2. listopadu 2008

44. týden 27.10 - 2.11

Podzimní počasí mně nějak nesvědčí, bylo tomu tak i loni, stále se vrací nachlazení, ráno ucpaný nos a zahleněn. Takže tento týden byl skoro na nule a pokud se z toho úplně nedostanu nebudu nic dělat.

Pondělí 27.10. : Souvislý běh 11,99 km za 59:28. Trochu rychlejší běh, který byl, ale okořeněn třemi zastávkami v křoví. To už se mně dlouho nestalo, ale tělu neporučíš, ještě že byla tma a měl jsem dost papíru :-). Celkově byla průměrná TF 140 (67% TFmax.) a max. byla 151 (74% TFmax.) a průměrné tempo 4:58 min/km.

Délka
úseku
čas Tempo
úseku
Avg. TF Max. TF
4,0020:115:03137 (65%) 145 (70%)
4,0019:544:59138 (65%) 157 (72%)
3,99 19:214:52145 (70%) 151 (74%)

Úterý 28.10. : volno. Ráno jsem musel jet zazimovat chatu a odpoledne jsem šel s klukama na hokej, Zubři opět prohráli, a večer už jsem byl doma nějak jsem se necítil dobře.
Středa 29.10. : volno. Probudil jsem se opět s ucpaným nosem a nějak mě škrábalo v krku. Asi jsem to pořádně nevyléčil a je to tu znova. Trochu mě to mrzí, řekl bych, že jsem se konečně dostal na běžeckou úroveň, jako před zraněním, ale stále nemůžu naběhat souvisle něco víc, jakmile se rozjedu zabrzdí to nachlazení.
Čtvrtek 30.10. : tělocvična. Bylo mi líp, tak jsem si šel zahrát fotbálek, asi bych neměl, ale nejděte, když se na něho člověk tolik těší. Od října do dubna chodím pravidelně na fotbálek do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela si máknu, takový intervalový trénink :-). A po fotbálku, je potřeba doplnit tekutiny v hospůdce.
Pátek 31.10. : volno. Bohužel zlepšení jsem si asi jen namlouval, dnes jsem byl ráno opět zahleněný. Musím to pořádně vyléčit, takže dokud nebudu 100% fit běhat, ani na bazén nepůjdu !  
Sobota 1.11. : volno. Léčím nachlazení
Neděle 2.11. : volno. Léčím nachlazení.

 KmČas
Běh11,990:59:28
Plavání00:00:00
Kolo00:00:00
Tělocvična 1:30:00
Celkem 2:29:28

Zhodnocení : Nedá se nic dělat, ale než nebudu úplně zdravotně fit nebudu nic dělat. Už mě to nebaví, týden se léčit a týden běhat asi není ideální.

11 komentářů:

  1. Když ten tvůj běh přenásobím dvěma a přesunu do kolonky Kolo, tak jsme na tom stejně. No vlastně já mám tělocvičnu za 3:00. :) Já Ti nevím, přijde mi, že to s Ječmínkem začínáte moc brzo hrotit. V březnu budete hladový po triatlonu, pak bouchnou saze na Moravimanovi a pak už to půjde jen dolů. Ale to je jenom můj názor. Přitom teď je čas na ty zanedbávaný sporty jako squash, badminton, basket, až bude sníh tak běhny a sjezdny a taky koulovačka... :D

    OdpovědětVymazat
  2. hlavě aby jsi byl brzo ok, ty Tvoje rýmy už mne unavují:-). Nicméně 12km v tempu 4:59 bych na Tvých tepech taky rád běžel.

    2Sewy: co hrotím člověče, vždyť už skoro 2 měsíce nic nedělám:-). Neber mé jméno do úst nadarmo. Co se týče jiných aktivit, tak proto dělám tt: pálkové sporty kromě pingpongu mi nic neříkají, míčové hry vůbec, jsem nelyžař:-) Jediné, čemu bych chtěl přes zimu přidat, je posilka

    OdpovědětVymazat
  3. šewy: taky se mi nezdá, že bych něco hrotil, vždyť jsem poslední doubou pořádně nic nedělal. A já jsem navíc přes léto měl skoro dvouměsíční pauzu díky zranění, takže jsem odpočinutý až moc :-D.
    To já zase míčové hry můžu, ale bohužel je čas tak akorát na fotbálek ve čtvrtek. A lyžování budu provozovat, až napadne nějaký ten sníh :-). To víš, jak máš rodinu musíš využít každou povolenou chvilku k potrénování. A někdo holt musí trochu potrénovat, aby závod vůbec dokončil jiný to má daný od boha :-).

    JM: nejsi sám koho unavují, mě prostě už serou ! Trochu potrénuješ a budeš to běhat taky, není to zas taková hrůza. Běžet to tak v tempu kolem 4:00-4:15 to by bylo teprve super :-D. Ale asi to je, jen z říše snů.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, já to ani neumím :-D. A že jsi to neřekl dřív, že se stačí naučit modlit a jde to všechno samo :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Než jsem začal vloni v zimě pravidelně chodit na bazén tak jsem rýmu neznal. Možná to nebyla rýmečka, ale spíš nějaká alergie. Jak mě uklidňoval Vláďa, časem se to má srovnat. Já nebyl dostatečně trpělivý. :-((

    Nemáš něco podobného?

    K těm Tvým běžeckým tepům: AVG 67% TFmax (+-127) jsem neběžel snad od předloňské zimy. Tempo bylo výrazně pomalejší, kolem 5:45min/km. Až přitlačíš pořádně na pilu (zvedneš si všechny prahy), tak musíš po pár měsících lítat.

    Zkus to někdy...

    OdpovědětVymazat
  6. Něco podobného jsem měl také, když jsem šel ráno na bazén, dopoledne něco jako rýma, ale navečer už vše v pohodě :-). A čím jsme chodíval častěji tím míň jsem to vnímal. Teď to bylo nachlazení se slušným zahleněním jak v nose tak v krku. Chrblal jsem jak tuberák, nebo kvalitní kuřák :-).

    Právě, že jsem to zkusit chtěl. Pocitově i podle tepů se mi zdálo, že už jsem se dostal na úroveň jak před zraněním, ale jeden týden zaběhnu kvalitně a další díky nachlazení nic. Také tomu věřím, že by to chtělo aspoň nějaký měsíc kvalitně potrénovat a bude zase lepší.
    Poslední dobou jsem lítal hlavně do křoví :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty tepy jsou celkem nízko, to máš fajn. Já na podobném tempu jsem buď o dost výše nebo níž - podle toho jak jsem ztahaný z předchozích trenálů. Ale že bych běžně dávál hodinový klus na 140, tak to se mi dlouho nestalo.

    Hlavně se doléč, jinak to nepůjde. K té rýmě: fakt nevím, ale loni se mi to jaksi vyhýbalo - přičítám to tomu, že do bazénu jsem páchl přes \"zimu\" maximálně 2× týdně.

    OdpovědětVymazat
  8. Možná by neuškodilo trochu zrychlit :-). POslední dobou pomalejších běhů bylo dost.
    Už jsem celkem v pohodě, ale ještě tento týden bazén vypustím, a možná zítra, ale spíš ve čtvrtek si zkusím jít jen tak lehce zaklusat. A pokud bude vše o.k. začnu opět pomalu běhat a zkusím i bazén :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Tieto nepríjemné pocity po plávaní som mával celú minulú jeseň. Myslím, že to bolo tým, že som po dlhých rokoch začal plávať v bazéne a telo si na to proste muselo zvyknúť. V priebehu zimy sa to upravilo a na jar to už bolo v pohode. Teraz, aby sa mi to nestávalo, plávam max 35 minút a utekám preč a je to zatiaľ dobré.

    OdpovědětVymazat
  10. Budu doufat, že se mi to taky upraví :-). V podstatě chodím pravidelněji plavat první sezónu v životě, tak si tělo musí zvyknout :-D.

    OdpovědětVymazat