5. prosince 2010

48. týden 29.11 - 5.12.2010

Dorazila k nám zima, což aktivitám venku moc nepřeje, ale za to jsem poprvé zkusil spinning :-). 

V pondělí jsem se probudil do bílého rána :-). Zimu mám rád, ale na horách u nás stejně dlouho sníh nevydrží a je z toho hned všude břečka :-(. Dnes nás bylo v bazéně požehnaně a to nebyli všichni :-). Ze začátku se mi vůbec neplavalo dobře, nemohl jsem se pořádně nadechnout a nějak to nešlo. Naštěstí po rozplavu se to zlepšilo a pak už to šlo a bylo to hodně o polohovkách, ale díky rozmanitým motivům to nebyla nuda :-).
Celý den sněžilo, což se mi moc nelíbilo, na sněhu se mi blbě běhá a co víc, večer začalo i mrznout, takže to docela klouzalo. Hlavní je, že jsem zvládl běh v docela slušném tempu, tak jak bylo v plánu a snad jediná výhoda sněhu je ta, že se dá běhat bez čelovky :-).
V noci na úterý jsem nemohl vůbec spát :-(. Sice jsem šel spát brzo, ale nezabral jsem, pak přišla manželka z práce chvilku jsem se bavili, manželka usnula a já zase nic a jen tak jsem se převaloval až do rána :-(. Dnes se z trenéra stal, kameraman a natáčel nás pod vodou, jak nám to jde. To bude sranda, až to uvidím na živo. Na večer jsem pustil film a sedl na rotoped, u toho jsem ještě musel zkoušet syna z přírodovědy :-). 
Středa  a zima jak sviňa, cestou na kole na bazén mě studený vítr pěkně probral :-). Nějak mě při dnešním plavání bolely ruce už od začátku, kratší úseky relativně v pohodě, ale delší už byly s problémy a k tomu mě ještě v závěru lehce chytaly křeče do lýtek :-(. Večer měl být běh, ale počasí bylo proti, zima, silný vítr a sněhová vánice do toho jsem prostě nešel :-). I když byli i tací, kterým to nevadilo a vyběhli, že Jardo :-).
Ve čtvrtek  jsem musel nechat kolo doma a jet na bazén autem, všude sněhu, cesty neodhrnuty a nejsem sebevrah :-(. Dnes trénink vedl Pavel - pyroman :-). O víkendu mají plavci závody, ale dnešní trénink mně jako ladící moc nepřipadal, což mně moc nevadilo, já na žádný závody nejdu :-). Vše jsem odplaval a pocitově to bylo lepší než včera :-). Čtvrtek tudíž je dnes fotbálek v tělocvičně. Zase výhra, dobře jsem si zaběhal, dal několik gólu a po fotbale jsem se šel odměnit do hospůdky, kde se to trochu zvrhlo a i když jsem toho zase tolik nevypil, byl z toho pozdější návrat domů :-(.
A i proto se mi v pátek vůbec ráno nechtělo vstávat a pěkně ze mě byl ráno cítit alkohol, což se v bazéně ještě umocnilo :-(. Naštěstí se dnes ladilo na závody takže jsem to v pohodě zvládl. Dnes jsem večer také poprvé vyzkoušel spinning a mile mě překvapil, s rotopedem se to nedá srovnat :-). Necelá hodinka s AD cyklo Brodek pod vedením Alešem Dedkem byla sice náročná, ale mě se to líbilo. Sám doma na rotopedu, bych se nebyl schopen tak vyhecovat a v kolektivu, kdy jsem většinu znal, to šlo skoro samo :-). Pokud to jen půjde, budu chodit  častěji.
V sobotu měl být běh, ale vstávání v šest a odjez s Ádošem do Havlíčkova Brodu na hokejový zápas, ranní běh nepřipadal v úvahu a jelikož byl návrat až v sedm večer a byl jsem celkem unaven což svědčí i to, že jsem už v půl deváté usnul u televize, večer jsem také nikam nešel. Samotný zápas byl vyrovnaný, Ádoš dal gól, ale díky individuálním chybám a neproměňováním vyložených šancí jsme nakonec prohráli 5:3.
V neděli ráno jsem byl nějaký dolámaný a na běh jsem ráno nevstal i díky tomu, že jsme jeli s Fildou už v osm na hokej tentokrát do Kroměříže. Přátelák přípravek je velká hokejová podívaná, Filda si dal svůj první gól, vyhráli jsme 5:4, a pak proměnil i samostatný nájezd. To byla, ale radost :-). Po návratu domů a obědě, volal brácha, jestli nejdu běhat. V plánu jsem to měl, takže jsem jen uvítal, že nemusím jít sám. Všude sněhu kudy běžet, aby člověk neničil stopu běžkařům. Vzali jsme to směr žebračka, stopa tam sice nebyla, ale ani cestička moc vyšlapaná nebyla, takže to sice bylo náročné, ale tempo nic moc :-). Mně to nevadilo, ale brácha toho měl dost, po týdnu nic nedělání to po hodince už otočil k domovu, ale já to ještě natáhl přes kousek Žebračky :-). Večer už jen k babičkám pro Mikuláše a týden je za mnou :-).  

Km Čas
Běh

28,14

2:42:53
Plavání 13,00 5:10:00
Kolo+
spinning
45,70 2:25:31
Tělocvična 1:30:00
Celkem 11:48:24

Za listopad jsem zvládl uběhnout 163 km za 14:57:55, odplaval 57,40 km za 21:40:00 a ujel na kole, teda spíš na rotopedu + spinning 456 km za 15:19:48 a ostatní sportovní aktivity 6:30:00.  Celkově to dělá 58:27:44.

3 komentáře:

  1. Tak to je naozaj veľmi slušný začiatok prípravy.
    A aj o futbale sa už dobre číta. A čo robíš, keď sleduješ hokejové zapasy detí. Ono by to chcelo aspoň po každom striedaní sériu klikov :) ... aby si nestrácal čas :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Co bych dělal, stojím na tribuně a fandím co to jen jde :-). A většinou když už fandím, už mám odtrénováno, takže kliky nejsou potřeba :-)).
    Ono hodně dělá ranní plavání, což je velká výhoda. Uvidíme, jak to bude pokračovat :-P.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty vado to se bude stupňovat zátěž. Aldo věřím, že příští rok těch 100 hodin za měsíc dáš. Hlavně ať vydrží zdraví.

    OdpovědětVymazat