9. listopadu 2008

45. týden 3.11 - 9.11

Tak nachlazení už je pryč a uprostřed týdne už jsem opět vyběhl, vše bylo v pohodě, tak snad to dlouho vydrží.

Pondělí 3.11. : volno. Léčím nachlazení. Už je to lepší, ale stále ne na to, abych šel běhat a bazén už vůbec ne.
Úterý 4.11. : volno. Tak snad je nachlazení pryč. Ale jelikož má dnes tchýně narozeniny, odpoledne jsme šli popřát. Aspoň mě to nelákalo k výběhu :-).
Středa 5.11. : souvislý běh 8,03 km za 43:42. Už se cítím v pohodě, rýma je pryč, tak proč nezkusit, takový pohodový výklus. Vše v pohodě, tak snad už opět budu moci trochu potrénovat :-). Celkově byla průměrná TF 139 (66% TFmax.) a max. byla 147 (72% TFmax.) a průměrné tempo 5:27 min/km.
Čtvrtek 6.11. : souvislý běh 12,00 km za 59:32. Zdraví drží, ale není moc času, tak jsem zařadil rychlejší souvislý běh. Cílem bylo udržet tempo pod 5:00 min/km, což se mi povedlo a tentokrát i bez zastávky v křoví :-). A jelikož jsem po nemoci a bylo to i bez zastávky, tak i tepy jsou o něco vyšší. Celkově byla průměrná TF 155 (77% TFmax.) a max. byla 166 (85% TFmax.) a průměrné tempo 4:58 min/km.
Pátek 7.11. : regenerační běh 8:05 km 43:44. Odpoledne jsem šel s klukama na zimák, byl tam zápas starých gard, kterým byly ukončeny oslavy 80ti let Přerovského hokeje, naštěstí ještě před odchodem byla chvilka, na takový pomalý regenerační běh. Celkově byla průměrná TF 142 (68% TFmax.) a max. byla 147 (72% TFmax.) a průměrné tempo 5:26 min/km.
Sobota 8.11. : souvislý běh 18,78 km za 1:50:15. Byl jsem domluven s Ječmínkem a Ondrou na společném výběhu. Sraz v 6:00. vstávání bylo náročnější, protože po hokeji, jsme měli opět menší oslavu-známí mně byli popřát k narozeninám. A tak se jedlo a opět popíjelo pivo a slivovice. Já se snažil to moc nepřehánět, což se mi povedlo a ráno jsem vstal. Ze začátku to bylo sice trochu trápení, večerní žranice a slivovice se pořád hlásili :-), ale po odskočení si v křoví už bylo vše v pohodě a já byl na sebe pyšný, že jsme vstal, počasí bylo luxusní a přece jenom ve více lidech to utíká rychleji. Navíc i tempo vzhledem k mému stavu bylo ideální. Jediná kaňka byla to, že jsem si po čúrpauze zapomněl opět zapnout garmina, takže část běhu nemám zaznamenaný. Celkově byla průměrná TF 136 (64% TFmax.) a max. byla 146 (71% TFmax.) a průměrné tempo 5:52 min/km.
plavání 2,4 km za 55 min. Poslední dobou mě začalo bavit plavání, tento týden jsem nebyl ani jednou, tak jsem si domluvil s mladou paní návštěvu bazénu, mezi tím, co půjde navštívit svoje rodiče. Únava z ranního běhu byla cítit, ale chuť si jít zaplavat byla větší. Nejdříve jsem si dal 100 m za 1:38, na mě pěkný čas, další 100 m za 1:42. Trochu jsem se zahřál, v bazénu minimum plavců tak jsem se rozhodl plavat v kuse co to půjde. Nakonec z toho bylo 1,5 km za 34:00 (10:53, 22:25). Což není zas tak hrozný čas, když uvážím, že jsem byl ráno běhat. Prvních 500m bylo v pohodě, druhých jsem trochu zvolnil, a třetí už jsem ke konci plaval s rozvahou, abych nedostal křeče do lýtek. Času bylo ještě dost, tak jsme dal ještě 500 m za 12:25, bohužel po 350 m mě chytla pěkná křeč, takže zbytek už jsem doplaval skoro bez noh. Trochu jsem to protáhl a výplav 200 m za 5 min., to už bylo jen takové plácání ve vodě. Na neplavce docela solidní výkon.
Neděle 9.11. : Regenerační běh 12,03 km za 1:06:53. To už byla jen taková pohodička na závěr týdne. Pomalým tempem na nízkých tepech jsem se pěkně proběhl před obědem :-).Celkově byla průměrná TF 134 (63% TFmax.) a max. byla 142 (68% TFmax.) a průměrné tempo 5:34 min/km.
Odpoledne jsme si šli zahrát na hodinku bowling, ale to snad ani to tabulky psát jako sportovní aktivitu nebudu. Ale relax to nebyl špatný :-).

 KmČas
Běh58,895:24:06
Plavání2,4
0:55:00
Kolo00:00:00
Tělocvična
0:00:00
Celkem
6:19:06

Zhodnocení : Já jsem spokojen. Nemoc je doufám pryč, a od středy se mi podařilo docela slušně potrénovat. Hlavně ať zdraví vydrží a můžu takto pokračovat.

 

25 komentářů:

  1. To se někdo má, když má konec týdne ve středu. :o)

    Vše nejlepší k narozeninám.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá tak jsem to opravil na \"uprostřed\" :-).
    Dík za přání :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Sobotní dlouhý běh po pařáku Ti nezávidím. Minulý týden jsem měl v podobném stavu jeden 70 minutový očistec.
    Tepy +10, pocity jak na desítce.

    Také vše nej, ať jsou k tobě doma tolerantní.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já měl očistec jen asi 20 min, pak jsem se nějak rozběhl a závěr už byl úplně v pohodě :-).
    Musíme přece něco vydržet :-).
    Dík, manželka se snaží :-).

    OdpovědětVymazat
  5. To už si říkám dnes málokdy. I když..., předloni jsem po vydařeném posezení se slovenskými přáteli běžel druhý den Rajecký maraton. Navíc bylo příšerný horko....Strašný, tak se chová jen člověk bez pokory. :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Tak zas takový borec nejsem, pokud se to s oslavou přežene nad přípustnou míru, nejdu nikam! Tentokrát to ještě bylo v mezích :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem si sestavil takový menší trénink do konce roku http://spreadsheets.google.com...JQ.
    Očekávám návrhy k úpravě :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Což o to, naplánovaný to máš pěkně. Ještě dovolená v Jugoslávii a početí dítěte.

    Na trening nemám názor, nemám zkušenosti. Co se mě na tom vyloženě líbí, je zařazení nějakých závodů.
    Osobně mě častý trening v rozmezí 70-80% TFmax příjde trochu nuda, mám raději fartlek a kopce.

    Málo kola, tos opsal od Vládě, že? :-)

    Celkově 6 dní v týdnu, z toho někdy i dvakrát za den je dlouhodobě pecka. Pamatuj na rodinný život. :-)

    Líbí se mě to a přeji Ti výdrž ať se u toho bavíš. Ten Moraviaman se blíží..

    OdpovědětVymazat
  9. No jenže já mám z mládí pár desítek tisíc najeto, tak si říkám, že na stará kolena už kromě závodů jezdit nemusím:-)

    Mně to přijde jako trénink běžce na 10km. Podobný způsob přípravy by mi asi úplně nevyhovoval. Ale nevyzkoušel jsem, tak mlčím:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten běh může Aldamana pěkně zrychlit, zvlášť když to bude tlačit spíš k vyšší tepovce.

    Aspoň občas trošku delší kolo (3-4h). Nejen jako redukci nadváhy.

    OdpovědětVymazat
  11. Já také nemám žádné zkušenosti, tak jsem to za použití literatury nějak zpackal dohromady v závislosti na volný čas :-). Plánovat to by mi šlo, teď jde o to jestli dobře!
    A právě proto jsem to hodil na blog, aby mi někdo řekl, co je špatně a co bych měl změnit.

    OdpovědětVymazat
  12. Pokud bude Moraviaman ojedinělým zážitkem, tak Ti stačí v přípravě pravidelný neintenzivní trening všech disciplín.
    Pokud se chceš věnovat triatlonu dlouhodobějis nějakým výkonnostním růstem, tak budeš muset jít i do intenzit.
    Napiš Ironmanovi (jen ne tomu železnému!), ten si za ta léta odzkoušel i slepé uličky a jistě rád poradí.

    OdpovědětVymazat
  13. Otázka je, co je dobře. IM se dá absolvovat z ledasčeho:-) Optimální to asi není. Běh je tvá nejsilnější disciplína a je ho tam nejvíc. Přestože je zima, není to úplně vhodné.

    Podle mého názoru Litovel i test 1500m ukázaly, že jsi plavec od přírody. Ale plaveš málo. Teď by to chtělo naplavat nějaký objem. Mně se víc než pravidelnost osvědčilo zařazovat třeba měsíc plavání hodně často - až 5xtýdně (vč. třeba etriatlon kempu). Tím jsem se vždy posunul a pak stačilo 2xtýdně udržovat. Zda je to optimální, nevím, plavání mne tolik nebaví, tak nehrozí, že bych plaval 4x týdně půl roku v kuse.

    Kolo v Litovli tě hodně zlikvidovalo. Moraviaman je v červnu, to je už za pár měsíců. Doporučil bych ti už teď spinning/trenažér/válce, pokud je hezky (což ještě je), tak i jezdit venku. 3 hodiny kola týdně jako minimum. Já vím, mně se to kecá, já mám kolo zazimované:-)

    Běhy mi přijdou docela intenzivní a krátké. To je určitě dobrá cesta. Jenže z loňské Poruby si pamatuji, že při únavě docela dost zpomaluješ (i Litovel:-)). Podle mého názoru máš málo dlouhých běhů. Jako základ běžeckého tréninku bych viděl jeden delší běh 20+ prodlužovaný až ke 30. Místo závodních desítek by se hodilo zařadit nějaký maratonek. Toť můj laický názor.

    OdpovědětVymazat
  14. vl001: dík za radu. Rozložený to je hlavně podle toho kdy jsem schopen teoreticky daný trénink zvládnout :-). Vše je o čase.
    Plavání: souhlasím, také bych chtěl jít min 3x týdně, bohužel přes týden zvládám jen ráno PO,St, teď se pokusím i aspoň jednou o víkendu, ale pokud je manželka v práci musím hlídat děti, a na bazén se nedostanu. Kemp je určitě super věc, ale vzhledem k manželčině práci to zatím není reálné.
    Běh: Prodloužit běhy by neměl být problém, opravím :-).
    Kolo: s kolem je trochu problém. Tranažér, ani válce nemám, jen rotoped. Přes týden výjezd venku pasé a jelikož nemám zimní oblečení na kolo a manželka z rodinného rozpočtu na toto oblečení nechce pustit ani korunu :-) nechci zbytečně na kole venku prochladnout. Navíc co jsem se dočetl, všude píší, že na podzim a v zimě by se mělo více běhat a kolo až později, tak jsem to tak naplánoval.
    P.S. Běžecké závody co jsem zařadil jsou spíš taková srdeční záležitost a hlavně na zpestření přípravy, Mikulášský běh můj vůbec první závod, Silvestrovský běh jediný pořádaný běh v Přerově, Kosíř docela výživná kopcovitá desítka, Hulín a Rohálov také závody v blízkosti bydliště, ale třeba je nepůjdu je to ještě daleko :-). Maraton, ale v plán mám, ale zatím nevím jaký, chtěl jsem jít v únoru Ostravu. ale ta je ve středu :(

    OdpovědětVymazat
  15. Ad kolo - máš pravdu, že ostatní triatlonisti na kole teď moc nejezdí, ale oni už mají najeto, ty ne:-) Ještě včera bylo 10 stupňů, na to není nějaké extra oblečení potřeba - dlouhé kalhoty máš, bundu taky, rukavice, něco pod to, šátek pod přilbu a kolem krku a jedem:-) Teda jedeš ty. Já se schovám někam do tepla. Jako třeba včera do Svratky:-)))

    Termíny lednového a únorového maratonu v Ostravě jsem na MK Seitl nenašel. Nepleteš se?

    OdpovědětVymazat
  16. Je to na maraton.cz 10.1 memoriál J.Dubničky a 11.2 memoriál F. Ohery.
    Hmm nějak se pokusím kolo pořešit, rozhodně ale venku můžu vyjet jen o víkendu a za předpokladu, že manželka nebude v práci :-).
    Pak ještě jeden dotaz, kolik km týdně by mělo stačit naběhat ?

    OdpovědětVymazat
  17. I na rotopedu se dá večer při televizi odjet pěkných 120 minut. Je potřeba si zvykat postupně. Prvních 60 minut může být šokem jak pro tělo sportovce, tak jeho manželku.

    Vloni jsem měl přes zimu jen třetinový běžecký objem, ale zbytek času jsem strávil na kole. Běžecky jsem ztratil asi 3,5 minuty na 1/2M, na druhou stranu na kole jsem jezdil zhruba o 10% rychleji.

    OdpovědětVymazat
  18. Divné termíny:-)

    Spinning (nikdy jsem nezkusil:-)), rotoped, cokoli, prostě točit nohama a je to:-)

    Myslím, že vzhledem ke stavu trénovanosti můžeš kolo v objemu 3hod/týden PŘIDAT ke současnému objemu běhu. Mírné omezení běhu bych viděl až nad tuto hranici:-) Třeba já musím dřív omezit intenzitu než objem, takže když se zakousnu do kola, je to samý výklus. A pak v květnu, když doháním, co Milanové odjeli přes zimu na rotopedu, tak to klidně běhám jen 30km/týden a stačí to:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Loňská zíma byla mimořádně příznivá pro výjezdy na silničce. Nejlepší je najít na tyto delší a pomalé švihy parťáka. Snad ještě víc než při běhu.

    OdpovědětVymazat
  20. 1:30 u TV to není zas takový problém, ale myslel jsem to tak, kam by jsi rotopedu do plánu vložil, když běh přes týden je uskutečněn navečer. Je rozumné po doběhu třeba v 19:00 ještě sednout na 1:30 na rotoped. O víkendu když dám delší běh ráno dát na večer ještě i rotoped ?

    milan: ironman - to myslíš toho z fora behej.com

    OdpovědětVymazat
  21. Aldaman: ano, myslel :-)

    V zimě jsem jezdil na rotopedu ve všední dny večer. O víkendu spiš přes den, nebo i ráno. To když byly takový s...ky, že by psa (cyklisty) nevyhnal.

    Jezdil jsem na rotopedu bez ohledu na to, zda jsem ten den běhal či ne. Někdy hodně volně (110 TF), ale podle chuti i na 160 TF. Řekl bych, že po dlouhém krosu je vyjetí na 30 minut balzám.

    OdpovědětVymazat
  22. o.k. zkusím mu napsat třeba poradí :-).
    S tím počítám, pokud bude hnus sednu na rotoped :-). Zajímavé rotoped bez ohledu, zda jsem běžel nebo ne vyzkouším a uvidím :-).

    OdpovědětVymazat
  23. Snad ještě drobná poznámka: kombinuj intenzivní běh s volným vyjetím a naopak.

    A teď už běž trénovat. :-))

    OdpovědětVymazat