19. dubna 2009

16. týden 13.4. - 19.4

Tak po dlouhé době jsem vyzkoušel rotoped a běh.

Pondělí 13.4. : o velikonočním pondělí se chodí tatarovat, kluci už mě budili v 6:00, kdy půjdeme :-).
Úterý 14.4 :  volno
Středa 15.4. : volno
Čtvrtek 16.4.Rotoped 28,5 km za 1:00:01. Tak po více jak měsící jsem vyzkoušel jestl to už půjde na rotopedu. Ze začátku jsem spíš hledal polohu,  jak se pořádně opřít, aby tlak na klíční kost byl co nejmenší, v žádné poloze sjem nevydržel dlouho, ale to se nedá nic dělat. A to je výhoda rotopedu, že nemusím držet balanc a brzdit, holt kolo ještě nějaký ten den budu muset oželet. Převod (3) jsem si nechal stejný, který jsem jezdil v zimě, není to ani lehce ani tuho a šlapa jsem a čekal co bude. A bylo to docela dobrý a vydržel jsem celou hodinku a ani mě nebolely moc nohy.   Celkově byla průměrná TF 108 a max. byla 129 a průměrná rychlost 28,5 km/h.
Pátek 17.4. : volno. Odpoledne oslava narozenin.
Sobota 18.4. : Regenerační běh 11,42 km za 1:11:42. A je to konečně tady, zase jsem vyběhl. Domluvil jsem se s Ječmínkem, Davidem a bráchou, který nakonec nedorazil, na společný výklus. Jediná komplikace byla páteční oslava narozenin, z které jsme se vrátili docela brzo, ale piv a whisky bylo o to víc :-). A i když jsem byl ráno ještě pod vlivem alkoholu a moc se mi nechtělo, vykopal jsem se z postele vzal sebou pití a dostavil jsem se na místo srazu a musím říct, že jsem nelitoval. Počasí bylo nádherné a s Ječmínkem a Baldou se dobře pokecalo. Samotný pocit z běhu hodnotit moc nebudu, jelikož byl hodně ovlivněn včerejší oslavou. Dobře jsem se vydýchal :-) a hlavní pro mě bylo, že jsem to zvládl a loket, ani klíční kost moc nebolely a v běhu mě skoro vůbec neomezovaly. Co mě spíš překvapilo, že z běhu mě bolely břišní a prsní svaly, rameno a triceps atd., zkrátka skoro všechny svaly kolem klíční kosti a lokte, jako kdybych byl v posilovně :-). To by člověk nevěřil, jaké svalové skupiny při běhu zapojuje :-) Celkově byla průměrná TF 146 a max. byla 161 a průměrné tempo 6:17 min/km.
Neděle 19.4. : Regenerační běh 11,64 km za 1:13:33 min.  Brácha mohl vyběhnout až dnes a já se přidal. Nohy ráno byly po včerejšku trochu tuhé, ale věděl jsem že opět poběžíme pomalu a po rozcvičení jsem byl připraven. Trasa byla stejná jak včera, tempo také :-). Běželo se mi o hodně líp než včera, teď už to nebylo pod vlivem alkoholu a i tepy byly někde jinde. I druhý běh jsem zvládl, i když ke konci už mě bolely trochu nohy. Celkově byla průměrná TF 134 a max. byla 145 a průměrné tempo 6:19 min/km.

 KmČas
Běh23,062:25:15
Plavání 0:00:00
Kolo28,51:00:01
Tělocvična 0:00:00
Celkem 3:26:16

Zhodnocení :  Hodnocení je celkem pozitivní, na vyjížďku na kole si sice ještě budu muset počkat, zatím nejsem schopen držet balanc a v případě rizikové situace bych nebyl schopen reagovat, ale na rotopedu vydržím, tam se brzdit nemusí a balanc držet také ne :-). Dva dny po sobě jsme zvládl uběhnout přes 10 km, sice pomalu, ale zvládl. Na nějaké sprintování to stejně ještě není, ale to se bude jen zlepšovat. Bazén zatím ještě pokoušet nebudu, vždyť mě bolí svaly horní poloviny těla při běhu aniž bych je vědomě zapojoval co bych pak dělal ve vodě :-). A ani loket a rameno ještě nejsou v takovém stavu, že bych mohl plavat.

6 komentářů:

  1. ty alkoholiku, jak brácha v sobotu nedorazil? Dyť se s Tebou v pátek domlouval, že nepříjde a ty mne ještě necháš, ať ho o půl sedmé ráno vyzváním a on si chudák myslel, že běžím sám, když tam nejsi Ty (abys mi řekl, že Jirka nejde). Klidně chlastej, ale pamatuj si domluvené:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nemusíš prozdradit jak to bylo :-). Po tom co jsem měl v sobě, jsem byl večer rádm, že jsem ulehl a nějaký nepodstatný věci z večera jsem si prostě nezapamatoval no :-). Asi přesatnu chlastat, protože poslední dobou jak usnu na druhý den si nic toho moc nepamatuji :-).

    OdpovědětVymazat
  3. A co třeba přestat chodit spávat? Vem si příklad z Děvčete. Spánek je jen takový zvyk...:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. vl001: to není dobrý nápad, dobře se vyspat to je super.
    Mě se to naštěstí stává max. jednou za deset let :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmm, tak bacha, až se ti to stane příště, ať ti neukradnou kolo :-) Hlavně pak nekopej do stolu:-)

    OdpovědětVymazat