31. prosince 2010

33. ročník Silvestrovského běhu

Na tento závod jsem se těšil, už jen kvůli tomu, že je to první závod, který jsem kdy šel, takže účast je vlastně povinná :-).

Večer jsem nemohl moc spát, že by nervozita :-). Celý týden nebylo počasí nic moc, inverze a teplota pod bodem mrazu a nebylo tomu jinak ani dnes, teplota mínus 8 C. Ráno jsem musel ještě nakoupit a pořešit další věci, takže jsem se nejdříve zajel registrovat, byl jsem první a dostal číslo 1 :-) a šel zařídit zbytek. Na start jsem dorazil už oblečen, odkroužil si jedno kolo na zahřátí, lehce se rozcvičil a už byl čas řadit se na startu. Letos hodně známých chybělo, buď díky zranění, nebo holt se jim nechtělo a nebo byli na horách. S číslem 1 jsem se musel zařadit do první linie :-). Zima byla pěkná, takže jsem se už nemohl dočkat startovního výstřelu a šlo se na to. Čelo to nakoplo, já rozumně ke svým možnostem, není kam spěchat :-). Bylo mi jasné, že to bude dnes boj, běh po sněhu, moc nemusím jak to klouže, jsem marnej, pěkná zima trochu foukalo, také k dobrému výkonu moc nepomůžou. Během prvního okruhu jsem se usadil v početnější skupince, kterou jsem v druhém okruhu i táhl, bylo nás moc, tak bylo potřeba to trochu roztrhat :-).
Na to, jak tento terén nemusím, se mi běželo dobře a na mé možnosti i rychle a i zima byla snesitelná. Půlka závodu byla za mnou, pořád jsem se cítitl v pohodě, ve skupince už jsme byli jen čtyři, před námi dva běžci poměrně daleko, takže jsem se hlavně soustředil na udržení se ve skupince, už to sice nebylo tak v pohodě, nohy začali tuhnout, ale pořád to ještě šlo. Do posledního okruhu jsem byli už jen tři, já už měl také asi pěti metrový odstup, ale pořád jsem se snažil držet co to jen šlo. Pomalu jsme začali stahovat dva běžce před námi. Už jsem toho začínal mít plný zuby, vypadalo to, že už ty dva přede mnou nedoženu, ale nakonec jsem se ještě hecl a při výběhu na lávku u Tenisu jsem byl těsně za nimi a při seběhu jsem ještě dokázal o chloupek zrychlit a nakonec  se mi je podařilo těsně před cílem předběhnout. Čas celkem solidní 36:13, sice o necelou minutu horší než loni, ale to přičítám, terénu a počasí. Poslední závod jsem úspěšně zvládl, s výkonem jsem celkem spokojen, na podmínky jaké byly pěkný výsledek :-). V kategorii jsem nakonec skončil 13, a až budou někde výsledky budou tady, celkově byla průměrná TF 162 a max. byla 178 a průměrné tempo 4:14 min/km.

2 komentáře:

  1. 4:14/km? Klobouk dolů. Na takovou frajeřinu už jsem se několik let nevzmohl. Natož v zimě.

    OdpovědětVymazat
  2. Podle tepů ses moc nepředřel :-P :)

    OdpovědětVymazat