11. listopadu 2007

Týden 5.11 - 11.11

Tento týden se nám (aspoň v Přerově ) trochu ochladilo, ráno už máme teploty kolem nuly. Ani jsme nevěděl jaké trasy běhat, stále přemýšlím, jestli do Poruby jet. No co, přes týden jsem si zaběhl ranní klasiku a o víkendu jsme si dal delší výběh, s kterým jsem byl moc spokojený a začínám čím dál tím víc o účasti v Porubě uvažovat :-).

Pondělí 5.11. : volno.
Úterý 23.10. : střídavý běh. Ráno jsem si přivstal a v 5:00 vyběhl. Už se nám trochu ochladilo a na teploměru bylo kolem nuly. V plánu jsem měl střídavý běh 3x 2km volně (do 65%TFmax) a 2 km rychle (do 95%TFmax). Minule se mi to líbilo, tak proč neběžet něco co mě baví :-). Oproti minulém běhu jsem přidal ještě jedno opakování. První rychlejší úsek 2 km jsem chtěl rozběhnout pomaleji, abych nepřepálil tempo a u dalšího rychlého úseku jsem se netrápil. Druhý úsek byl o 30 s pomalejší, ale nebyl běžený na krev, nesledoval jsem hodinky, ale bylo v mých silách zrychlit, třetí už jsem doběhl skoro ve stejném čase jako první. Hlavní pro mě bylo, že při žádném rychlém úseku jsem se netrápil a poslední byl zaběhnut také v pohodě. Celkem jsem si i s výklusem napsal 13 km za 73 min :-).

 Čas
1_211:58
2_29:41
3_212:10
4_210:06
5_212:24
6_29:53

Středa 7.11. : ranní regenerační běh 11,4 km za 1:00:10. Zdálo se mi, že běžim dost rychle, ale pořád byla tepovka do 65%TFmax t.j. do 139 tepů a nakonec to bylo tempo 5:17 min/km. Před rokem, kdy jsem začínal běhat, jsem při stejných tepech běhal kolem 5:45min/km. Že by to bylo ročním pravidelný běháním, asi jo, čím jiným by to mohlo být.
Čtvrtek 8.11. : pravidelný fotbálek v tělocvičně. Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela makačka. A po fotbálku následuje zasloužená odměna v podobě zlatavého moku.
Pátek 9.11. : měl jsem mít volno, ale manželka šla do posilovny a se svou pernamentkou měla navíc vstup zdarma, tak jestli nepůjdu taky. Moc se mi nechtělo, ale nabídka vyzkoušení běhátka běžeckého trenažéru, dále jen "běhátko", mě lákala a tak jsem šel také. Musím říct, že prostředím ve Fit clubu jsem byl mile překvapen. Manželka šla cvičit, a já se vrhl hned k běhátku. Ze začátku to byl docela nezvyk, při normálním běhu se stále dívám pod nohy, a na běhátku to nebylo potřeba. Nejdříve jsme si dal 8 min na rozběhaní a seznámení s běhátkem a dalo to 1,67 km. Zvykl jsem si rychle a nastavil jsem si 30 min a uběhl 6,57 km. Tepovka se pohybovla v průměru 154 tepů. Nechtěl jsem moc divočit, jelikož ze čtvrteční tělocvičny mě bolely nohy. Po nucené návštěvě WC, jsem si dal ještě dalších 30 min a uběhl jsem 5,44 km. To už byl jen takový výklus tep nešel přes 140. Celkem to bylo 13,68 km za 1:08:00. A jaké byly dojmy? Za běh venku bych běhátko rozhodně nevyměnil, ale jako zpestření to není špatný, určitě ho ještě někdy vyzkouším, hlavně když máme takové počasí, co je teď. Jediné, co mně vadilo, byl pocit, že čas pomalu utíká, a v závěru už jsem se docela dost potil, jako kdybych běžel v létě :-). Navíc se mi zdálo, že běžím rychleji než v reálu a tep se nešplhal nijak vysoko, ale to je prý normální ( žádné převýšení, odpor vzduchu atd.). Zase další zkušenost :-).
Sobota 10.11.
: volno. Po čtyřech běžeckých dnech jsme odpočival a nabíral síly na nedělní delší výběh
Neděle 11.11. : souvislý běh 29,7 km za 2:47:44. Takový pěkný ranní výběh s bráchou prvních 10 km na pohodu společně, pak jsem zrychlil a 12 km běžel svižněji, brácha nechtěl běžet tolik co já, a tak jsem zrychlil a nazpět jsem ho doběhl, a zbytek trasy jsme už opět běželi společně. Opět jsem doběhl v naprosté pohodě, což mě těší.

 Km Čas
Běh 67,86:08:54
Tělocvična 1:30:00

Zhodnocení : Spokojenost a velká. Naběháno podle mých představ, a ještě jsem si vyzkoušel běhátko v posilovně. O víkendu se delší výběh povedl, navíc jsme doběhli a začalo docela dost sněžit, o to jsem byl více spokojen, že už je odtrénováno :-). Uvidím jak to bude příští týden, který rozhodne o účasti v Porubě.

2 komentáře:

  1. S takovou všechny svoje plány příští rok zvládneš. Ten dnešní běh byl taky ve sněhu a místy vánici? V Porubě ti vždy ochotní pořadatelé po domluvě změří oficiálně i třeba půlmaraton....

    OdpovědětVymazat
  2. Právě že jsme běželi ještě za sucha. Vánice začala asi 15 min po doběhu :-). Když už bych tam jel, tak určitě bych chtěl zvládnout maraton. Ale jen jeden :-).

    OdpovědětVymazat