18. prosince 2013

Jak to se mnou je.....

No není to žádná hitparáda :-(. Bohužel se mi na vnější straně kolene vytvořil jakýsi defekt, jak po popálenině. Hned po operaci jsem měl koleno jen oteklé a nic nebylo vidět.
Ale z "modřiny" se najednou udělal strup a bylo to dost citlivé a hnisavé. Vyfasoval jsem mastičky a mazal. Plavat s tím nešlo :-(, tak jsem aspoň chodil do posilky. Po chvilce strup odpadl, ale rána se pořád nechtěla pořádně zacelit. Koleno bylo celkem v pohodě zvládlo spinning i race walk, rána už nebyla tak hnisavá, tak jsem to vždy natřel novikovem a začal i plavat. Vše šlo celkem dobře :-).
Až na 21.11, kdy jsem si domluvil večerní procházku s Jardou Hýzlem a bylo z toho nakonec nahánění psa, který se rozhodl jít domů, aniž by mi to řekl :-).  Bohužel mi z toho lehce oteklo koleno což se naštěstí po dvou dnech zklidnilo, ale do rány jsem chytl nějakou infekci, oblast kolem rány zarudla a koleno opět nateklo :-(. Takže jsem vyfasoval od lékaře ATB a nařízen klid. Po pěti dnech to bylo lepší, ale pořád jsem bral ATB. Nic jsem nedělal i díky tomu, že mi nebylo dobře, jako kdyby na mě lezla nějaká nemoc, doma všichni nemocní, tak mi odpočinek ani nevadil :-). Vše už vypadalo celkem dobře, rána sice pořád nebyla zacelená, ale zánět pryč a koleno nebylo nateklý a konečně šlo aspoň normálně ohýbat.
Bohužel mé nadšení trvalo asi jen dva dni, v sobotu 7.12 ještě pohodová procházka se psem, ale v neděli koleno nateklo, v noci jsem nespal a v pondělí 9.12 ráno zavítal k panu doktorovi.
Z kolena mi vytáhl větší množství zkaleného výpotku a rána se mu vůbec nelíbila, a proto se rozhodl, že je potřeba ránu pořádně vyčistit a následně sešít. Zákrok byl proveden v lokální anestesii, no nic moc pocit, rychle znecitlivění odchází a šití jsem si užíval :-), raději bych spal, člověk nic necítí, nevidí a probudí se až už je hotovo :-). Bohužel jsem musel v nemocnici zůstat a domů jsem šel až ve čtvrtek :-(. Vyfasoval jsem ortézu a do vánoc nařízen klidový režim :-(. 
Doufám, že tohle už byla poslední komplikace, rána se v pohodě zahojí a po vytáhnutí stehů bude koleno už o.k. a já budu  moci pomalu začít s pohybovými aktivitami. Už mě to válení vůbec nebaví :-(.






















3 komentáře:

  1. Hlavně trpělivost, Aldo!!!
    Witold

    OdpovědětVymazat
  2. NO ty si fakt uzivas. Ale neklesej na mysli, ted uz to vydrzis. Pozitivni stranka veci je ta ze si urcite nabral nejaky kilca, ktery bude treba shodit...:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Co už teď nadělám :-(.
    Tak to si piš, že bude potřeba hooodně přebytečných kil shodit :-)

    OdpovědětVymazat