ale víkendový delší běh mi nevyšel. Co se dá dělat, ale bylo potřeba chatu zazimovat, a to nikdo za mě neudělá. Příští týden to snad bude lepší.

7 komentářů:

  1. O těchto 846-kách už rok přemýšlím a nakonec vždy koupím jiné. Naposledy 825, které nemají tvrdou gumu na vnitřní straně a jsou ještě lehčí. Jenže po delším běhu cítím, že jsou přece jen o něco užší, mršky. Podle stránek New Balance jsou z lightů 846 jediné se šířkou EE místo D. Nechtěl jsem zvýšenou patu, ale nakonec mi nic jiného nezbyde. Všichni radili 846 a já měl vždy trochu jiný názor, ach jo.

    Moc si toho nenaběhal, ale zase buduješ čtvrtkovou odrazovou sílu a rychlost. Já zase trochu tlačím na pilu objemů, odkládám rizikové plavání, co kdyby maratónek 1x Poruba 24.11. ...? I rodina by jela, jen netuším, čím by se tam zabavily, holky moje.

    Na Exploserovi(M=3:21)je vidět, že to jde i bez předchozího běhání, stačí jeden závod týdně a mezi tím snad nic. Nebo mám zkreslené informace. Škoda, že svou metodu nezvěřejnil podrobněji. Asi talent.

    OdpovědětVymazat
  2. no pěkný botky. Do toho současného bahýnka to bude jedna báseň. To bude slziček, až budou ošklivé špinavé....

    OdpovědětVymazat
  3. O NB846 jsem taky uvažoval a nakonec jsem na radu Pavla Baběráda pořídil taky 825ky jako rk. A musím říct, že jsem s nimi zatím na výsost spokojený. Asi o nich budu muset taky napsat nějaký te spot. ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. Vítej do fan klubu NB 846. V současné době mám druhý pár a konzervativně přemýšlím o třetím. Tlumící schopnosti na tvrdém podkladu jsou výborné. Bota trpí (a snižuje se její životnost) v suťovisku.
    rk: Exploser je unikát a muzeální kousek.:-)) Když jsem přišel ve Stromovce 3,5 h po startu ke stanu s občertvením a on spokojeně a nevzrušeně pojídá polívku, ptal se účastí v kterém kole vzdal. :-))
    Výrobci sportovního vybavení, majitelé fitcenter a jiní obchodníci s deštěm musejí lidi typu Explosera nenávidět.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš o 44km a 100m víc než já, tak co se zabývat nějakou padesátkou:-) Tu si v klidu uplav:-)

    OdpovědětVymazat
  6. milan:mile rád jsem do klubbu vstoupil :-). Tak to si pospěš s nákupem. Kupoval jsem je z shopsport.net a Baběrád už měl jen tenhle model. MR846WB už neměl. Zatím naběháno 30 km a velká spokojenost. Ze začátku velké překvapení jak je model vzdušný a trochu širší než 901, ale rychle jsem si na ně zvykl.
    Jde o to, že chci na závěr jít Porubský dvojmaraton ( teda jen jeden :-) ) a delší běh je potřeba. NO uvidím, třeba budu jak Exploser čím míň naběháno tím lepší časy a pokoření osobáků :-)).
    Ječmínek: budu se snažit běhat jen na asfaltu, abych si je neušpinil :-).
    vl001: Ty už máš dávno tento rok splněno, tak se ani nedivím, že si jdeš jen tak lehce zaklusat a ještě hýříš vtipem, nikdy jsi mě neviděl plavat myslíš, že bych tu padesátku zvládl ?

    OdpovědětVymazat
  7. To zazimování Ti závidím. Já byl včera rád, že se mi povedlo zrejt 50% potřebné plochy záhonů. ;-)
    Koukám, že Exploser se svým nevšedním pojetím začíná být známý - jen na tu Vysočinu ještě nedorazil :-)

    OdpovědětVymazat