29. července 2013

10.ročník Hulmena

Další víkend a další závod :-). Tentokrát jsem se vydal do Hulína, kde probíhal 10. ročník.  Moc se mi nechtělo, od čtvrtka jsme byli na chatě a přece jen z chaty do Hulína je to nějakých 45 km. Ale tento závod mám moc rád, byl to můj první triatlon, jsem byl přihlášen předem, startovné zaplaceno a přece si nenechám ujít výborný mega řízek přes dva chleby :-). A bude to dobrý trénink kolo-triatlon-kolo :-).

Takže jsem v sobotu v šest sedl na kolo a vydal se směr Hulín. Počasí nic moc hřmělo a vypadalo to na pěknou bouřku, naštěstí bouřce jsem ujel a celou cestu ani nekáplo. Vzal jsem to přes Přerov, kde jsem si vzal batoh věcma a v pohodě dojel po osmé do Hulína. Dal jsem si hned kolo do depa a šel se zaregistrovat. Menší fronta, ale jelikož jsem byl přihlášen a zaplaceno předem, žádné velké zdržení a vše proběhlo raz dva a zjišťuji, že mám číslo 18 což je super, budu startovat mezi prvními :-). Dnes nás z týmu moc nebylo, jen tři zbytek jel na duatlon do Kunovic a pak byl triatlon v Rýmařově a někteří se věnovali rodině :-). Já si nachystal věci v depu, dal si pár bazénů na rozplavání a pomalu se čekalo na start, byl mírně opožděn.
Plavání na Hulmenovi je v bazéně. Letos se startovalo stejně jako loni, s výjimkou první patnáctky, která naskákala do vody současně, startovali ostatní závodníci průběžně - byli posílání do právě uvolněných drah. Takže jakmile dokončil třetí plavec skákal do vody. Plavání byl takový standart, začátek takový nemastný neslaný, až po půlce jsem se konečně rozdýchal a pocitově to šlo.

Rychle do depa, které jsem zvládl na mé poměry rychle a jedu se projet.  Na kole jsem si moc šancí nedával, ve skupině jsem schopen tempo akceptovat, ale když jedu sám jedu pomalu a vzhledem k tomu, že jsem startoval celkem brzo byla malá pravděpodobnost, že se s někým svezu. Trasa kola byla změněna, jeli se dva okruhy a nebýt několika překopů v Količíně rozhodně to nebyla špatná volba, mně se líbila :-).  Bohužel celé jsem to jel jako časovku, ani v jednom okruhu nebylo s kým jet. Ač jsem se snažil co to jen šlo, výsledek nic moc :-(. Podařilo se mi předjet jen asi tři závodníky,  jediné pozitivum bylo, že jsem si jel od začátku své tempo a netrápil se jako v Morkovicích.
Končím kolo, rychle do depa, opět celkem rychlé a čeká mě poslední část. Běží se tři okruhy kolem koupaliště. Rozbíhám to celkem rychle první kilometr v tempu 4:04 min/km což je na mě hodně slušné tempo, nohám se sice moc nechce, ale to dělají pokaždé a pak se rozběhnou :-). Druhý kilometr je o něco pomalejší, ale pořád to ještě jde. Bohužel na začátku druhého okruhu mě začně neskutečně píchat v boku, musím zpomalit, škoda, tak dobře to běželo a zase mě musí něco zastavit, ale i když jsme zpomalit pomalinku se přibližuji k závodníkům přede mnou, jedním z nich je i nepřehlídnutelný Jarda Zdráhal, v polovině okruhu ho předběhnu a na konci okruhu už píchání není tak hrozné, tak se snažím opět trošku zrychlit, moc už to nejde, ale aspoň něco. Začíná být už docela pěkné vedro, opět jsem rád, že už to mám za sebou a užívám si cílovou rovinku :-). Dokončuji v čase 1:32:50. Je to nezvyklé v cíli ani noha a u občerstvení také nikdo. Zavodním se ionťákem melounem a občas povzbudím závodníky co jsou ještě na trati.
 A pak už  jen klasika, s těma co už jsou v cíli se pokecá, zhodnotí závod, dá se pivko, opět úžasný řízek. Po odplavání posledního závodníka jsem se šel ještě vyplavat a i osvěžit, jelikož už bylo opravdu slušné vedro. V tombole jsem nic nevyhrál jelikož mně ještě čekala cesta opět na chatu ani posezení u piva s Drakama zbytkem jsem neabsolvoval a po vyhlášení výsledků jsem jel na chatu.
Kdybych měl zhodnotit své výkony, jak to vidím  já. Zaplavat jsem chtěl aspoň stejně jako loni, což se podařilo a dokonce to bylo i o něco lepší. Kolo, jiná trasa, ale spokojen nejsem, bohužel sám jet rychle neumím a nebylo jet s kým. Běh spokojenost, čas o skoro jak minutu rychlejší než loni. Je mi jasné, že díky dřívějšímu startu jsem nemusel jet na kole a běžet v takovém horku jako ti co byli na konci startovního pole, ale na to se historie ptát nebude a jako trénink to nebylo špatný :-). Celkové výsledky jsou zde  a data z garmina kolo, běh. Celkově jsem skončil 27 ze 184 závodníků a v kategorii 15 z 71 závodníků.
Hulmen opět nezklamal, opět vše klapalo po všech stránkách jak mělo organizace i přes velký počet závodníků zvládnuta na jedničku.  Cyklistická část dobře zajištěna, na křižovatkách fungující regulovčíci a jak bude opravená cesta v Količíně bude to zase o hodně lepší.  No a opět byl  jako občerstvení podáván výborný řízek přes dva chleby, který svou velikostí,  ale i chutí neměl chybu :-)).





 

4 komentáře:

  1. Kluci, že vy si vybíráte závody podle jídla po závodě? :-)

    Jinak ta paní na rpvní fotce už měla po závodě a vedla kolo domů a tys byl ještě na trati? :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ta se šla teprve registrovat a i tak dojela přede mnou :-).
    To ani ne, ale nám masožravcům takový řízek udělá velkou radost :-). Měl by jsi to také zkusit ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ses nakej vysvihanej, pane. Hele to tetovani je nejaka novota, nebo mam jen dlouhy vedeni? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nazdar, je také dost, že se ozveš Majku :-). No do vyšviháním mám ještě hodně daleko ;-). Tetování se už cca 2 roky pomalu rozšiřuje takže to úplná novinka není :-).

    OdpovědětVymazat