26. září 2010

38. týden 20.9 - 26.9

Už druhý týden se hýbu a zatím dobrý. Váha, už také nejde nahoru, tak snad to tak bude pokračovat :-).

V pondělí jsem jen plaval. Bylo nás docela dost, a motýlkářské motivy nahradily znakové. Což je sice méně namáhavé, ale pro mě, jako neplavce je i znak makačka :-). To co dnes jsem v kuse odjel znakem, jsem ještě nikdy nedal :-). Závěrečné sprinty už byla jen taková třešnička :-). Večer jsem si ještě potahal gumy.
V úterý, tak jako každoročně,  jsem se v rámci týdne mobility zúčastnil cyklistického závodu, který pořádá pro své zaměstnance Magistrát města Přerova. Jedná se o trať kolem řeky Bečvy částečně po asfaltu částečně v terénu v délce cca 19 km. I letos jsem si půjčil horáka od Baldy a vydal se na trať. Trať dlouhou 19,14 km jsem zvládl za 42:15, bylo to sice hůř než loni asi o 2 min, ale zhoršili se všichni, byl horší terén a mimo asfalt, všude bahna a kluzko a já, který jede na horáku jednou do roka, jsem s tím měl dost problémy :-). A podařilo se mi se i pěkně natáhnout, těsně před cílem jsem v zatáčce najel na kuse betonu, který byl schován v trávě a letěl jsem opět přes řidítka. Naštěstí se mi nic nestalo, jen naražené koleno a odřená holeň :-).  Nakonec jsem skončil na nepopulárním čtvrtém místě. Po závodě, jsem si dal pivo a kuře a čekal na vyhlášení, kterého jsem se bohužel nedočkal, Filip si hrál na kamenech u vody a ujeli mu nohy a po kolena byl ve vodě, takže jsme se sbalili a museli jet domů, aby se nenachladil :-(. Marné bylo upozorňování, ať tam nelozí. 
Plavecká středa byla výživná, pořád se plavalo, jedna pětistovka za druhou :-). Sice motýl jen při polohovce, ale nějak se zrychluje a to už není v mých silách stíhat, ale na to jsem zvyklý :-). Po práci jsem měl v úmyslu si jít zaběhat, ale nějak na to nedošlo a čas jsem trávil s manželkou, tak jsem si večer aspoň trochu potahal gumy a po výborné obložené topince, co byla na večeři, jsem provozoval už jen gaučink a sledoval TV :-).
Ve čtvrtek ráno mě sice po včerejšku ruce trochu bolely, ale plavat jsem šel :-). Ze začátku to byly opět delší úseky a pak směs stovek a dvoustovek :-). Musím se pochválit sice s plavcama nestíhám, ale oproti začátku je to pocitově už o hodně lepší :-). Dnes první podzimní den a poslední, kdy by mělo být teplé počasí, takže jsem toho využil a vyjel na kole. Foukal celkem silný vítr, takže dokud je dost sil směr Holešov a proti větru. Přemýšlel jsem kam dál, kdoví kdy ještě vyjedu, proto jsem zvolil  směr Hadovna, kdoví kdy se tam podívám a po Hadovně jsem ještě dal na závěr Grapy :-).  Výživné to kopečky, ale zvládl jsem je, pak už jen sjezd do Bystřice a honem směr domov, mělo to být s větrem v zádech, ale nějak se vítr otočil a foukal z boku, naštěstí je to mírně z kopce takže to tolik nevadilo a v pohodě jsem dokončil :-).
pátek, to v bazéně, ze začátku tak pohodové nebylo, cítil jsem se trochu unaven, ale  Jardovy tréninky hned člověka proberou, že zapomene i na únavu :-). Na pátek sice hlásili zhoršení počasí, ale u nás bylo pořád pěkně, tak jsem opět odpoledne vyrazil na hřiby a po dvou hodinkách procházky po lese opět plný koš :-). Na večeři jsem větší kloboučky osmažil v bramborákovém těstě, to byla ale dobrota, a zbytek podusil a v sobotu udělal hřibové karbenátky a ty se mi také povedly, Pohlreich by jen mlaskal :-).
Sobota byla sportovní, ráno jsem po dlouhé době konečně vyběhl, nebylo to špatné, ale bude to chtít běhat častěji :-).  Po sprše nachystat věci a s klukama na zimák, Ádoš měl mistrák a my s Fildou si ještě před zápasem veřejně zabruslili :-). Byla to paráda, málo lidí a dobře jsme si zabruslili. Po hodince už nohy bolely a i jsem se trochu zpotil :-). Pak už jen sledování hokeje, sice jsme prohráli, ale Ádoš dal svůj první mistrovský gól a měl z toho patřičnou radost a já samozřejmě také :-). Po hokeji na chvilku domů, udělal jsem výše zmiňované hřibové karbenátky a opět na zimák, kluci se chtějí podívat na muže, hrají se Vsetínem by mohl být dobrý zápas. A také, že byl, výhra 7:1 hovoří za vše :-). 
V neděli se ochladilo a prší :-(. Chtěl jsem jít běhat, ale za celý den se počasí neumoudřilo, takže z toho nebylo nic. Dopoledne jsem se věnoval domácím pracem, uvařil oběd, odpoledne vyčistil akvárko a na chvilku se šel s klukama projít. Pro dobrý pocit jsem si večer aspoň chvilku potahal gumy :-).     

 KmČas
Běh12,691:11:18
Plavání11,004:15:00
Kolo81,643:14:25
Celkem 8:40:43

5 komentářů:

  1. To mě na magistrátu baví, závody v pracovní době za peníze daňových poplatníků :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle bylo po pracovní době, ty šťourale :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Maňa říkala, že s takovým tréninkem to příští rok v Otrokovích vypadá na plavecký čas kolem 1 hodiny. A abych se pochlubil, tak i já jsem po dlouhé době něco na netu sesmolil. Pokud máte zájem tak http://manarikala.info...2010092401

    OdpovědětVymazat
  4. Richarde tak to jsem klidný, zlepšit se o 15 min. se mi zdá nereálné :-). Už jsem si dal tvé stránky do oblíbených :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Ó jaká pocta. Nemůžu se ovšem chlubit cizím peřím, na těchto stránkám jsem jen jeden z mnoha občasných přispěvatelů. Ale pozor, my jsme Maňa s krátkým slováckým a. NO a těch 15 min neber tak dramaticky. Letos bylo plavání o něco delší než obvykle. Takže pokud to přiště bude přesné, můžeš rovnou počítat cca - 3 minuty. Za další si letos byl všude jinde na halfironmanech ve vodě rychlejší, pokud by jsi tak mohutně nekličkoval, byl by čas pod 1h10min. Znamená to tedy zrychlit tak o 7 až 8 minut. Pokud jsem ještě nezapomněl počítat, dělá to 12 až 13 sekund na 100 metrů.

    OdpovědětVymazat