28. srpna 2011

9. ročník Pilman 2011

Mám za sebou poslední triatlonový závod letošní sezóny a byl to hodně náročný závěr...

Ale po pořádku. Je pravda, že už jsem jel na závod s tím, že to nebude žádná procházka růžovým sadem, celý červen jsem prakticky nic nedělal, po dovolené jsem přibral, a i když v srpnu se mi něco odtrénovat podařilo, nečekal jsem žádný zázrak. Počítal jsem s tím, že bych mohl kolem 35 minut zaplavat, s kolem okolo 3 hodin bych také mohl být spokojen, trať je dle mapy převýšení hodně zvlněná a o běhu to jsem neměl představu žádnou, buď to poběží a nebo ne, bude záležet jak budu zničený z kola, rozhodně vše pod 5:40 beru a pod 5:30 to bude úspěch.
Začátek dne byl v pohodě, pěkné počasí, už né takové vedro, takový skoro ideál. Cestoval jsem spolu s Michalem Dvorským a Frantou Kopečným cesta také probíhala v pohodě, do místa startu k Pilské nádrži jsme dorazili s dostatečným předstihem, registrace proběhla bez problémů, příprava kola, předání tašek na kolo a běh, jsme také nějak zvládli, ještě odlehčení a pomalu se blíži start. Ještě menší zmatkování, jelikož jsem si zapomněl vzít tepák, ale na start plavání jsem dorazil včas :-). Po dlouhé době se neplavalo v neoprenu, jelikož pořadatel naměřil teplotu vody 23,3 C :-).
Ve vodě jsem si našel pěkné místo, kolem mě nikdo, trocha nervozity, která ze mě se startovním výstřelem spadla a jde se na to. začátek byla trochu mela, ale to díky plavci, který neplaval rovně, ale pěkně si to vzal z prava do leva napříč celým startovním polem :-). Mě se plavalo dobře, u první bójky se už startovní pole natáhlo a byla pohoda, vedle mě plavala Simona Vykoukalová (poznal jsem ji podle čepičky a dresu od Rocktechniku ), v Pardubicích jsme měli skoro stejný čas, tak jsem se jí držel, pořád pohoda, druhá bójka za náma Simona za mnou, jelikož lehce uhnula ze směru na bójku, ale já plaval rovně :-). Za bójkou jsem si našel nějaké nohy a plaval v nich, pořád dobrý a už je tu výběh z vody, ten nebyl nic moc, skopl jsme si palec o kámen a do druhé nohy jsem si zarazil kámen do paty, takže jsem i dle sdělení Michala Petrželky pěkně motal no nevadí jdeme dál, mezičas byl někde kolem 17:30 což není tak špatný, bez neoprenu :-). Pořád to šlo, opět někomu v nohách a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit. První bójka, asi díky větru trochu změnila místo, ale to plavce přede mnou, kterému jsem plaval v nohách nevyvedlo z míry. Vše šlo v pohodě, ale za druhou bójkou, kdy už se plavalo do cíle, mě z ničeho nic, asi v polovině této vzdálenosti, chytla křeč do levého lýtka. Super, musel jsem zastavit a snažil se křeč rozehnat, bohužel to vůbec nešlo :-(. Chytl jsem nohu a snažil jsem se jí propnout, ale ne a ne křeč povolit. Zápasil jsem s tím jak to jen šlo a byla to věčnost, než křeč nakonec povolila. Mezi tím se kolem mě přehnalo hodně plavců, mezi nimi jsem poznal dres Simony i Michala Petrželky :-). Do závěrečných metrů plavání jsem šel s tím, hlavně už nedostat křeč a podle toho to i vypadalo koberec, který určoval čas plavání jsem probíhal v čase 36:04, popadl jsem tašku s tretrama a běžel do stanu, kde jsem si dal kompresní podkolenky a pěkně v sedě na lavičce nazul tretry a šup na kolo. Depo bylo takový průměr, ale zdálo se mi, že v sedě na lavičce se podkolenky natahují lépe než, v sedě na zemi :-).
Začátek kola byl zajímavý, po cca 2 km bylo hned pěkné stoupání a už tu jsem věděl, že to na kole dnes nebude žádná sranda. Sice jsem první stoupání ještě relativně v pohodě vyjel, ale následné kilometry to bylo čím dál tím horší, to že se mi nechytal magnet, takže nefungoval tachometr a já neměl vůbec přehled jak jedu rychle a kolik jsem vlastně vůbec ujel, to byl ten nejmenší problém :-). Vůbec jsem se nemohl dostat do tempa holt střídání stoupání se sjezdy mi nevyhovovalo a psychicky ani nepomáhalo, když jsem viděl kolik lidí jde přede mne :-(. První okruh končil a já jsem marně doufal, že se to zlomí a aspoň trochu se rozjedu, první okruh jsem měl jen něco málo pod hodinu, což bylo sice na začátku v plánu, ale pocitově to byl děs. Navíc se zatáhlo a začalo foukat. Druhý okruh byl na tom v podstatě stejně, pořád to bylo trápení, ve sjezdech a po rovině to ještě celkem šlo, ale jakmile bylo nějaké stoupání, po pár metrech jsem měl nohy, úplně bez síly a vůbec to nejelo a nepomáhala ani chemie  v podobě shlehy a magnesialife. Tu jsem měl poprvé, co jezdím triatlonové závody, černé myšlenky, že to dnes zabalím a nebudu se dál trápit. Ale to by zase bylo moc jednoduché, navíc do prostoru startu a cíle musím stejně dojet, a na otočce povzbuzovalo docela dost lidí, přece nebudu máčka a nevzdám to a už mě ani tolik závodníků, nepředjíždělo, takže jsem se vydal i do třetího okruhu :-). Druhý okruh, jsem měl také pod hodinu, což není tak špatné. V posledním okruhu to bylo sice pořád trápení. K tomu se přidal, traktorista, který mě nejdříve v krátkém stoupání předjel, ale trvalo mu to v podstatě celé stoupání a po rovině, jsem ho chtěl předjet, ale protože do protisměru zrovna jelo několik aut a bylo to v docela nepřehledném úseku, musel jsem počkat :-(. No co už menší zdržení v už  tak utrápeném kole a to jsem ještě v jednom sjezdu musel úplně zastavit, jelikož auto přede mnou odbočovalo do leva, ale ke středu silnice si nenajelo a já neměl kudy projet, a do proti směru jelo další auto. Ještě, že už se cyklistická část blížila k závěru a já pomalu spřádal plány na běh. Tajně jsem doufal, že třeba někdo kolo přepálil a mě se podaří někoho předběhnout, když už jsem na kole nikoho nepředjel, teda pokud nevytuhnu na běhu i já :-). Kolo jsem nakonec dokončil za 3:04:14 a jelikož to bylo přes 93 km udržel jsem průměr přes 30 km/h při převýšení pře 1000 m, to není zas tak špatný.
Depo proběhlo rychle a vydal jsem se na závěrečný běh. vítr foukal už jak prase a dost se i ochladilo, ještě že se převážná část běhu běžela v lese. Začátek byla klasika, vždy mi trvá chvilku, než  se nohy rozeběhnou, ale i tak to běželo solidně, že bych aspoň s během mohl být spokojen,  no nechvalme den před večer uvidíme po prvním okruhu. Před otočkou jsem potkal Michala Petrželku, vypadal svěže a když jsem pak zjistil, jaký má náskok, vypadalo to, že si dnes odnese můj skalp :-). Ale řekl jsem si, že to nebude mít zadarmo, zatím to běží dobře pokusím se jeho náskok smazat :-). Trochu mě sice překvapilo docela prudké stoupání za občerstvovačkou, ale zvládl jsem ho celkem dobře a pořád to celkem běželo. První okruh jsem měl podle hodinek něco málo přes 34 minut, na začátku běhu jsem si říkal, vše pod 35 beru, ale když jsem zjistil profil běhu moc jsem v to nedoufal. Mohutně povzbuzující Ondra Sečka (bohužel musel vzdát, díky technickým problémům na kole) mě hnal do druhého okruhu. Na občerstvovačkách jsem si bral jen kolu a vodu a ve druhém okruhu jsem si dal slehu. Náskok Michala jsem zmenšil, ale pořád to bylo ještě hodně a navíc, neřád vůbec nevypadal na to, že by měl nějak výrazně zpomalit :-).  Já si pořád běžel svoje, ještě je toho dost do cíle, ale každý předběhnutý závodník mi dodával trochu síly. Druhý okruh jsem zvládl o celé dvě minuty rychleji než první, super, sice jsem už cítil únavu a nemít kompresní podkolenky, už bych asi dávno dostával křeče do lýtek, ale je to poslední okruh, pak už bude cíl a na triatlonový závod se podívám zase až za rok, není proč se šetřit. Dařilo se mi občas někoho předběhnout, ale Michal pořád v nedohlednu :-). Až těsně před otočkou se míjíme, pořád běžel dobře, ale můj cíl byl jasný, stáhnout jeho náskok do občerstvovačky a v prudkém stoupání zkusit ho urvat. A to se i povedlo, do občerstvovačky jsem jeho náskok smazal, už jsem si nic nebral a nezastavoval jsem, to bych se už asi ani nerozběhl a valil co to šlo do posledního stoupání, Michal něco na mě křikl, ale já už toho měl plné zuby a na odpověď nebylo sil. Hurá, jsem už na kopci, za sebe se neohlížím, teď už to je na krev, ještě, že je to mírně z kopce, trochu si oddechnu, pak prudký seběh, po kterém to je už jen kousek do cíle. ještě se mi podaří předběhnout jednoho závodníka, na dalšího už holt není sil a ani čas, už jsem totiž v cíli :-). Čas 5:23:05 beru všemi deseti, jak to vypadalo na propadák nakonec jsem hodně spokojen :-). Běh byl za 1:40:16 a jak jsem byl s kolem nespokojen, vynahradil jsem si to na běhu, tak rychle jsem neběžel ani na Czechmanovi v Pardubicích a to byla úplná rovina. Celkově jsem skončil 58 ze 110 a v kategorii 14 z 22. Výsledky jsou zde.
Chvilku po mně dobíhá i Michal :-). V cíli chvilku trvá než se dostávám do normálu, přijímám gratulace k dokončení od Ondry a jeho manželky. Dlouho jsem ale v prostoru cíle nezdržel, opravdu hodně se ochladilo, takže jsem se šel opláchnout, pod hodně ledovou sprchu, ale ten sajrajt z vody jsem musel ze sebe dostat a pak jsem se šel ohřát a převlíknout do auta a byl jsme hodně rád za mikinu, pro kterou jsem se ještě doma vracel. Teploměr v autě ukazoval 12 C , pěkný před startem bylo 26 C :-). Ještě, že jídlo bylo teplé, lazaně mi chutnali, pivo jsem musel, ale vypít už v autě, venku byla velká zima :-). Počkali jsem na Frantu, který také úspěšně dokončil, vzali si diplomy s časem a fotkou a pomalu se vydali k domovu.
A co napsat na závěr, Pilman je opravdu náročný závod, tratě kola, ale ani běhu nejsou vůbec jednoduché, ale zase se jede v krásném prostředí a běží se v lese a to můžu :-). Závod byl velmi dobře organizátorsky zvládnut, vše v pohodě a já, i když jsem na kole chtěl skončit, už jsem vychladl a určitě si tento závod ještě někdy odjedu :-).

15 komentářů:

  1. Když jedeš na Vysočinu, musíš čekat kopce. Mi tu rovinaté úseky nemáme. A v seběhu v posledním kole jsi nebyl moc sdílnej :-P. Tak jsme Tě raději nechal bejt... :) Užij si odpočinek po sezónně.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Luckyboy, to jsi byl ty na tom horáku v seběhu? Já tě vůbec nepoznal, to se omlouvám. Ono také jsem tě naposledy viděl v Praze na maratonu v roce 2007 :-). Já kopce čekal, ale že mi to v nich až tak nepůjde jsem nečekal, osobně mám rád kopcovitější tratě :-).
    Ještě když jsi tam stál jsem si myslel, že se bavíš se závodníkem za mnou, a jak jsi jel vedle mě, komunikovat už moc nešlo, už jsem toho měl plný zuby :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Bylo to o fous, jednou se mi to urcite podari!!! :) Ale co, aspon ze se muzem navzajem hecovat, to mi na tom bavi asi nejvic...:))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, tak, Majku a o tom to je, a pak to společně na pivku probrat, škoda že tahle část díky zimě nešla uskutečnit :-). Snad příště :-).

    OdpovědětVymazat
  5. No me chytla takova zimnice, ze sem zdrhal domu az se za mnou pelasilo. Hele Alesi, nechces si koupit kompresni navleky misto ponozek? Ja s nima plavu od zacatku a o krecich pri plavani vubec nevim.

    OdpovědětVymazat
  6. Budu to muset nějak pořešit.
    A dáváš je i pod neopren, tam bych řekl, že funkci podkolenek pořeší neopren ne ?

    OdpovědětVymazat
  7. Normalne pod neopren. Odpada pak rolovani v depu. Jestli to resi neopren nevim, ten asi tolik nestahuje ne?

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem to všecko přečetl a krásný zážitky chlapci. Budu se muset na příští rok k něčemu dokopat, letos to fakt nešlo. Navíc teď je prča sledovat Tondu jak roste.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Aleši,
    fakt super závod. Bylo to bezva a ještě jednou gatuluji... ;-)
    Tak se těším na příští sezónu ;-)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, ten fousatej zjev na biku jsem byl já. Jsem si říkal, že mne po 4 letech stejně nepoznáš... :). Někdy jindy. Přijeď do Brna na Vokolopriglu ;-).

    OdpovědětVymazat
  11. Luckyboy : Závod vokolo Príglu mám v plánu, ale ještě bude záležet pokud nebudou mít kluci nějakej ten hokejový zápas, kde bych musel být :-). Ale i tak musíš do mě kopnout, jelikož si tě moc nepamatuji :-). Nejlepší hned před závodem :-).

    OdpovědětVymazat
  12. Já Tě před závodem hledal. Jenže jsem Tě viděl až jsi šel na start, a jelikož jsi nešel úplně s předstihem :), nechtěl jsem Tě zdržovat... Však to někdy nějak vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já tam na rozpravě stál, ale zapomněl jsem si dát tepák, tak jsem se pro něho vracel a do vody jsem se dostal tak tak :-). Snad se na závod okolo Príglu dostanu a v kupě závodníků se uvidímě :-).
    Jitko, dík za gratulaci ono moc není k čemu, snad jen, že jsem dokončil :-).

    OdpovědětVymazat
  14. pěkná práce, to kolo taky super, průměr přes 30 a ještě v takovém profilu - super.a běh exelentní.Krásný čas.Velká gratulace.Super sezona po tom něštastném lonském začátku.Pěknej konec sezony

    OdpovědětVymazat
  15. www.aboutuggshop.com ugg boots sale uk
    www.ukuggbootstore.com ugg boots uk
    www.ukuggbootoutlet.co.uk ugg boots sale uk
    www.uk-ugg-online.com ugg boots sale uk
    www.loveugg-uk.com ugg boots uk
    www.loveugg-uk.com ugg boots sale uk
    www.ugg-uk-sales.com ugg boots sale uk
    www.classicuggbootshop-uk.com ugg boots sale uk
    www.uk-uggs-store.com Ugg boots uk
    www.uk-uggs-store.com ugg boots uk sale
    www.buyuggukshop.com ugg boots sale uk
    www.buy-ugg-shoes.com ugg boots uk
    www.sheepskinugguk.com ugg boots uk

    OdpovědětVymazat