18. října 2010

41. týden 11.10 - 17.10.2010

Po nechtěném odpočinkovém týdnu, se tento docela povedl :-). 

Tak už konečně zdráv tak hurá v pondělí na bazén. Trenérovi ráno moc do zpěvu nebylo, teda aspoň mně se zdálo :-), ale trénink byl zase zajímavý. Já se ze začátku trochu trápil, týden bez tréninku byl poznat, ale pak to celkem šlo :-). Po práci se jelo nakupovat, pak pro Fildu na zimák, a na večeřku tataráček, po tom se už nic dělat nedá :-).
Úterní bazén byl i s trenérem a byl to zase super trénink :-). Výlezy z vody, kliky a opět do vody to je opravdu pochoutka :-). Ke konci už jsem toho měl zuby, ale jak říká trenér, na závodech jako když najdeš :-). Hned po práci jsem si šel klusnout. Už toho tepla asi moc nebude, ale u nás odpoledne svítilo sluníčko, bylo nádherné počasí, takže se běželo super, hlavně cestou zpět, to jsem byl o něco lehčí :-)). Večer jsme si šli ještě zabruslit na zimák, ODS měla hodinu ledu zdarma a pro děti byly různé soutěže, hlavně Fildovi se to moc líbilo :-).
Po středečním plaveckém tréninku mě ke konci už chytaly křeče do lýtek. Dnes to byla taková polohovkářská šou. Což pro mě, který zvládá trochu kraul, je zbytek stylů stále boj, byl boj celý dnešní trénink. Ale bojoval jsem statečně a neutopil se.  Poznámky trenéra, že vypadám, jak kdybych byl na léčbě pohybového ústrojí v Poděbradech nebo, kde to je jsem přehlížel :-).
Čtvrteční hlavní plavecký motiv, dýchání na 3,5,7,9,11 tempo je opravdu lahůdka takové topení za živa, teda aspoň u mě :-). A kraul nohy to je další chuťovka, při které ať dělám co dělám, jsem jak šnek a jednoznačně poslední :-(. Ale jinak byla zase pohoda, škoda, že už jsem pak musel do práce :-). Večer tradiční fotbálek a opět jsem prohrál, holt nějak to losování není ke mně přívětivé a člověk musí hrát s tím co je :-).  Pěkně jsem si ale zaběhal, řekl bych až moc a tentokrát jsem fotbal nezakončil návštěvou hospody :-).  
Takže v pátek se mi na plavání dobře vstávalo :-). Začátek byl ve stylu rozlučkovém, Václav a Jiří byly dnes naposled před odjezdem na mistrovství světa v Xteřre na Hawaii, tak bylo pár sprintíků ve skupině :-). Pak ještě nějaké padesátky a stovky a pro tento týden odplaváno. A jelikož jsem měl volno, protože jsem u voleb byl čas dopoledne ještě na nějakou sportovní aktivitu a já si vybral kolo, aby nohy věděly, že je i kolo :-). Sice už to není na kraťasy, ale to nebude dlouho, vytáhl jsem zimní oblečení a bylo to v pohodě. Bylo poznat, že jsem dlouho na kole neseděl a po včerejším fotbale jsem se cítil unaven, takže ke konci už jsem byl rád, že je konec :-).
sobotu jsem byl domluven s bráchou na ranní delší běh, díky volbám jsem musel být brzo doma, takže výběh byl v šest :-). Vzali jsme to směr Čekyně, trochu kopečky ať je změna :-).  Ze začátku se mi, ale vůbec nechtělo a až po stoupání na Čekyňák jsem se trochu probral :-). Pak jsem to vzali, do lesa a přes Vinary a Žebračku domů. Nakonec jsem byl rád, že jsem šel pěkný výběh :-).
V neděli jsem chtěl odpočívat a dopoledne jsem také odpočíval, ale odpoledne mi to nedalo, a i když venku dost foukalo, jel jsem se projet. Nejdříve jsem to vzal proti větru, dokud je sil dost, a bylo to pěkné trápení, foukalo jak prase, vůbec to nejelo :-(. Ještě, že se cestou zpět, vítr neotočil a s větrem v zádech to pěkně svištělo k domovu :-).    

Km Čas
Běh 37,67 3:43:45
Plavání 13,90 5:40:00
Kolo 103,07 3:52:25
Tělocvična 1:30:00
Celkem 14:46:10

 

11 komentářů:

  1. Kde bereš na tolik tréninku čas, sílu a morál mi není jasné :). Já jsem rád, že se dokopu k 10h a to se děsím toho, až se nebude moc dát jezdit na kole.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro jistotu koukám do kalendáře, zda Otrokovice nejsou příští týden :) ... To budeš své tréninkové úsilí ještě zvyšovat ?!

    OdpovědětVymazat
  3. Ráno je času dost :-). Plavat chodím v 6:00 a v sobotu běhat jsem šel také v 6:00 :-).
    Kromě plavání, to ještě ani trénink není :-).
    Zatím je to jen hýbání, abych nepřibíral :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Hypoxicke plavani tempa není trénink?Tak jsem rád,že mám hodného trenéra.Nevěřil bych,že tohle někdy napisu.:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Advid psal jsem, že kromě plavání, takže plavání za trénink počítám :-)))
    A každej trenér je hodnej ne :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Nesnáším hypoxický trénink. Pro trenéra jsem měl pouze sprosté výrazy , když mi dal 8 x 25m pod vodou a nazpět kraul na 100%... Sprosté výrazy mi došly , když mi dal motiv 25m kraul na 100 % a zpátky pod vodou.

    OdpovědětVymazat
  7. K čemu jsou takovéto tréninky dobré pro přípravu na 3,8km plavání, po kterém se jede na kole a běží?

    OdpovědětVymazat
  8. to Tom: viz. etriatlon a debata ktere se ucastni L.Bilek

    OdpovědětVymazat
  9. Toho plavani, planujes pristi sezonu prefiknout i kanál La Manche? :-) Trochu Ti zavidim Tvoji vuli vstavat tak casto na trenink od 6 rano...

    OdpovědětVymazat
  10. Tom: Já trenér nejsem, to se musíš zeptat povolaných :-). Pěkný článek o hypoxickém tréninku je zde http://www.eplavani.cz...avani.html
    Majk: pokořit kanal la Manche zatím v úmyslu nemám :-). Samotnýmu by se mi také asi moc nechtělo, ale je tam super parta tak se na plavání těším :-). A na ranní vstávání se dá v pohodě zvyknout, zkus to :-).

    OdpovědětVymazat