16. září 2008

Garmin forerunner 305

Tak jsem se konečně dočkal i já, a díky velkému pochopení manželky jsem šťastným majitel tohoto super strojku :-).

Poprvé jsem tento strojek uviděl u Ječmínka Máselníka při společném výběhu 14. ledna 2007 a úplně mě uchvátil. Bohužel v té době jsem s během teprve začínal a měl jsem nový sporttestr Sigma PC 7, který sice měl minimum funkcí, ale na začátek bohatě stačil. Navíc cena Garmina 305 se v té době pohybovala kolem hranice 9 tis., což by rodinný rozpočet nezvládl. Po určité době začal běhat i brácha a Garmina 305 si časem také pořídil. Začátkem tohoto roku onemocněl a mně se naskytla možnost Garmina vyzkoušet na delší dobu. Do té doby jsem si ho od bráchy občas půjčil. A za cca 3 měsíce používání mě úplně dostal. Běh a následné vyhodnocování dat je úžasné a evidentně návyková záležitost  a v momentě, kdy jsem ho vracel,  jsem byl rozhodnut, že další trénování bez garmina 305 by byl krok zpět :-) a je nutné si garmina 305 pořídit. Bohužel cena byla stále dosti vysoká, ale naštěstí Garmin přišel s novým modelem 405, což stlačilo cenu 305tky k dnešním cca 5 tisícům a po dlouhodobém přemlouvání manželky a vysvětlování o nutnosti toho strojku nakonec svolila a už ho mám doma. To teď budou konečně tréninky opět na vysoké úrovni, už se těším :-D.  

Garmin forerunner 305

5 komentářů:

  1. tak ať ti slouží. pěkná hračka.
    plno vědeckých dat, takžen předpokládám, že jak jsem se k tvým výkonům blížil, tak teď se mi zase začneš vzdalovat.

    já po úspěchu s přemlouváním ohledně nutnosti pořádného kole, mám teď u manželky trochu utrum s \"investicema\"

    OdpovědětVymazat
  2. Šikovný pomocník. Přemýšlel jsem o něm, ale v mém podání by to byl je další žrout volného času při analýzách u počítače. Možná i další nutič do rychlejších běhů. Na to mi zatím stačí podvědomí, říkající:\" Sice nemusíš, ale měl bys zrychlit!\"

    Za poslední rok jsem za neopren a kola vycucnul z rodinného rozpočtu víc než je zdrávo. Na další rok dávám sám sobě zákaz nákupu čehokoliv nad jedny běžecké boty :-)

    Protože jsi, na rozdíl ode mě, rozumný, bude Garmin dobrý sluha, ale ne zlý pán.

    OdpovědětVymazat
  3. dan67: Jistě lepší kolo než co jsi měl v Doksech je pro zdolání Ironmana nutností. To bych také raději volil kolo než sporttestr :-). U mě je to teď to samé, v podstatě jsem si vybral dárek k narozeninám i vánocům :-). Spíš já se musím přiblížit k tvým výkonům. V maratonu už jsi mě pokořil teď už se jen zlepšit na desítce a bude to. Snad už budu zdraviotně fit, koleno nebude zlobit a něco na podzim naběhám a v Porubě si dám jeden maratonek na závěr sezóny.
    rk: já si zas neumím říct teďˇzrychli, musím mít k tomu pomocníka, nacož 305 je dobrá volba :-). Já si ani zákaz dávat nemusím, kromě botů, mi stejně manželka nic jinýho koupit nedovolí min. 1/2roku :-).

    OdpovědětVymazat
  4. čoveče to je horror, úplně Tě vidím, jak po každém výběhu vyprávíš ženě zoufalým hlasem historky, jak by Ti garminem řízený trénink přinesl mnohem větší ovoce:-).
    Ještě Ti dám malý tip: v training centru si můžeš tréninky nejen vytvořit, ale i zařadit do kalendáře. V garminu si potom zvolíš today training a jedeš:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Neboj, zas tak hrozný to nebylo, ale trochu jsem zapůsobil musel, nedělej, že ty to neznáš :-)
    Dobrý tip, aspoň si nebudu muset pamatovat, co zrovna běžet, garmin to vše udělá za mě super :-).

    OdpovědětVymazat