2. ledna 2011

Jak dopadl rok 2010

Je konec roku a to se většinou bilacuje celý rok, tak to také zkusím.

Většinu roku hodnotím pozitivně. Od ledna probíhala příprava na mého prvního ironmana většinou bez problému, navíc od konce března jsem se v bazéně dostal pod drobnohled Jardy Hýzla, a bylo to na časech plavání vidět, kdy jsme se za cca měsíc na 1500m zlepšil o více jak minutu. Také jsem se se zúčastnil Oseckého 1/2 maratonu, který se mi ale moc nepovedl, hlavně díky nedodržení tréninku před závodem. Naštěstí jsem si chuť spravil na Hanáckém 1/2 maratonu, kde jsem si zlepšil osobák :-). Počasí tréninku moc nepřálo a po jsem najížděl kilometry na kole jak to jen šlo a to hlavně díky tomu, že jsme si mohl vzít v práci dovolenou, podle toho jestli bylo pěkně :-). V květnu jsem se poprvé zúčastnil cyklistického závodu Mamut tour, trasu 120 km jsem zvládl celkem obstojně a pak už tu byl první triatlon sezóny, CZECHMAN v Mělicích, který se mi hodně povedl a celkový čas 5:05:44 nebyl rozhodně špatný, pěkná generálka před Otrokovicemi. Po Mělicích už jen takové ladění na vrchol sezóny :-). A byl tu den D 26.6.2010. Jak jsem všem předem avizoval, při závodě, kde absolvuji svoji premiéru bývá extrémní počasí a opět to tak bylo. Týden před Moraviamanem, jsem jel na kole a teplota ráno byla 12 C, ale v den závodu se šplhala k třicítce. Závod jsem podrobně popsal v samostatném článku, takže se nebudu pouštět do většího rozepisování, Moraviamana jsem zvládl za 12:10:16 což byl pro mě super výsledek a nesmírná spokojenost, vrchol sezóny jsem zvládl a stal se pokořitel triatlonu na ironmanských distancích :-). Pak už to tak veselé nebylo, ještě Osecký triatlon týden po Otrokovicích byl v pohodě, i když únava znát byla, ale Grafiman už byl procházkou peklem a to hlavně díky počasí které panovalo v den závodu, opět vedro a to už bylo asi na můj organizmus, i když akce na Labuti s krůtou se ještě povedla, pak už to šlo se mnou po zdravotní stránce z kopce, s hnisavou angínou jsem musel dokonce ležet v nemocnici a červenec jsem vlastně celý proflákal a když už to vypadalo, že budu fit konec srpna jsem byl opět na antibiotikách kvůli angíně :-(. A tím jsem vlastně sezónu ukončil :-(. V září jsme se dal dohromady a pomalu jsem začal opět plavat a hýbat se, jelikož, váha se nebezpečně začala zvyšovat. A od listopadu jsem zahájil přípravu na novou sezónu pod dohledem Jardy Hýzla. A cíl na novou sezónu ? Opět jet do Otrokovic a co nejvíce se přiblížit času 11:00:00. Zatím příprava probíhá v pohodě, zatím zdráv a listopad i prosinec dopadl dobře, tak snad to tak bude pokračovat i nadále :-).
Tak to je tak ve zkratce, jak po sportovní stránce probíhal u mě rok 2010, se kterým jsem byl hodně spokojen, hlavní cíl se mi podařilo splnit, a k tomu ještě bonusy v podobě dvou osobáků :-). Snad to bude tak pokračovat i příští rok.
Na závěr bych chtěl popřát všem do nového roku, hlavně hodně zdraví a spokojenosti, a ať to dobře plave, jezdí a běhá :-). 

Za rok jsem zvádl uběhnout 1615,16 km za 149:29:50, odplaval 462,70 km za 177:58:41 a ujel na kole 3827,96 km za 140:45:36, + rotoped 1212,64 km za 39:20:03 + spinning 0 km za 3:59:57 a ostatní sportovní aktivity 28:30:00.  Celkově to dělá 539:04:08.

11 komentářů:

  1. Blahopřeji k úspěšné sezoně. Výsledky hovoří jasně a jsou odrazem dlouhodobé přípravy. Jen ty kilometry plavání mě hlava nebere. :)

    Ať se ti letos daří pokračovat v započatém trendu.

    OdpovědětVymazat
  2. Milane díky, když vydrží zdraví, tak se flákat nebudu :-)). Tobě ať se také daří :-).

    Tolik jsem ještě nikdy nenaplaval, v roce 2009 to bylo 185 km, takže v roce 2010 více jak dvojnásobek. Ale je to hlavně díky tomu, že můžu chodit ráno s plavcema, na veřejnosti bych toho tolik nedal :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo o celých 62,2km si mě přeplaval v běhu za rok. :) A dal jsi do těch hodin i pečení bábovek a vánoček? ;) No nedělej si srandu, to je vzorná psychická příprava. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jediny kde se s Tebou muzu srovnavat je asi ta angina...:-D Ta moje taky ne a ne chcipnout, potvora jedna. Hezkej rok! Sem fakt zvedavej na ten letosni, na pulce se asi dostanes pod 5, a ten celej pod 11 Ti moc a moc preju! Tak se drz!

    OdpovědětVymazat
  5. ideální materiál pro trenéry ten Alda, vzorný plnič všech plánů. Dříve michalošprt, teď jardošprt:-). Věřím, že ty Otrokovice budou hluboko pod 11.

    OdpovědětVymazat
  6. Nestresuj ho zbytečně, vyčkej na kontrolní závod. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Šewy: na to pečení jsem úplně zapomněl :-). Uklidňující to je, to máš pravdu, teď mám v plánu kynutý buchty :-))
    Majk: Hlavně se vykurýruj, ať jsi na závodech také :-).
    JM: šprt to je silné slovo, jen se snažím odtrénovat co trenér napíše, také to pokaždé nevyšlo :-).
    Pánové diskuze ohledně času jsou trochu předčasné, do léta je ještě hodně daleko. A už se tady jednou hojně diskutovalo za kolik dám svého prvního, pak jsem sebou švihl na kole a bylo vymalováno. Takže diskuze připouštím až den před závodem :-))).

    OdpovědětVymazat
  8. Aldamane, vitaj ešte raz v klube zvanom Ironman. Zdá sa, že sa ti členstvo páči a tak ti želám, aby si si úspešne obnovil aj v roku 2011. Na čas sa vykašli, ak budeš mať čas na tréning a budeš zdravý môže byť aj tých 11 a ak nie, nič sa nestane ... Hlavne že ťa to bude baviť.

    OdpovědětVymazat
  9. Pepo díky moc, a stavím se k tomu přesně jak píšeš. Zatím mě to baví, co můžu odtrénuji, a když se povede i závod co více si přát :-). Navíc při samotném závodě se může stát cokoliv.....
    Tobě také ať se daří a doufám, že se někde na závodech potkáme :-).

    OdpovědětVymazat
  10. stará blažková5. ledna 2011 v 15:02

    Martine, šprt je opravdu silné slovo. Aldaman je spíš Hujer, všecky buchty co kdy upekl beztak skončily ve spárech Hýzlových... Jinak točit na klasickém rotopedu průměry kolem třiceti, to bych chtěl vidět.

    OdpovědětVymazat
  11. Smůla, Jarda buchty nejí :-). Kilometry na rotopedu beru s nedhledem, ale když do display ukazuje.... :-). Spíš jde o tu dobu strávenou šlapáním.

    A pečení je můj další koníček :-).

    OdpovědětVymazat