5. května 2008

Dětský AUTHOR ŠELA MARATHON

V neděli odpoledne jsme se vydali s bráchou a synama na Lagunu, kde se konal Dětský AUTHOR ŠELA MARATHON.

Nemělo pršet, a tak jsem nemohl vynechat příležitost, kde by starší syn mohl uplatnit svou hyperaktivitu. Navíc je úžasný v tom, že na každou sportovní akci se moc těší a je mu jedno o jakou sportovní disciplínu jde, jak může sportovat jde do toho naplno :-). Sice nemáme žádný horský speciál, ale horské kolo staršího data výroby, takové to prvnotní robustní horské kolo, které hodně vydrží, ale to vůbec nevadilo :-). Registrace proběhla v pořádku, navíc se se startovním číslem se dostávala taška, v které byla 0,5 l hanačka a musli tyčinka. V naší kategorii "D"se jela trať 7,8 km dlouhá, většinou po nezpevněných lesních cestách. Na startu jsme moc výhodnou pozici neměli, protože někteří ambiciózní rodiče své syny postavily na start závodu už 45 min. předem, aby startovali z první řady, což jsem nepředpokládal, že tak brzo se bude zaplňovat startovní koridor a na start jsme se proto postavili později, a tak nezbývalo Adámkovi nic jiného, než útočit ze zadních pozic :-). Start byl společný pro kategorii D,C (200-2002 a 1998-1999), takže startovní pole bylo nakonec početné o cca 110 závodnících. Adámek si vedl velmi dobře, a i přes malý pád ve své kategorii obsadil nádherné 7. místo z 60 startujících. Moc pěkný výsledek, na to, že to byl jeho první závod :-). Mladší Filípek se zúčastnil závodu odrážedel a také si nevedl špatně, ve velké konkurenci dojel v první polovině závodníků, ač je ve výsledkové listině uveden bez času, asi nás rozhodčí v cíli přehlédli, ale přísahám, že jsme cílem projeli :-). V závěrečné tombole jsem sice nic nevyhráli, ale bylo to jen o fous. Doprovodný program doplnila úžasná biketrialová exhibice vícemistra světa a mistra Evropy Adama Procházky. Neskutečné co na tom kole zvládne, a včera překonal svůj rekord ve výskoku na dřevěné palety, kterých je nyní 16 ks :-). Já bych se bál skočit z takové výšky po nohách a on na to v klidu vyskočí a pak seskočí na kole :-). Musím pochválit organizátory celé akce, vše klapalo na výbornou, k čemuž přispěl i skvělý moderátor, synové byli také spokojeni a příští rok se určitě znova zúčastníme. Výsledky jsou zde a měla by být na stránkách šelasportu v nejbližší době i rozsáhlá fotogalerie. Vlastní foto doplním, až mi ho brácha pošle :-).

11 komentářů:

  1. Že já nejel tu Šelu až v neděli. :-D Budu muset vymyslet jak se udělat mladším. :-D Ty bláho Adam měl lepší průměr než já. Budu se muset zamyslet nad svojí cyklistickou budoucností a formou.

    OdpovědětVymazat
  2. To víš je to bojovník, jak se jedná o soutěžení ve sportu jede naplno :-). Naštěstí je, ale zatím ještě moc mladý, takže nehrozí, že by mě někde porážel. Doufám, že bude jěště hooooooodně dlouho trvat, než mě bude porážet :-D.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulace klukům, jak to zvládli.
    A gratulace trenérovi, jak je správně vede.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, ještě, že jsi to připomněl, já se úplně zapomněl pochválit, za vzornou přípravu!

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji malému triatlonistovi. Už by měl pomalu přestat s hokejem:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Všichni dobří triatlonisté prošli hokejovým obdobím. Až Adámek zjistí, že se spoluhráči flákají vrhne se do bazénu.

    OdpovědětVymazat
  7. No nevím, on je takový spíš silový typ. Je dost divokej, ale nebojí se jít do souboje, umí přijmout ránu ale i rozdat. Hokej je pro toto ideální, uvidíme jak to bude dál. Hokej je zatím číslo jedna.

    OdpovědětVymazat
  8. Já byl až do loňské sezony zblázněný do basketu. Přes léto jsem mastil kolo a plaval. Pak jsem si zajel Bečvomana a byl jsem v pasti. Takže mě a Ječmínka pojí Bečvoman 2006, kdy se nám hejblo v mysli. :-) Takže uvidíme jak Adam. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jasan rozhodně má na to mooooře času :-). Já byl přihlášený na Bečvomana loni, bohužel byl zrušenej, tak jsem první triatlon dal Hulmena, moc pěkný závod, a dcoel ase mi to líbilo. Teď jsem zvědav, zda se mi bude líbit v Litovli, a pak už jen Otrokovice :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Koukám PIM osobáček o dvě minutky (cca 3:53). Čekal jsem u Holešek a spíš jsem Tě hledal v rozmezí 3:30 až 3:45, takže jsem Tě někde přehlídl asi. A jak jsi spokojen?

    OdpovědětVymazat
  11. prosím hlasujte na webu http://hcvrcfan.blog.cz/ v anketách pro euro díky!

    OdpovědětVymazat