16. března 2009

11. týden 9.3 - 15.3

Týden, v kterém jsem ukončil ambice v tomto roku zvládnout ironmana :-(.

Plán na tetno týden byl následující :
po- rozpl. 200, 400TCV, 12x100K/start 2:10', vypl 200
ut- kolo 2h na ujeti
st- 3R, 10x100m na 80%/100volne, V3
ct- volno
pa- rozpl. 200, 400TCV, 6x200K/start 4:20', vypl 200
so- 1/2M
ne- vykmih 2h volne

Pondělí 9.3. : Plavání 2,0 km za 50 min. Máme po prázdninách já se už cítim zdráv tak hurá na bazén.  Rozplav 200m za 3:47, 400m s deskou za 11:30, moc dobře se mi neplavalo týdenní pauza byla znát. 12x100K/start 2:10'. Jednotlivé úseky jsem neměřil, ale první polovina byla pod dvě minuty, druhá už byla horší, ruce bolely a začal se projevovat včerejší běh, takže jsem zbytek doplaval skoro bez přestávky. Pak už jen výplav 200 m za cca 5 min. Dnes to nebylo ono, týden bez bazénu byl znát, konec už mě bolel celý človek.
Úterý 10.3. : Kolo 45,18 km za 1:41:48. Odpoledne jsem měl propustku, bylo teplo, občas vysvitlo slunce, tak hurá na kolo. Celé kolo se mi jelo super, bez problému. Bohužel přišel kritický 45,00 km. Jel jsem  z Paršovic do Lhoty, jedná se cestu horší kvality v lese. Po posledním stoupání už tu byl jen sjezd do Lhoty a pak hurá domů. Bohužel, při sjezdu jsem si nevšiml přes zamlžené brýle, uprostřed cesty krátkého úseku, kde byl ještě břečka sněhu a v rychlosti cca 46 km/h jsem do shěhu vjel, asi 50 m jsem se snažil z břečky vyjet, bohužel se to nepovedlo a v okamžiku jsem letěl přes řidítka, dopadl jsem nejdříve na loket první křup, pak na rameno, křup a hrozná bolest a pak rána do hlavy, ještě, že jsem měl helmu, kdybych ji neměl mám rozbitou i hlavu až v nemocnici mi brácha řekl, že helma to nevydržela, a po zádech jsem nakonec dojel na kraj cesty. Chvíli jsem ležel na zemi a snažil jsem se překonat bolest. Po chvilce jsem se zmátořil a začal organizovat záchranné akce. Bohužel v této lokalitě není signál na mobil. Pravou rukou jsem nemohl vůbec hýbat, a při každém pohybu jsem cítil jsem jak mně zlomená klíční kost pěkně pod kůží jezdí. Zmaten jsem vytáhl kolo z příkopy a jelikož cesta je málo používaná, čekat na odvoz mohl být dlouhý, už jsem se chtěl vydat na cestu k hlavní cestě, když tu se ze zatáčky vynořil favorit. Mával jsem asi trochu zmateně, ale dojel až ke mě a hodný pán mě posadil do auta kolo dal do kufra a odvezl mě do nemocnice. Po cestě jsem už zalarmoval bráchu a manželku a všichni jsme se sešli v Přerově v nemocnici. Ještě v 20:00 jsem šel na operaci, kde mně byl provedena otevřená repozice fragmentu fraktury okovce a osteosynthesa a pak otevřená repozice komonutivní fraktury zevního konce pravého klíčku, vyrovnání a tranfixace 2 dráty. laicky řečeno mám zdrátován loket a klíční kost.  Celkově byla průměrná TF 123 a max. byla 158 a průměrná rychlost 26,6 km/h.
Středa 11.3. : Pobyt v nemocnici.
Čtvrtek 12.3.
: Pobyt v nemocnici.
Pátek 13.3. : Pobyt v nemocnici.
Sobota 14.3. : Pobyt v nemocnici.
Neděle 15.3. : Pobyt v nemocnici.

 KmČas
Běh0,00:00:00
Plavání2,000:50:00
Kolo45,181:41:48
Tělocvična 0:00:00
Celkem 2:31:48

Zhodnocení :Hm, co hodnotit, snad si jen přát, ať jsem brzo fit.

19 komentářů:

  1. Nesmíš teďka myslet na to, že co jsi do těď natrénoval je pryč, ale na to, že až na ty zlomeniny se ti nic nestalo!! Co by se třeba stalo, kdyby jsi neměl přilbu na hlavě, nebo kdyby jsi spadl na záda... ani nechci domyslet co by se mohlo stát!! !!! Měsíc si odpočineš, pak už to třeba půjde trochu si sednout doma na rotoped, za další chvilku to půjde si pomalu vyklusat, za další chvilku už to budeš zkoušet na kolo.... Všechno půjde, jenom těď trochu pomaleji!!!! Hlavně nic neuspěchat.

    OdpovědětVymazat
  2. no bóže no, tak letos nepojedeš ironmana, já asi taky ne. Tím líp ne, o jedno trápení méně a do příštího roku o to větší motivace:-). I s lemroidní rukou se dá šlapat na stacionárním kole, po malém rozhýbání se dá klusat, takže nepropadej panice, hanácký pohár si v klidu objedeš.
    Já vím, teď to všechno vypadá na pytel, pravačka chybí, byť to asi není tak hrozné, když zvládáš ťukat do klávesnice:-), ale ty týdny utečou jak voda a rahabilitace je nová výzva:-). Tak hlavně pozitivní myšlení kamaráde.

    OdpovědětVymazat
  3. hmm, víš kolik mi to dalo práce napsat jen úterý a pak jsem si musel lehnout, jak mi bylo blbě :-(.
    Snad máte pravdu.

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, to se všechno spraví. Tvé mladé a hlavně trénované tělo se bude hojit jen to fikne. Hlavně nepodléhat \"deprééézy\". To je pěkná sviňa. Drž se, tuž se a hlavně uzdravuj.
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  5. Zamlžené brýle ve sjezdu? Já si je zafuním spíš do kopce a po větru.
    Ona stačí chvilička nepozornosti a malér je tu.

    Zrovna dnes ráno si jedu na kole do práce po cyklostezce v meditačním rozpoložení, nikde nikdo, projedu rychleji esíčko, ani brzdy nedržím. Procitnu, když slyším hvízdání gumy protijedoucího cyklisty. Jen díky jeho postřehu jsme neudělali berany-duc. Byl jsem jak debil, na brněnské cyklostezce není místo pro zasnění ani v sedm ráno.
    Ty jsi měl asi jen méně štěstí. Přeju Ti brzké a úplně uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak by řekl kamarád. Ty srosteš o tom žádná, ale co kolo, ty vado? Takže co kolo Aldo? :-)
    Ta průměrná a maximální tepovka v úterý, to je včetně operace nebo to už ti tepák sundali? ;-) Jo a pravdu má náčelník...

    OdpovědětVymazat
  7. rk:právě, že jsem je měl zamlžené z toho stoupání a bylo to těsěn za vrcholem, nestačily se odmlžit :-(.
    sewy: chtěl jsem si tepák nechat, ale řekli vše sundat, že mají svoje :-). Kolo jsem ještě neviděl, ale co si pamatují, tak je jen dodřená brzdová páčka a přední ráfek je zkřivenej tak, že budu muset koupit novej. Snad nic víc se kolu nestalo. Kdyby jste ho viděli, stálo v příkopě na \"kolách\", jako, kdybych ho pěkně opřel v rýgolu a šel se jen vyčúrat :-).

    Hodinky jsem vypínal asi minutu po pádu, jelikož autostop se pořád zapínal a vypínal a pořád to pípalo.

    Luckyboy: A víš že jak jsem letěl, tak jsem si na ten Advidův pád hned vzpomněl, a modlil, se, at se hlavně nebouchnu nějak špatně do hlavy a nezůstanu tady bezvládně ležet. Zlatá helma hlava je v pořádku :-).

    OdpovědětVymazat
  8. tak tento příspěvek je už alespoň částečně optimistický. Tak se pilně uzdravuj

    OdpovědětVymazat
  9. A kde že jsi to přesně spadnul? Asi se tam zajdu podívat, třeba tam bude ještě něco k užitku, tak jako po Advidu výletu mimo silnici :-)
    To víš, supi se snášejí ... :-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  10. No optimistický nevím, uvidím za 4 týdny, kdy mi budou dráty vytahovat.
    Téčko, nic nenajdeš max. část plastu z helmy jinak vše zůstalo na kole.

    OdpovědětVymazat
  11. Chudák Téčko, vlastně hladovej sup. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. To víš, je krize ;-)
    Aldamane říkáš část plastu z helmy ? To muže být jednou cenná trofej ;-)
    Kurňa a na dráty se vy... Optimismus a zdravá mysl ti pomůže mnohem víc !!!

    OdpovědětVymazat
  13. Ale pokud jsi se na toho IM necítil už letos, tak jsi to mohl klidně přiznat, nemusíš se kvůli toho takto zraňovat.
    Prostě chlapsky přiznám, že na to nemám...
    :-)

    Drž se, příští rok dáme prvního IM společně. Už se těším.

    OdpovědětVymazat
  14. v první řadě se ovšem Aleš musí naučit jezdit na kole. 2 havárie za 3/4 roku s celkovým léčením přesahujícím v součtu 4 měsíce je dost:-)

    OdpovědětVymazat
  15. No, ono je to i o štěstí. Když jsem se řítil v St Poltenu mimo silnici, tak se na faktu, že jsem udržel balanc podílely zkušenosti tak z půlky. Půlka je asi o štěstí. Aleš ho má nejspíš v lásce:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Aleši, jelikož bývaš ve svých týdenních hlášeních o stavu připravenosti většinou první, doufám že Ti to vydrží i v (sice neplánovaném, ale přece jen) Přechodném Období, t.z. regenerace vedoucí k dalšímu objemový cyklu ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. ... zapoměl jsem se podepsat.
    milans

    OdpovědětVymazat
  18. JM: nepřeháněj první pád i vinou špatného pláště doba léčení 1 měsíc. Ted to bylo mojí nepozorností stačilo jet o 20 cm vedle a byl jsem zdráv a ted snad budu za 2 měsíce opět fit! Holt cbybama se člověk učí.
    dan67. já se na něho cítil už letos, že bych ho nedal o tom jsem vůbec nepřemýšlel, teda před pádem :-).

    OdpovědětVymazat
  19. nech keců:-). Prostě jsi 2x spadl a tečka. Buď rád, že Tě neodnesli na pár hodin ufoni jako advida:-)
    Fakt bych Ti přál, abys v tomto případě byl fit už za 2 měsíce i tak je ovšem výpadek z 11-ti měsíců 3 a to je dost ne? :-)))

    OdpovědětVymazat