27. února 2011

8. týden 21.2 - 27.2.2011

Tento týden jsem celý proležel.....

V pondělí jsme musel k doktorce, jak mi bylo blbě, v noci na pondělí teplota se blížila ke čtyřicítce což není moc příjemné :-(. Vyfasoval jsem antibiotika vzal si neschopenku a šel si lehnout. A tak jsem ležel celý týden, jen ve čtvrtek přišly výsledky z výtěru a našel se tam nějaký hemofil, tož jsem vyfasoval silnější antibiotika  a konečně mi začínalo býti lépe.
V pondělí jdu na kontrolu a od úterý už půjdu od práce. Kdy začnu i sportovat zatím nevím :-(.

12 komentářů:

  1. jak Tě znám, tak začneš sportovat ve středu a v neděli ležíš zas. Takže hlavně zvolna, ať zas nestojíš!

    OdpovědětVymazat
  2. Uvidíme, ale určitě do víkendu to bude bez sportu :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli jsi dostal silnější ATB, tak počítej tak 14dní bez sportu po dobrání. Ikdyž co já vím, já nejsem tvůj ošetřující lékař. :) A taky můžu konečně trapně dodat, že mám tento týden víc než ty... :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tak jak píše Šewy, minimálně 10dní po antb. by měl být klid, tvoje první sportovní aktivita by měl být čtvrteční fotbal příští týden. Do té doby nic. 4-5 dní může udělat hodně, když to zbytečně uspíšíš. I když já to dodržel nic nedělal a mám antb. znovu:))) To bude asi tou návštěvou u tebe!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Spíš se jednalo o jiné antb. co zahubí ten bacil :-)) a ošetřující lékař mi tak dlouho, že bych měl být bez tréninku neříkal !! Jak se budu cítit fit příští týden už můžu zase začít s tréninkem.

    OdpovědětVymazat
  6. aha, a jistě jsi se svého ošetřujícího lékaře výslovně zeptal že? ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Aldo, možná se mi to zdá, ale na sportujícího jedince jsi nějak moc a často nemocný. Zkus popřemýšlet, čím to je. Protože se možná zbytečně moc honíš. Je sice hezký, že máš týdny, když jsi zrovna zdraví přes 10 hodin, ale když pak na jeden týden ulehneš, hodí tě to zpátky o 2 až 3 týdny. Takže zvaž, jestli by se Ti nevyplatilo zvolnit, ale být zdravý. Při naší výkonnosti nemá smysl se nějak moc honit, protože nám nemá stejně co utéct :-).

    OdpovědětVymazat
  8. JM: jasně, že jsem se zeptal sám od sebe.
    Luckyboy: Mně to, ale vůbec nepřipadá, že bych se nějak extra honil, takový normální trénink.
    A to je otázka, co to znamená \"nějak moc nemocný\" Od začátku přípravy jsem až teď onemocněl a to v v době chřipkové epidemie a holt jsem chytl bacila, který nemoc vrací. Doufám, že to antibiotika vyřešila a už budu zase zdráv :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Maňa říkala, že prý moc piju. Ale mně to ale vůbec nepřipadá, takové normální ucucácání :-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji brzké uzdravení Aldo! Souhlasím s Luckyboyem, na vytrvalostního sportovce je to často. Já jsem měl za 29 let v práci 1x PN (zlomená noha při běhu). Popis Tvé nemoci x postup lékaře ==> mám z toho rozpaky a trochu kopřivku (jsem lékař internista a infektolog). Hemofilus v krku není důvodem k ATB, všichni tady diskutující jej tam máme (!). Pokud budeš mít ještě problémy, můžeš se na mne obrátit (viz mail), něco s tím uděláme. Po virose - myslím, že šlo o virosu - stačí několik dnů - indikátorem a limitujícím faktorem je únava. Když bude problém, stav se u mne v Kroměříži. TonBar

    OdpovědětVymazat
  11. Tondo dík za pomoc určitě se ozvu.
    Já, když to vezmu zpětně tak 15 let tak, když jsem neměl něco zlomeného a tak jsem měl max. rýmu, kterou jsem zvýšeným přísunem vitamínu a čaje ze sebe dostal. Až loni po absolvování Moraviamana jsem onemocněl a teď opět :-((...

    OdpovědětVymazat