23. března 2008

12. týden 17.3 - 23.3.

Tak a máme zde týden před velikonocemi. Do PIMu nám zbývá ještě 7. týdnů, tak mám času dost na trénink. Počasí tento týden sice nebylo nic moc, ale naštěstí jsem stihl odběhat většinu z toho, co bylo v plánu. A ještě jsem přidal něco navíc :-)

Pondělí 17.3. : volno. Je potřeba i regenerovat a navíc po práci se mi už ani nechtělo, a i kdyby se mi chtělo, musel jsem hlídat děti, protože manželka se potřebovala stavit na chvilku do práce.
Úterý 18.3. : souvislý běh 12,00 km za 1:00:34. Ranní běh, ze začátku to vypadalo, na sněhovou vánici, ale nic z toho nebylo a foukal jen silnější vítr, který se také zklidnil, takže nakonec to byl docela pěkný výběh s tím, že poslední 2 km jsem trochu zrychlil. Celkově byla průměrná TF 141 (68% TFmax.) a max. byla 163 (83% TFmax.) a průměrné tempo 5:03 min/km. Super je, že začíná svítat čím dál tím dříve a už kolem 5:15 je dobře vidět, za světla se hned líp běží. Odpoledne jsem vezl staršího syna ze školy byl jsem na kole a synátor, že si sedne na štanglu a pojedeme, já svolil, a syn byl tak šikovnej, že po pár metrech dal nohu do předního kola, to byl super pád přes řidítka. Synovi se nic nestalo, ale já dopadl rovnou na pravé koleno, solidně to bolelo a tak dodřené koleno jsem neměl za celou fotbalovou kariéru. Doufám, že bolest bude jen dočasná a nic vážného jsem si s kolenem neudělal.
Středa 19.3. : souvislý běh 14,09 km za 1:12:28. Ráno jsem si oddechl, koleno se dalo přes noc dohromady, sice ještě trochu bolí, ale hybnost je v pohodě, fastumgel dělá divy :-). Jen mi celé hraje skoro všemi barvami :-). Ještě v 16:30 jsem z okna v práci sledoval sněhovou vánici a moc jsem nevěřil, že vůbec vyběhnu. Naštěstí to byla jen přeháňka a výběh nebyl ohrožen. Měl jsem jít tempa, ale moc se mi nechtělo, navíc intenzivnější trénink bude zítřejší tělocvična. A abych neběhal jen pořád stejnou trasu a po rovině, vyběhl jsem směr Čekyně, kde je docela pěkný kopeček. Až na seběh v blátivém terénu, bylo vše v pohodě. Nevím, čím to bylo, ale běželo se mi i přes výběhy do kopce v pohodě. Možná to bylo i změnou trasy, kdoví. Celkově byla průměrná TF 145 (70% TFmax.) a max. byla 157 (79% TFmax.) a průměrné tempo 5:09 min/km.
Čtvrtek 20.3. : Hurá tělocvična. Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela makačka, takový intervalový trénink :-). Jelikož mají školáci opět prázdniny, byla tělocvična ohrožena, ale jelikož je školník kamarád fotbálek se uskutečnil. A po fotbálku, tak jako pokaždé, bylo potřeba doplnit tekutiny v hospůdce.
Pátek 21.3. : volno. Sice jsem mohl vyběhnout, ale po tělocvičně jsem docela unavený, počasí venku také nic moc, a jelikož je dnes celodenně otevřený bazén, využil jsem toho skočil jsem si trochu zaplavat. Měl jsem hodinky tak jsem si mohl změřit i časy, 500 m za 12:40 min (s přestávkou), 1,0 km za 22:55 min, celkem 1,5 km za 35:35 min. Bylo to v pohodovém tempu, žádné divočení, chtěl jsem na začátku vyzkoušet, zda vůbec v kuse uplavu 1,5 km a v jakém čase. Není to sice nic moc, ale to se klidně díky pravidelnému tréninku zlepší :-). Nakonec jsem si dal, ještě takový výplav 500 m. Celkově to bylo pro mě rekordních 2,0 km plavání za cca 50 min.
Sobota 22.3. : souvislý běh 20,00 km za 1:41:42. Nebylo moc času, tak z toho byla jen dvacka, a bohatě stačila. Tak jak už se stává u víkendových delších běhů pravidlem, opět nejdříve to bylo s větrem v zádech (snad) a pak opět proti silnému větru. První desítka byla v pohodě za 49:33, průměrná TF 146 (71% TFmax.) a max. byla 156 (78% TFmax.) a průměrné tempo 4:57 min/km, druhá desítka už tak pohodová nebyla, čas byl 52:08 průměrná TF 155 (77% TFmax.) a max. byla 162 (82% TFmax.) a průměrné tempo 5:13 min/km. Ještě, že nebyl čas a nemohl jsme běžet něco delšího, kdoví jak by to dopadlo, i tak jsem toho měl docela dost, hlavně díky tomu větru. Celkově byla průměrná TF 151 (74% TFmax.) a max. byla 162 (82% TFmax.) a průměrné tempo 5:05 min/km.
Neděle 23.3. : souvislý běh 23,53 km za 2:09:56. Byl jsem domluvený s Ječmínkem Máselníkem na společném výběhu. Já si dal rychlejší běh včera, tak jsem dělal Ječmínkovi při jeho tréninku - 11 km v tempu 5:30, 7 km v tempu 5:20 a 2 km v tempu 5:10 doprovod. Trénink mi vyhovoval, rychleji bych to, po včerejšku asi stejně neběžel a samotnému by se mi na další delší běh asi chtělo, tak jsem spojil příjemné s užitečným. Bylo nádherné slunečné počasí a žádný hnusný vítr, ideál na běh. První část tréninku jsme zvládli v pohodě, s druhou částí už byly trochu problémy a třetí část už byla na Ječmínka moc rychlá. Ale i tak, oproti poslednímu společnému běhu se Ječmínek hodně zlepšil. Na sezónu, ještě upraví váhu a opět se bude na triatlonech pohybovat na předních pozicích. A já byl rád, že jsem nemusel běžet sám, přece jenom, ve dvou to rychleji utíká :-).
Kolo 31,2 km za 1:27:09. Po běhu jsem se cítil dobře, a tak jsem odpoledne konečně provětral nové (jeté) kolo. Není to žádný výstřelek poslední módy, ale na mé začínající ježdění dostatečné a oproti ukradenému favoritu úžásné kolo. Jedná se o Rockmachine receride 500, výbava Shimano Sora, představec, sedlovka, sedlo, brzdy Hardware. Na začátek to bylo spíše takové seznamování, jelikož s SPD pedály jsem neměl žádné zkušenosti a s dualy tak ne. Vzal jsme na projížďku sebou i syna, tak jsem musel rychlost, hlavně na zpáteční cestě přizpůsobovat. Jel jsem skoro stejnou trasu jakou jsme ráno běželi a ještě, že jsme běželi ráno, odpoledne už opět foukalo. S výjezdem spokojenost, ani jednou jsem nespadl a na kole, se oproti favoritu jede skvěle :-).


KmČas
Běh69,62 6:04:40
Tělocvična
1:30:00
Plavání2,00:50:00
Kolo31,21:27:00

Zhodnocení : Takový docela sportovně prožitý týden celkem 9:51:09 hod. Po běžecké stránce spokojenost, naběhaný kilometry jsou v normě, když k tomu připočtu i tělocvičnu, u které si netroufám počet kilometrů napsat, co víc si přát. Navíc jsem dal dva delší běhy po sobě, což jsem ještě nikdy neudělal a zvládl jsem to docela v pohodě. Poprvé jsem naplaval 2,0km a vyjel na kole, takže jsem velmi spokojený :-). To budou výkony na PIMu a pak v Litovli :-).

5 komentářů:

  1. naběhal jsem tento týden přesně stejně jako ty, akorát jsem méně plaval a jezdil:-)
    Jenom mi trochu osvěž paměť, kde jsem se kdy pohyboval na triatlonech v popředí? Někdy po plavání, ale to šlo do kytek na kole velmi rychle. Každopádně díky za důvěru:-D
    Počítám, že mě letos budeš pěkně prohánět.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tebe si škrtám ze seznamu kovadlin a přeřazuji tě do skupiny blanoprstých a žábrodechých.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, další co bez tréninku plave rychleji než já s fůrou naplavaných kilometrů:-) Co se dá dělat. Budu spoléhat na jinou disciplínu. Jen nevím na kterou...

    OdpovědětVymazat
  4. Ječmínek: Po plavecké části jsi na špici vždy !
    Já tě rozhodně prohánět nebudu :-). V plavání nemám šanci, to by jsi musel plavat s jednou rukou a pak už nemám šanci tě dostihnout!
    koyama: Zas tak aktuální to nebude, zatím je trénink na maraton priorita a pak se ukáže co bude dál. Rozhodně ještě letos nechám triatlonisty v klidu a pokud půjde vše v pohodě, příští rok jim ukážu jak se to má dělat :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. vl001: Tak to jsem klidný, já budu rozhodně vždy sledovat jak vylézáš z vody a sám budu mít hodně metrů do cíle. A na kole a v běhu budeš mít vždy navrch :-D. Jen se budu snažit se ti přibližovat!
    Zlepší se to, až odbourám křeče při běhu po kole :-).

    OdpovědětVymazat