15. července 2012

14.ročník Morkovské chlap

V Morkovicích jsem už jednou byl, ale to byl olympijský trialton. Morkovský chlap je sprirnttriatlon, kde se plave 200m v bazéně, jede v kopcovitém terénu 20km na kole a 5 km běží opět žádná rovina. Letos bylo kolo o 7 km delší, díky opravám komunikace v Troubkách.
V Morkovicích je super koupaliště a v plánu bylo, že pojedeme celá rodina, já si odzávodím a pak zůstaneme na koupališti. Bohužel počasí ráno na koupání vůbec nevypadalo, zataženo, zima, takže jsem jel sám. Naštěstí v průběhu závodu svítí slunce, jen nemuselo tak foukat. . Na závody raději přijíždím s dostatečným předstihem, abych se vyhnul frontám a v klidu vše nachystal. A dnes se to vyloženě vyplatilo, mohl jsem si vybrat výborné místo v depu a vyhnul jsem se frontě při registraci. Opět se zde sešlo hodně známých a čekání na start tak rychle uteklo. Jelikož se plave v bazéně, plavalo se v rozplavbách po dvaceti lidech. Já  měl číslo 108 a vyšla na mě šestá rozplavba. Naštěstí se mnou byl v rozplavbě, Tomáš Procházka, který je plavecky a  na kole  na skoro stejné úrovni takže byla možnost jet na kole společně. Sice se start závodu lehce opozdil, ale pak už to frčelo. Já si extra cíle nedával, plavecky se vůbec necítím dobře, takže plavání nebude žádná  hitparáda a na 200 m toho moc nenaženu a naštěstí ani neztratím. Kolo je hodně kopcovité a navíc hnusně fouká pokud s někým pojedu, nemuselo to být špatný. A běh to se uvidím kolik bude sil po kole.
Tak a už je to tu, start mé rozplavby, první padesátka ještě dobrý, ale pak už je to trápení přepálený začátek a po stovce se začínám trápit, ještě že je to tak krátký a už lezu z vody. Depo celkem rychlý jedu opět bez ponožek jen obuji tretry helmu brýle a sedám na kolo. Tomáš sice plaval rychleji,  ale lehce se zdržel v depu, a tak na kolo vyrážíme společně. Což je super proti větru se bude spolupráce hodit. Z naší rozplavby už bohužel nikdo jiný s námi nejede a borec co nás dojel tomu jsem my nestíhali a byl hned pryč. Jak už jsem psal kolo je pěkně kopcovité, snažíme se střídat, já ještě celkem stíhám, daří se nám sjíždět závodníky  z předchozí rozplavby. Proti větru je to opravdu mazec, jet to sám, tak snad jedu ještě teď :-). Až do Litenčic jsme jeli stále společně, ale už jsem se většinou jen snažil držet Toma. Za Litenčicema je úžasná stojka, kde už jsem toho měl dost a Toma se nebyl schopen udržet. Nějak jsem se vyškrábal na horu a do Morkovic to už bylo naštěstí, až na malé hupy, z kopce :-). Depo mám opět celkem rychlé a vybíhám zároveň s Tomem, ale jeho tempo nejsem schopen akceptovat, takže po chvilce jsem opět sám. Trať běhu je opět zvlněná, žádná rovina, mně se běží celkem dobře a jelikož na trati běhu je hodně závodníků  z předchozí rozplavby, daří se mi i některé sbíhat. Cíl protínám v čase 1:18:45, kolikátý jsem to je zatím ještě ve hvězdách, ale to je mi celkem jedno. Po vydýchání beru meloun a pití, pomotám se v prostoru cíle, ale jelikož mi začíná být zima, beru kolo z depa a jdu se do auta převléknout.
Dám si gulášek - opravdu výborný, pivko pokecáme o závodě, ale jelikož se protahuje vyhlášení vítězů a na mě padla únava, rozhoduji se již jet domů. A udělal jsem dobře, po příjezdu domů a vybalení věcí začíná venku pršet :-).
A jak jsem nakonec dopadl ? Bylo z toho 33 pozice ze 207 závodníků a 14 pozice z 75 v kategorii. Mezičasy žádné nejsou, co jsem stihl mačkat garmina tak 200 m plavání bylo za 3:25, kolo 27 km za cca 52:30 a běh 5 km ( garmina naměřil 4,6 km) za 21:16. Umístění bych extra nevyzdvihoval, jelikož tohoto triatlonu se účastní všechny věkové, tak i výkonnostní kategorie a startovní pole bylo opravdu rozmanité. Holt krátké plavání v bazénu přilákalo hodně lidí, co si chtějí zkusit triatlon a na volnou vodu se bojí. Samotnou organizaci závodu bych hodnotil pozitivně. Já se naštěstí frontě při registraci vyhnul, sice byl požděný start, ale pak vše probíhalo jak mělo, cyklistická trasa byla zajištěna pořadateli dostatečně, běh také bez problémů, občerstvení včetně guláše vynikající :-). Ten, kdo stále váhá zkusit si triatlon, ale bojí se hlavně plavání, ať jede do Morkovic :-). Celkové výsledky jsou zde záznam z garmina zde

6 komentářů:

  1. Ja mela taky v sobotu cislo 108, ale na jinem lidovem triatlonu :) To kdybych vedela, ze se stejnym cislem zavodi nekde o kus dal sam Aldaman... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Aldo a jak se ti libila trasa kola, myslim povrch ... me usek Litencice - Morkovice pripadal misty vylozene o zivot a pekne by me nastvalo lehnout na takovem poutaku ... ale mozna uz je ta cesta opravena...

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak ale pochopitelne gratulace k peknemu vykonu!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Summer : Pěkná náhoda :-). A nevím ale sám Aldaman moc zajímavý není :-)).
    jvecer : Máš naprostou pravdu, opraveno to není a za Litencicema je to o hubu, já to nevěděl tak jsem to jel rychle a měl co dělat, abych zůstal na cestě a v sedle :-(. Ani sjezd do Zborovic nic moc, naštěstí tam se jelo jen díky objížďce. Jiří nějak mě poslední dobou mé výkony moc netěší, ale možná jsem zbytečně k sobě kritický. Doufám, že do Hulína jedeš ?

    OdpovědětVymazat
  5. Jirka je chladic, rikal, ze jeden triatlon za sezonu je az az :D Takze myslim, ze do Hulina nepojede :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tak, Jirka se v pripade pekneho pocasi max prijede podivat jak se trapite ;-)

    OdpovědětVymazat