28. července 2014

11. ročník Hulmena

Když už jsem se tak pěkně rozzávodil, byl by hřích nejet do Hulína, kde jsem si kdysi zkusil poprvé triatlon :-).  Přihlášení proběhlo předem, platba také, navíc bylo domluveno s Dracama, že se Zapro AD team, který jsme reprezentovali já a Dan Mikulík seřadíme v plavání za sebe, jako nejlepší plavec bude vše uzavírat Václav Klakůrka, tudíž bychom mohli odjet kolo pohromadě :-).
Společný odjezd na kolách byl domluven od Penny. Už jen dořešit, jak se z chaty, kam jsme v pátek jeli,  dostat se do Přerova. A jelikož mám hodnou manželku, nemusel jsem z chaty na kole a odvezla mě autem :-). Přesun do Hulína proběhl v pohodě, u registrace žádná fronta, dali jsem hned kolo do depa probrali taktiku s Dracama a další klasické  úkony a už  se startovalo.
Plavání na Hulmenovi je v bazéně. Letos se startovalo stejně jako loni, s výjimkou první patnáctky, která naskákala do vody současně, startovali ostatní závodníci průběžně - byli posílání do právě uvolněných drah. Před plaváním jsem se snažil trochu rozplavat v doskočišti pod skokanskými můstky, ale poznat to moc nebylo, nějak extra dobře se mi neplavalo :-(.  450 m mám za sebou a utíkám do depa. Nic moc rychle, ale chvilku po mě je v depu i Dan, takže stejně není kam spěchat.
Jak začátečník sedám na kolo, ale nemohu se trefit tretrou do pedálů :-(. Naštěstí se mi to podaří a můžu vyjet, za chvilku je Dan u mě a jedeme. Dan má sice špatné svědomí, zda je Václav před a nebo za námi, ale já věděl od Jardy Zdráhala, který na mě v depu hulákal, že si máme pohnout, že Václav už jel, tak jsme jeli. Jelo se mi celkem dobře, za Pravčicemi nás dojel jeden Drac a před Němčicemi dojíždíme dalšího :-). A ve sjezdu do Rymic docvakneme i Václava, takže je nás  už pěkný vláček, a jedeme pěkně pohromadě, pravidelně se střídá a docela to sviští :-). V druhém okruhu kola se neudálo nic zajímavého a všichni pohromadě jsem dojeli do depa.
Vybíhám společně s Danem, bohužel tak jako v Morkovicích chvilku trvá než se koleno přepne z režimu kolo a na režim běh a tak Dana nechám běžet. První okruh ze tří běžím s Michalem Navrátilem, který v na začátku druhého dopadá, mně se kupodivu běží čím dál líp a dotahuji se na Dostyho, kterého v druhém okruhu předběhnu a držím si cca 50 m odstup od Dana, ale nebezpečně se ke mně přibližuje Pavel Pok. Snažím se nezpomalovat, ba naopak,  trochu i zrychluji :-), předbíhá mě Jarda Hýzl, který také v rámci zpestření tréninku si  přijel zazávodit. Ale to už mám jen kousek do cíle, Pavel Pok už mě nedoběhne a já dobíhám kousek za Danem v čase je 1:32:27. 
Jdeme se občerstvit, opět se musí celý závod probrat :-), pak koupačka, pivo, opět skvělý řízek, posezení, tombola, kde jsem vyhrál triko a černý bidon :-), no a po vyhlášení kolem třetí odjezd na chatu.
Co dodat na závěr ? Ani ve snu by mě nenapadlo, že bych letos na některém závodě mohl mít lepší čas než loni. A ono se to opravdu stalo :-). I když se mi neplavalo moc dobře, čas oproti loňsku o 7 s pomalejší beru, ale kolo bylo lepší o cca 3:30, ne že bych měl více najeto, ale loňská sólová jízda mi vůbec nesedla, ale letos se jelo ve skupině a hned je to vidět. Ale nejvíce jsem spokojen s během, sice to bylo oproti loňsku o cca 3min pomalejší, ale průměrné tempo cca 4:45 min/km je pro mě jako z říše snů v posledním okruhu jsem dokonce běžel kilák kolem 4:30, no prostě nádhera :-). A hlavně nebylo to přes bolest a koleno je v rámci možností v pohodě :-).  Celkové výsledky jsou zde  a data z garmina plavání kolo běh. Celkově jsem skončil 37 ze 181 závodníků a v kategorii 8 z 29 závodníků.
Ještě bych touto cestou opět poděkoval organizátorům, vše probíhalo jak mělo, cyklistická část bez problémů, regulovčíci na každé křižovatce, sprcha na běhu také neměla chybu a občerstvení klasika výborný super velký řízek :-).


3 komentáře:

  1. Už zase skáče přes kaluže :) Hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Láďo. Pořád, tak nějak pomalu, ale hlavně, že můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, moc pěkně se to čte, o kolenu ani zmínka, výkon excelentní. Mám z toho radost. Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat