10. září 2007

Týden 3.9 - 9.9

Tento týden mně výrazně poznamenalo nepříznivé počasí a pak víkend. Od středy intenzivně přšelo, ochladilo se, a tak jsem raději nešel. Navíc jsem se moc necítil, jako kdyby na mě lezla nějaká nemoc. V pátek už to bylo relativně v pohodě a tak jsem vyběhl. Ale samotný víkend mně opět udělal čáru přes rozpočet.

Pondělí 3.9. : souvislý běh 16 km za 1:21:02. Snažil jsem se držet tempo 5min/km. 8 km jsem to držel těsně pod 5 min s větrem v zádech, zpět docela silný vítr proti a už to nešlo. I přesto spokojenost.
Úterý 4.9. : regenerační běh 8 km za 44:54. Po dlouhé době opět běh navečer a už za tmy. No co už, je potřeba si zvykat bude hůř .
Středa 5.9. : chtěl jsem běžet 10x400 m, ale vzhledem k silnému dešti a návštěvě stolaře jsem nikam nešel.
Čtvrtek 6.9. : volno. Opět dost pršelo a navíc jsme se moc necítil, jako kdyby na mě lezla nějaká nemoc tak jsem byl raději doma
Pátek 7.9. : počasí se konečně umoudřilo a tak jsem si mohl dát intervalový trénink 10x800 m MK 3 min. Není to sice zaběhnutý na dráze, ale opět na rovince kousek od domu. Docela jsem byl spokojený jak to pěkně šlo.
Sobota 8.9. : odpoledne jsem měl hrát fotbalový zápas. Bohužel jsem to nestihl. Dopoledne jsem byl domluven s rodiči, že natřepeme pár jablíček a švestiček, abychom mohli v zimě tyto plody konzumovat v tekutém stavu. Tak se to protáhlo, že jsme skončili večer a fotbal nestihl. Měl jsem toho plný zuby a na běh už nebyla chuť ani síla.
Neděle 9.9. : ráno jsem se probudil, bolel mě celý člověk, rýma jako hrom. Na běh to nebylo ani náhodou, brácha jel na hřiby a tak jsem jel s ním, abych měl aspoň nějaký pohyb. I taková procházka po lese má něco do sebe, navíc když je les plný hřibů a kousek od nás se promenádoval statný jelen.

  Km Čas
Běh373:20:56

Zhodnocení : Na začátku týdne jsem si pochvaloval jak to pěkně jde. Od středy začalo pršet a pršelo v kuse až do pátečního rána. Běžet jsem v tomhle počasí nešel, ani mně nebylo moc dobře, říkal jsem si raději dva dny volna, než promarodit týden. V pátek jsem se už cítil v pohodě, odpoledne přestalo pršet, a tak jsem vyběhl na intervaly. Bohužel víkend nedopadl podle mých představ. Zas na druhou stranu jablíčka jsou podrcený a už nám pěkně kvasí v bečkách a to samé se dá říct o švestičkách, takže "léků" proti nachlazení bude dost a taková smaženice z hříbků v zimě také potěší.

3 komentáře:

  1. Běhat čtyřstovky ve větru a dešti už vyžaduje silné odhodlání a zabetonovanou motivaci. Někdo při ochlazení pookřeje, já zvadnu. Navíc už vstávám do tmy a do práce si už kvůli zkrácenému dni netroufám na kole.
    Navíc, zcela iracionálně k mému věku, mám zafixováno, že od září je po prázdninách a nálada je v háji. Nespravila to ani manželčina lest s týdenní dovolenou v září. Potřebuji tak 2 týdny na aklimatizaci z veder na deštivo a naopak. Pak to bude lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. S nadějemi vyhlížím k polovině září, kdy se má dostavit indiánské léto s teplotami až 23°C (!!!).

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ještě na hříbky skočím, ale už to bdue jen rozdávat :-)). To, že se ochladilo mi ani tak nevadí, spíš naopak. Ale když citím, že na mě něco leze a ještě je venku, že by psa nevyhnal, raději nikam nejdu. Konec prázdnin pro mě letos taky znamenalo změnu, syn šel do první třídy, a tak budu muset zkoordinovat rodinné povinnosti s během. A většinou to vychází na výběh až ve včereních hodinách. Ráno to už je pasé musím být v 7:00 v práci a ještě stihnout odvést syna do družiny. To bych musel vyrazit tak v 4:30 za tmy, to raději půjdu večer.

    OdpovědětVymazat