1. září 2008

35. týden 25.8 - 31.8

A máme tu poslední prázdninový týden, který se mně docela povedl.

Pondělí 25.8. : souvislý běh 12,1 km za 1:08:11, max. tep 150, průměrné tempo 5:38 min/km. Takový pohodový běh nikam jsem nespěchal a spíš jsem hlídal tepy.
Úterý 26.8. : regenerační běh 10,0 km za 59:17, max. tep 147, průměrné tempo 5:56 min/km. Konečně jsem udržel tepy na nízkých hodnotách. Bohužel to tempo nic moc.
Středa 27.8. : kolo 83,39 km za 3:12:05 průměr 26,00 km/h, tep max. 164. Měl jsem dovolenou, tak jsem hned ráno vyrazil na kolo, než půjde manželka do práce. Rozhodl jsem se, že zkusím vyjet až na Kozlov. Asi od 5 km do cca 22 km je to stále do kopce, a nejhorší stoupání je těsně před Kozlovem. Zvládl jsem to,ale měl jsem toho docela dost. Cesta do Potštátu a pak následně do Hranic jde skoro pořád z kopce, to byla jízda a nabažen tím, jak mi to jde, jsem jel směr Teplice, profil tratě jsem neznal, ale věděl jsem, že se dostanu zadem do Lhoty. Kopec v Teplicích jsem ještě vyjel, ale poslední stoupaní za Paršovicema jsme toho už měl plný kecky. Naštěstí už to bylo domů cca 15 km a žádný kopec mě už nečekal. Jen uzavírka cesty mezi Lhotou a Pavlovicemi jsem musel vyřešit sjezdem do Hlinska a pak do Lipníka po cyklostezce kolem Bečvy domů. Pěkná vyjížďka, Kozlov jsem dal, ale měl jsem toho plný zuby.      
Čtvrtek 28.8. : volno. Bylo pěkně, tak jsem byl odpoledne s dětima na bazéně.
Pátek 29.8. : souvislý běh 12,1 km za 1:03:43, tep max. 176, průměrné tempo 5:13 min/km. Už mě nebavilo běžet pořád takovým plouživým tempem, je na čase konečně trochu zrychlit. Porci kilometrů jsem zvládl, i když ke konci ty tepy bylo dost vysoko. V březnu, dubnu, jsem stejnou trať za stejnou dobu běhával s průměrným tepem 138 a max. tep byl 145.
Sobota 30.8. : kolo 37,95 km za 1:22:09 průměr 27,7 km/h, tep max. 163. Dopoledne jsme byli se synem ve Valašském Meziříčí, měl tam hokejový zápas, po příjezdu menší odpočinek a pak jsem vyrazil chvilku na kolo. Opět jsem si to dal do Výklek, ale pak už ne na Kozlov, ale zpět do Lipníka a hurá domů. Pohodová vyjížďka, a jelikož jsem byl domluvený na neděli s Martinem a Ondrou na delší kolo tato vzdálenost byla tak akorát, kdoví co zítra Martin vymyslí. 
Neděle 31.8. kolo 87,74 km za 3:44:30 průměr 23,4 km/h, tep max. 175. A vymyslel opravdu nádhernou vyjížďku. O půl osmé byl sraz, na který jsem dojel včas :-), a do oběda jsme měli být doma. Nejdříve jsme se pohodovým tempem vydali směr Holešov, za Holešovem, mě upozornil Ondra, že pojedeme na Rusavu, přes hadovnu, prý takové pěkné stoupání. Musím mu dát za pravdu, je to docela slušné stoupání, ve kterém nám Ondra ujel a čekal nás na vrcholu. My s Martinem po boku kopeček, také vyjeli a při výjezdu, jsem si jen tak lehce vzpomněl na středeční Kozlov, ale to jsem ještě nevěděl, co mě čeká, zlatý Kozlov :-). Sjezd byl v pohodě a už jsme byli na Rusavě a po krátkém hledání jsem našli cestu, která nás měla dovést na Hostýn. Už prvních pár stovek metrů byl docela záhul, Ondra opět na čele ujel, já tentokrát ujel trochu Martinovi, takže každý jel svým tempem. A řeknu vám, větší divočinu do kopce na kole jsem ještě nejel. Chvilkami stoupání i 17% bylo pro mě brutální. Skoro celý výjezd jsem si nesedl, a převod 41/23 také na takové stoupání není to pravé ořechové, v půli kopce jsem musel chvilku zastavit, jednak popadnout dech a jednak trochu odpočinout nohám. Zbytek jsem už vyjel bez přestávky, ale na vrcholu jsem toho měl plný zuby. Ondra se ládoval ostružinami a Martin přijel chvilku za mnou. Trochu jsem klukům záviděl na jakých převodech to jeli a budu muset upgradovat přední placku :-). Výjezd na samotný Hostýn už byla relativně pohoda :-). Sjezd do Bystřice byl také bez potíží, kde jsme si dali menší přestávku s točenou Plzní a vyrazili na Helfštýn. Už jsem toho měl docela dost, ale naštěstí se nejelo rychle, až na malou vyjímku z Oprostovic do Týna, pak už jen výjezd na Helfštýn, a jelikož byl na Helfštýně zrovna Hefaiston všude aut a lidí jako smetí. Samotný výjezd byl s vypětím všech sil a začal jsem už pociťovat únavu. Jediné, co mě uklidňovalo, byl fakt, že žádný kopec před námi už není a domů to je po rovině. To jsem, ale nepočítal s tím, že Martin bude domů spěchat a i v dosti silném protivětru nasadí na mě docela ostré tempo, v průměru kolem 35km/h. Na nějaké střídání nebylo z mé strany ani pomyšlení, byl jsem rád, že jsem se držel zuby nehty. Ale udržet jsem se musel, hlavně proto, že dost foukalo, a kdybych to měl jet sám bude to ještě horší. Cesta rychle ubíhala a za chvilku jsme byli v Lýskách, kde se Martin odpoutal a jel domů do Předmostí zadem přes Popovice. My už to s Ondrou dojeli v poklidném tempu.
Docela povedené dopoledne, pěkná vyjížďka, pěkným prostředím, kopce také stály za to, a i přes únavu jsem celkem spokojen-přežil jsem :-). Už se těším, jakou divočinu vymyslí Martin na příště :-).

 KmČas
Běh34,23:11:11
Plavání  
Kolo209,088:18:44
Celkem 11:29:55

Zhodnocení : řekl bych, že po dlouhé době docela povedený týden. Hlavně co se kola týká, 200 km na kole za týden jsem ještě nikdy nenajal a navíc jakého :-). Je pěkně, tak je potřeba počasí využít a něco na kole ještě najezdit. Běh byl v rámci možností, a na plavání, bohužel nezbyl čas.  

7 komentářů:

  1. No pěkný to kolo bylo a klobouk dolů před Tebou, bych ten Hostýn s Tvými převody nedal ani omylem. My jsme ještě odpoledne jeli se ženou a dětma na Jadran, takže jsem celkem strávil v neděli na kole cca 8 hodin. Zadek už jsem cítil fest:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také mi nic jinýho nezbývalo :-). Taky by jsi to musel nějak vyjet, přece by jsi to nešel pěšky :-).
    Já už měl odpoledne relax. Na kole jsem jel jen k Bečvě, kde byly závody v rybolovu a mladej se chtěl jet podívat :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Ty si zase dáváš do těla:))) Já mám pocit, že běhám čím dál tím pomaleji s tepama čím dál většíma. Nevím kde je chyba! Aspoň někomu se daří:)))

    OdpovědětVymazat
  4. A co teda ten dlouhej Král? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám vl001 bojuje za Krále na všech frontách. Ke mě radši nechoď já jedu. Když bude počo tak samo dlouhou. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Šewy, já si sháním společnost dozadu. Teda možná kousek přede mne, ale na dohled. Dobrým dalekohledem. Čelo závodu mne tak moc nezajímá :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Chlapci bohužel, král šumavy je pro mě trochu z ruky, počasí tam nebývá také není nic moc, a navíc na trat 250 ani 200 se rozhodně necítím a 150 km nikdo z vás nepojede. Rozhodně Vám, ale budu držet palce a už se těším vl001 na super článek. Bude to ve stylu jaká to byla super 250 km projížďka bez žádně krize atd. ? :-).

    OdpovědětVymazat