20. září 2010

37. týden 13.9 - 19.9.2010

Po dlouhé době jsem se zase trochu hýbal......

Plán zatím nemám žádný :-). 

Pondělí jsem zahájil na bazéně. Pořád nejpomalejší, ono to tak bude asi celý rok, ale neva, už to bylo o něco lepší, ale jen do doby, kdy Jarda nahlásil motýlkářské motivy :-). Na závěr ještě krátké sprintíky, a pak už bylo dobře, výplav ten mi jde, ale ruce toho měly dost :-). Hned po práci jsem skočil s kolama do servisu aby mi povolily pedály, nakonec se povedlo, ale měli s tím kluci makačku, speciální nářadí, ale i tak bylo potřeba použít hrubou sílu a ještě, že byli dva :-). Kluci mi potvrdili, že s nářadím co mám doma, jsem povolit nemohl, z toho jsem měl radost :-). Pak šup na zimák, Filda měl přípravku a večer jsem konečně kolo zkompletoval. Rozloučil jsem se s Rockmachinem ukápla málem i slza a přivítal s úsměvem Durateca :-). 
V úterý jsem přemluvil manželku a po práci jsem na chvilku byl nové kolo provětrat a je to paráda :-). Sice jsem musel hned po výjezdu ještě o něco snížit sedlo, mít ho jak Martin, tak nedosáhnu na pedály, asi má opravdu dlouhý nohy, ale pak už to šlo dobře :-). Sakra a je to rozdíl oproti mému bývalému oři, ač jsem neseděl na kole skoro dva měsíce, jeden výjezd v srpnu nepočítám, jelo se mi dobře pohodlně a i když jsem do toho nebušil, jelo to na mé poměry rychle. Budu si muset ještě zvyknout na nové převody, ale to si myslím půjde hodně rychle. Suma sumárum pěkná vyjížďka :-).
Ve středu opět ráno na bazén a zase to šlo líp, jen ty Jardovy motýlkářské motivy prostě nejsem schopen dávat, takže motýla jsem plaval do doby, než jsem se začal topit a zbytek jsem jel kraul :-). Ruce bolí, ale co bolí to sílí :-). Večer jsem si šel klusnout. Je potřeba se začít hýbat, nebo se za chvíli neunesu :-). Pauza je znát, ale ono se asi není čemu divit, že :-). Bylo to na pohodu, jen jsem si tak klusal :-). Po doběhu jsem si ještě poprvé vyzkoušel tahání gum. Jsem si na etriatlonu našel trénink 3x80, pauza 30´ opravdu to zabere jen chvilku a snad to bude mít nějaký přínos. Stejně uvažuji, že budu muset nějaké to posilování zařadit, jen zatím nevím kdy, gumy zatím musí stačit :-).
Čtvrteční plavání bylo opět o nabírání síly, ještě že chodí Pavel Novák a občas popíchne trenéra, to je pak sranda plavat jeho motivy :-). Večer ještě pohodový výběh s bráchou. Šli jsme až po sedmé přes den teplo, ale jak zapadlo slunce docela se ochladilo, ještě že jsem měl mikinu :-).
Pátek  jen ráno na bazén dnes to bylo bez motýlka :-), ale i tak zajímavé. Jsem nějak přeslechl délku pauzy mezi čtyřstovkami a místo 30´ jsem odpočíval celou minutu, bylo mi to divné, ale proč o tom diskutovat, ale tu slyším, že tu nejsem v lázních co tu tak dlouho odpočívám, říkám minuta pauza ne, jaká minuta půl minuty jedem :-)). Odpoledne jsme jeli na hřiby. Nasbírali jsme plný koš a na večeří byla houbová polívka a smažené hřiby, kluci se jen olizovali :-).
Sobota byla volná. Ráno v sedm jsem jel s Adámkem do Brna na hokej, návrat byl ve čtyři, pak ještě jsem se v Přerově podívali na muže a návrat domů byl už za tmy.
V Neděli ráno jsem chtěl jít běhat, ale tak dobře se leželo v posteli :-). Aspoň jsem doma trochu popracoval a po obědě jsem dostal propustku na kolo :-). Jel jsem s Davidem a Fráňou, Ječmínek byl na výletě a Novas nějaký nachlazený :-(. Jelo se na pohodu, Tesák a zpět. Z kola i do kopce dobrý pocit :-). Už se nám, ale ochlazuje a ve stínu moc teplo nebylo, ještě, že jsem se pořádně oblékl :-).             

 KmČas
Běh15,561:35:34
Plavání9,93:55:00
Kolo103,173:45:07
Celkem 9:15:14

Kdo by chtěl vědět více může se podívat vpravo do sekce tréninkový deník, pod odkazem Garmin connect jsou data z garmina a pod odkazem Runsaturday je zaznamenáno vše :-). 

14 komentářů:

  1. no ty tomu dáváš fešáku. Na Tvoje plavání jsem na jaře zvědavý, ostatně na ten zbytek taky:-). Moc takových týdnů už asi nebude, ale mám o něco víc než Ty, tak si to rychle poznačit.

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se chybat, jinak bych se za chvíli neunesl :-(. Vše bylo na pohodu, teda až na to plavání :-). A víš jak je do jara daleko :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Do jara daleko, ale termínovka už se rýsuje. Na Brněnské 25 jsem mluvil s Dušanem Kyjankou, Grafiman 2011 bude 9.7. v České Lípě. Ta informace spolu s 25 km běhu mě tak odrovnala, že v tréninkovém deníčku mám za uplynulý týden krásnou čistou 0.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, tak to Grafiman 2011 nepojedu, Česká Lípa je trochu z ruky :-(.
    A jelikož chci jet Otrokovice, letos jsem si vyzkoušel, že je opravdu rozumnější po IM min. 14 dní jen odpočívat :-).
    Richarde i taková nula je někdy ke prospěchu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta nula byla velmi taktická. Do středy jsem nebyl schopen chodit ze schodů, navíc žena měla nějaké zakázky, takže jsem přišel z práce domů, vyfasoval obě děti a žena se vracela až kolem desáté večer. A protože jsem byl hodný manžel, dostal jsem schválené investice do cyklovýbavy.

    OdpovědětVymazat
  6. tak co bude, Zippy? :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak jsem psal v komentářích na Tvého nového Spešla, koukám se po evropských značkách. Takže příští sezónu budu šlapat efektivněji díky převodníkům ROTOR. A v merku mám rám LOOK (ovšem MTB).

    OdpovědětVymazat
  8. to Richard: hele fakt? Trochu presun ne? :D To asi nebude uplne primo v Lipe ne? Nebo se bude plavat v Dubici? IM

    OdpovědětVymazat
  9. Richarde, tak to jsi dělal velmi takticky, já to měl podobně, když jsem manželku přemlouval s koupí nového kola :-)).
    To už se těším, jak tě s těma rotorama uvidím, to poletíš jak střela co :-))).
    A to myslel Dušan vážně s tím přestěhováním do České Lípy a nebo je to jen nápad ? To je přesun závodu skoro přes celou republiku :-(.

    OdpovědětVymazat
  10. Aldaman: No třeba to chce Dušan přesunout víc na sever, aby nebylo takové horko. :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Dušan o tom mluvil jako o hotové věci, on totiž prý v České Lípě pracuje. Detaily jsem ovšem nevyzvídal.

    OdpovědětVymazat
  12. V České Lípě je moc hezky, kdysi jsem tam běžel maraton. To už je tak dávno, že ten závod mezitím stihli i zrušit :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Gratulace k přezbrojení. Duratec býval vždycky dobrý, jezdil jsem 2 typy. Občas bych se ale kouknul na držák přesmyku a na sedlovou trubku - dělalo to občas neplechu - praskliny, zhroucený materiál. Omrkni to.
    A jestli to máš osazené Campou, tak často kontrolovat ložiska a misky, ať ti to dělá dobrou službu!
    Chlapi! To abych tu svoji Favoritku F1 poslal taky pomalu do důchodu, abych vám napřesrok aspoň na rovinách uvisel :)
    Zdar!
    Michal

    OdpovědětVymazat
  14. ten držák přesmyku jsem na Aldově rámu reklamoval, upadl po roce a kousku. Co vím, tak to opravují dobře a už to potom nepraská.

    OdpovědětVymazat