5. října 2008

40. týden 29.9. - 5.10

Tento týden už tak povedený nebyl, ale i tak jsme něco dělal.

Pondělí 29.9. : plavání 1,6 km za cca 40 min. Tento týden jsem odstartoval plaváním. Tentokrát jsem bazén pojal jako regeneraci, jen jsem si tak plaval co to šlo moc jsem to nehonil :-). Nejdříve jsem si dal na zahřátí 100m za 1:45, a pak 3x500m za 11:02, 11:52, 12:27. Mezi každou sérií byla pauza na vydýchání.
Regenerační běh 7,83 km za 43:29. Zapomněl jsem si přehodit v hodinkách mód, takže první část běhu byla v modu kolo, až druhá část v módu běh. Aspoň vím, že změnou módu se trénink rozdělí na dva. Byl to jen takové pomalé proběhnutí :-). Celkově byla průměrná TF 131 (61% TFmax.) a max. byla 140 (67% TFmax.) a průměrné tempo 5:33 min/km.
Úterý 30.9. : souvislý běh 10,01 km za 46:20. Tentokrát jsem si vyzkoušel svižnější desítku. Běželo se mi docela dobře, bohužel až na tmu. Co už ale teď, lepší to nebude. První pětka byla s větrem v zádech za 23:08, druhou jsem se snažil zaběhnout stejně, a i když to bylo proti větru, téměř se mi to povedlo 23:12. Celkově byla průměrná TF 153 (76% TFmax.) a max. byla 172 (89% TFmax.) a průměrné tempo 4:38 min/km.
Středa 1.10. : plavání 2,0 km za cca 50 min. Dnes jsem hned ze začátku dal 500 m za 10:18 a to i díky tomu, že přede mnou plaval Libor Pánek, který je daleko lepší plavec než já, a i když mi hned uplaval inspirace to byla a snažil jsem se, aby vzdálenost byla co nejmenší :-). Pak jsem si dal ještě jednu 500 m za 11:20. No a na závěr jsem si dal 1,0 km za 25:28. Celkem spokojenost, snad už brzo pokořím hranici 10 min na 0,5 km. Po práci jsme se stavili u rodičů a přišli domů až večer a to už se mi nechtělo nic dělat.
Čtvrtek 2.10. : Hurá tělocvična. Od října do dubna chodím pravidelně na fotbálek do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela si máknu, takový intervalový trénink :-). A po fotbálku, je potřeba doplnit tekutiny v hospůdce.
Pátek 3.10. : volno. Ráno jsem nebyl po tělocvičně schopen vstát což asi bude pokaždé :-), a odpoledne jsme šli k rodičům, táta měl narozeniny, tak byla taková menší oslava.
Sobota 4.10. : volno. Ráno pršelo a stejně mně nebylo moc dobře, jako kdyby na mě lezla nějaká nemoc, tak jsem raději zvolil celý den volno.
Neděle 5.10. : Ráno jsem měl jít běhat, ale pořád to nebylo ono a navíc syn prozvracel celou noc, nevyspán jsem nenašel sílu ráno vstávat. Večer jsem si sedl aspoň chvilku na rotoped nakonec jsem najel 32,48 km za 1:00:00. Celkově byla průměrná TF 117 (51% TFmax.) a max. byla 138 (65% TFmax.).


KmČas
Běh17,841:29:49
Plavání3,61:30:00
Kolo 32,48
1:00:00
Tělocvična
1:30:00
Celkem
5:29:49

Zhodnocení : Tentokrát to nebylo nic moc, ale raději jsem volil cestu odpočinku, než onemocnět a mít pauzu daleko větší. Snad už je to pryč a příští týden opět něco naběhám.

13 komentářů:

  1. Běžecké objemy jsme si poslední dva týdny takřka přesně prohodily. Plavání a kolo jsem ani neviděl několik měsíců. :-)

    Co chystáš běžeckého tento týden?

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně mám po dlouhé době víc. Asi to oslavím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. milan : No jo my neplavci musíme něco naplavat, ať nás v Litovli při vylézání z vody nechytají opět křeče :-).
    vl001: No moc neslav, pro tebe za týden uběhnout víc jak 17 km nemůže být přece zas takový problém :-). Vidíš kdyby jsi dělal přehledy, tak mám aspoň srovnání, tak mám prd. Ještě že ječmínek opět začal své výkony dokumentovat :-).
    Rozhodně bych chtěl naběhat něco kolem 60 km, Dnes asi jen tak lehkých 10 km na rozběhání, zítra nějaké ty intervaly, středa čtvrtek uvidím jak bude čas, a o víkendu aspoň jeden den něco delšího přes 20 km.

    OdpovědětVymazat
  4. Na křeče stačí koupit neoprén, nemusíš hned chodit plavat. :-)

    Tento týden vidím objemově dost podobně, pokud tělo nezačne stávkovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Ale já své objemy dokumentuji pořád, srovnávat klidně můžeš:-)

    http://www.runningahead.com...endar

    OdpovědětVymazat
  6. milan: u mě zase jak to bude s hlídáním dětí :-).
    vl001: no vidíš to jsem ani nevěděl. Kdyby to ještě spolupracovalo s garminem305, také bych využil tohoto deníku. Hned mě zaujala první položka 29.9. běh 2,3 km to jsi zkoušel nové boty? A i názvy běhů máš úžasné např. B71 - B7 a kousek za Osadu až po tyčku:-) nebo B2+prasata. Posilování - Kácení stromů výjimečně započítám:-) Moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  7. Nové boty jsem nezkoušel, to je přece na položce boty vidět:-) Okruh 2,3km běhám se ženou. Obvykle si pak i něco přidám, ale zrovna ten den mne přepadla lenost:-) Názvy běhů asi nejsou úplně vypovídající, ale když jsou ty trasy očíslované, docela dobře se to sleduje. Na konkrétní běh se pak dá podívat na motionbased. No a prasata jsou prasata. Divoká. Je jich tam dost a teď se tam potloukají i letošní selata, tak se na ně běhám koukat:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jo ták to je jiná :-). Ale do motionbased jsi to doplnil snad před chvílí :-). A už tě ta prasátka trochu prohnala ?

    OdpovědětVymazat
  9. Beru Milana za slovo. Když je neoprén, nemusí se plavat. To se mi moc líbí :-) Na plavání nemám čas, ráno vodím malou do školky, jindy se tam nedokopu a navíc ty rýmy za 90Kč na hodinu...asi začnu trochu běhat.
    V Litovli můžeme porovnat různá pojetí zimní přípravy.

    OdpovědětVymazat
  10. aldaman: co vzít s sebou kluky ať pěkně šlapou na kole? Konečně budeš mít pořádný fártlek a výkonnost poroste zároveň s jejich chutí Ti ujet. :-))

    rk: udržovací, plavecký trening zralých čtyřicátníků je něco jiného než výkonnostní rozvoj ambiciozních třicátníků. My musíme běhat...

    OdpovědětVymazat
  11. Vy už máte naplaváno, to se vám to potom vtipkuje, že stačí jen neopren a plave to samo :-). A co když neopreny zakážou :-). Investice do neoprenu je pro mě zatím zbytečná kvůli dvoum třem závodům nedám za něho tolik peněz.
    Já můžu chodit plavat ráno jen pondělí, středa od 6:15 a v 7:30 musím být v práci.
    Už se na srovnání v Litovli těším. Doufám, že si opět závod nebudu užívat ze všech nejdéle :-).
    milan: chodívám běhat až navečer (kromě víkendů) a to už je tma. Navíc starší byl na operaci s ušima-plastika boltců, takže má teď ovázanou hlavu a musí být v klidu.
    Ha, ha, ha, prý udržovací trénink čtyřicátníků :-). U mě o výkonostní rozvoj ambociózního třicátníka se nejedná, spíš jak už jsem psal předcházet křečím a o snahu nevylézat z vody jako poslední ale předposlední :-).

    OdpovědětVymazat
  12. V Litovli je potřeba chvátat do cíle než dojde pivo. Letos to bylo o fous.

    I kdybych měl jet příští rok jen jeden triatlon Litovel nevynechám.

    OdpovědětVymazat
  13. Jak se to veme milane. Já měl svou osobní obsluhu, kdy se mi o pivo staral ječmínek. Bez něho bych nebyl schopen pivo sehnat. A to nealko točené co sehnal bylo ze všeho nejlepší a postavilo mě na nohy :-).
    Už se do Litovle těším :-). Pokud zdraví dovolí budu tam :-).

    OdpovědětVymazat