9. ledna 2011

1. týden 3.1 - 9.1.2011

Zase jsem začal trochu trénovat :-).

A máme opět pondělí, je po svátcích, dovolené a začíná opět klasický pracovní týden, zahájený kde jinde, než na bazéně :-). Pauza byla znát a ke konci už mě začínaly chytat křeče do lýtek. Po návratu z práce jsem chtěl jít běhat, ale doma to neprošlo, bylo potřeba pomoci při uklízení výzdoby vánoc, tak jsem večer aspoň sedl na rotoped. Bohužel bylo to jen na chvilku, po půlhodince, mi začalo v rotopedu divně vrzat a šlapat skoro nešlo. Rotoped jsem rozdělal, což chvilku trvalo a zjistil, že mám povolený středy, musel jsem to utáhnout, zkontrolovat a dát opět dohromady a jelikož už bylo pozdě, bylo po tréninku. Snad jsem to dobře spravil a rotoped bude už opět bez problémů fungovat.   
Úterní plavání, nic moc, rozplav ještě ušel, ale pak jsem se u třístovek trápil a vůbec mi to neplavalo, ruce bolely, byl jsme rád, že to dnešní trápení mám za sebou :-(. Na dnešní běh jsem se těšil, byla změna, už ne na pohodu, ale s minutou ostře.  Někdo rychlé úseky nemusí, ale já je mám rád už mně chyběly. Navíc jsem našel osvětlený úsek bez sněhu, takže to i pěkně běželo :-).
Středeční plavání byl mazec, jak co se týká hojné účasti, byli snad skoro všichni, tak tréninku. Konec flákání a následuje tvrdá dřina, v závěru jsem už nevěděl, že mám ruce, motýlová čtyřstovka udělala svoje :-). Běh měl být na pohodu, vyběhl jsem dost pozdě a trasu zvolil kolem Bečvy ke Grymovu, jelikož jsem tudy dlouho neběžel. A nebyla to dobrá volba :-(. Na částečně ušlapaném sněhu mě to moc nebavilo, pořád kontrolovat kam šlapu a vyrovnávat balanc to nemusím. Ale co už vracet se mi nechtělo, tak jsem to nějak odběhl.
Čtvrtek jsem se ráno probudil a byl jsem nějaký dolámaný, což se projevilo i při rozplavu nějak to nešlo, ale naštěstí pak jsem se nějak chytl a už to bylo dobrý :-). Fotbálek se opět vydařil, sice jsem po dlouhé době prohrál, když po hrubých chybách v obraně se góly soupeřům darují se vyhrávat nedám, ale zaběhal jsem si dosyta a byla i sranda. Na pivo jsem tentokrát nešel, musel jsem být brzo doma.
Pátek poslední plavání a i když jsem byl po včerejšku unaven, plavalo se mi kupodivu dobře, v lajně s omladinou, jsme si připadal jak mladík :-). Večer ještě hodinka spinningu, Aleš jel na Jizerskou padesátku, ale sehnal nám za sebe náhradu-Jardu H. Jarda opět nezklamal, skoro jsme se nezastavili a pro mě, kdo ještě není pořádně zvyklý na furt šlap, mi určité kombinace dělaly problémy. Ale jinak se mi to líbilo a byla to hodně zajímavá hodinka, ze které všichni odcházeli pěkně zničení :-).
V Sobota jsem mohl vyběhnout později, po dlouhé době jsem neběžel sám. Sraz byl u loděnice a přišel Jarda, Pavel a Čufa. Nohy po včerejším spinu trochu bolely, tak jsem byl zvědav jak to zvládnu. Běželi jsme směr, Vinary přes Sobíšky, Buk, Prosenice zpět do Přerova. Ze začátku se dalo i diskutovat, ale v kopečkách už konverzace ustala :-). Příjmný běh, který jít sám, bych asi tak rychle nedal a ke konci jsem toho už měl plný zuby :-). V poledne ještě fandit Adámkovi na hokej a po návratu domů na mě čekal ještě rotoped. A už jsem to odšlapal hodně unaven.
Neděle volno. To je paráda válet se v posteli, vstát si až se mi bude chtít :-). Jen kluci to trošku narušovali, svými neustálými dotazy, ale na to už jsem zvyklý :-).
Km Čas
Běh 42,82 3:54:11
Plavání 14,10 5:10:00
Kolo 63,80 3:02:59
Tělocvična 1:30:00
Celkem 13:37:10

23 komentářů:

  1. Maňa říkala, že ze skoro neplavce se vypracovat na motýlkové čtyřstovky je úctyhodný počin. V kolik chodíš večer spát? Já když se nedostanu do postele před 22:30, tak na ranní plavání v 6 nemám sílu vstát.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar Richarde,
    Já většinou jsem v posteli po 21:00, nejpozději v 22:00. 22:30 to už je pozdě, to bych asi těžko zvládal :-).
    Motýlek mě začíná bavit :-).

    OdpovědětVymazat
  3. čoveče, proč nám se sypeš loňský tréninky? ;-) No a 4 kila motýlka, někdy se na Tebe budu muset přijít podívat...

    OdpovědětVymazat
  4. Klidně přijď určitě tě všichni rádi uvidíme, ale já nejsem určitě objekt, od kterého by se dala učit technika :-)), navíc u motýla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Co ctyrstovka... Az da v Otrokovicich motylkem 3,8 tak to teprv bude kupa lidi koukat!

    OdpovědětVymazat
  6. Michale, tak to bych byl borec na konec :-). Ještě, že to nehrozí :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je inspirace pro Ječmínka - zorganizovat triatlon, kde by se povinně plaval motýlek a neoprén by byl povolený pouze pokud by voda byla pod 19°C.

    OdpovědětVymazat
  8. Kdo neuplave v 16 stupních desítku není plavec:-D Takže nic, žádný neopren a převzít limity plavání na otevřené vodě (závod se ruší pod 14 stupňů :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že už některým z té zimy začína malinko hrabat :D IM

    OdpovědětVymazat
  10. IM: To víš to jsou ti otužilci :-).
    By mě zajímalo, kolik lidí loni uplavalo 10km v 16 stupních :-).

    OdpovědětVymazat
  11. souhlasím s Vl001. Kdo neplaval bez gumy ve vodě pod dvacet aspoň 3 kiláky je máslo:-).
    Myslím, že kilák motýlkem před kolem by byl prima zahřívačka i 16-ti stupňové vodě i bez gumy:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Aldamane, tvůj dotaz mohu zodpovědět. Loni měla voda 16 stupňů pouze na Pastvinách (vzduch 12). Doplavalo 17 mužů a 6 žen. Nebuď máslo a přidej se k nim:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Martine neprovokuj podle mě kdo nedal IM pod 12 a 10km běhu pod 40 je supermáslo :P Jinak já jednou plaval 2,2 km ve vodě, která měla 12°C, proti tomu patnáctistovky ve 20°C, kterých jsem odplaval X při krátkých pohárech byly pohodovka ;) IM

    OdpovědětVymazat
  14. vl001: Zatím pro mě není priorita dálkové plavání, a v tak studené vodě, bych po chvilce skončil s křečema, to bych musel něco natrénovat i na volné vodě :-).
    JM: ale vláďa mluvil o 10 km a ne o ušmudlaných 3 km :-).
    IM: no vidíš v letošním roce mám v plánu toho IM dát pod 12, a do budoucna desítku pod 40 min. je také v plánu, abych nebyl super máslo ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. no každý musí najít výhodu ve svých možnostech. Mně nevadí být supermáslo, když vím, že aspoň někteří jsou másla:-))))

    OdpovědětVymazat
  16. I Selské máslo a Nedělní máalo jsou furt jen másla, to není žádný superpokrok:-)

    OdpovědětVymazat
  17. A bez práce nejsou koláče :-))))

    OdpovědětVymazat
  18. Už se poprali, už se poprali? :)
    Co takle dát IM bez tréninku? :))

    OdpovědětVymazat
  19. Jdeš do toho šewy :-)) ?
    Ale asi bych si vzpomněl, jaké jsi měl loni pocity po Grafimanovi :-))

    OdpovědětVymazat
  20. IM bez tréninku - to mi kdysi šlo. Hodlám v tom letos pokračovat. Koleno je zatím nezatížitelné, ale IM není zase tak dlouhá vzdálenost, abych na to musel trénovat jako někteří šplhouni:-)

    OdpovědětVymazat
  21. Vl001 ty by jsi to dal i s jednou nohou a bez tréninku, to je mi naprosto jasný. :))
    No Aldo, asi by to nebylo jiné. :)) Ikdyž tam hrál roli spíš hic než moje antifyzička.

    OdpovědětVymazat
  22. Vl001, no jo ty jsi agent jejího veličenstva, ten musí zvládnout vše :-).
    Šewy: No loni v Otrokovicích větší zima nebyla :-))

    OdpovědětVymazat
  23. IM: No koukám budu muset přestat simulovat a začít trénovat běh. :-D

    Aldaman: Přesně, ať se Šewy nevymlouvá na teplo, já se taky nevymlouvám, že bylo loni v Otrokovicích. :-)

    OdpovědětVymazat