14. ledna 2008

2. týden 7.1 - 13.1

Při nedělním běhu se opět ozvalo koleno. Tak jsem byl zvědav, jak tento týden běžecky dopadne. V pondělí jsem zařadil klid, koleno nebolelo a dopadlo to docela dobře. Pro jistotu jsem navštívil ve čtvrtek specialistu, ať mi řekne co s tím kolenem mám. Naštěstí to není nic vážného, ale doporučil týden klidu. Takže další týden co mi běžecky moc nevyšel.

Pondělí 7.1. : volno. V neděli po běhu mě opět bolelo koleno, tak jsem dneska raději odpočíval a pro jistotu se objednal ke spicialistovi, ať se mi na kolínko podívá. Je to zajímavé, ale celý den mě koleno nebolelo.
Úterý 8.1. : regenerační běh 10 km za 1:01:09. Jsem asi divnej, ale jelikož koleno nebolelo ráno jsem si přivstal a šel to zkusit. Byl to velmi pomalý běh průměrná TF 126 (57% TFmax) a max byla 135 ( 62% TFmax). Do 5 km koleno v pohodě, po 8 km už jsem koleno opět cítil a konec byl takový divný ani to moc nebolelo, ale ani to nebylo v pohodě, asi to bylo tím, že jsem se více soustředil na doběh k domovu, jelikož posezení na WC bylo čím dál tím víc aktuální. Pak celý den koleno opět nebolelo.
Středa 9.1. : souvislý běh 11,33 km za 1:02:19. Koleno včera celý den v pohodě, mám půjčeného Garmina 305 od bráchy, který je nemocný, ráno koleno také v pohodě, tak jsem musel vyběhnout. Zkusil jsem trochu rychlejší běh než včera a čekal co na to koleno, průměrná TF byla 137, max TF 149. Koleno vydrželo, sice cestou zpět se trochu ozvalo, ale dalo se to vydržet. Podrobnosti z Garmina 305 jsou zde.
Čtvrtek 10.1. S kolenem jsem navštívil ortopeda. Bylo mi naštěstí sděleno, že to není nic vážného, ale měl bych mít minimálně týden klid a do kolínka jsem dostal injekci Diprophos s mesocainem. Je zajímavé, i když jsem celý den nic nedělal k večeru začalo koleno bolet více než před injekcí:-). Moc jsem se rozmýšlel zda jít do tělocvičny, je to taková srdeční záležitost tak trochu společenská událost pro všechny, je tam sranda, tak to bylo složité rozhodování, ale nakonec jsem šel, ale dost jsem se šetřil a na střídačce jsem byl daleko častěji. Volno budu praktikovat od pátku:-). Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši. A po fotbálku následuje zasloužená odměna v podobě zlatavého moku.
Pátek 11.1. : nařízený klid statečně dodržuji.
Sobota 12.1. : nařízený klid opět statečně dodržuji. Byla nuda , tak jsem se rozhodnul si jít zaplavat, byla jsem už i na bazéně, ale bohužel normálně bývá bazén otevřen v sobotu do 20:00 a zrovna dnes byl bazén jen do 16:00 kvůli zápasu vodního póla. Má to ale člověk smůlu co.
Neděle 13.1. : nařízený klid musím vydržet. Ale je to těžké, přes poledne svítí slunce, nádherné počasí na výběh.

  Km Čas
Běh 21,33 2:03:28
Tělocvična
1:30:00

Zhodnocení : Co se dá dělat, začátek vypadal slibně, ale zdraví máme jen jedno, a proto jsem se, s malou vyjímkou ve čtvrtek, dal na lenošení. Doufám, že bude vše v pohodě, a v polovině příštího týdne budu moci opět v klidu vyběhnout.

13 komentářů:

  1. Co se týče bolesti kolene, není co závidět, jen ti popřeji brzké odeznění potíží. Ale závidím ti, že se v pondělí objednáš k ortopedovi a ve čtvrtek ho můžeš navštívit. Já musím čekat (a to minimálně) tři čtyři neděle.

    OdpovědětVymazat
  2. Dík, už teď nic nebolí, ale ještě raději s výběhem počkám. A to jsem šel k doktorovi až ve čtvrtek, protože dřív jsem nemohl :-). On je to známej tak je to lepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Aha. Známý v téhle profesi je k nezaplacení... :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně zlobilo koleno vloni. Docela to přešlo, teď se jen snažím nepřekročit rozumné počty kilometrů v běhu a mít koleno v teple (např. na podzimní počasí jsem pořídil tříčtvrťáky, ve kterých jsem běžel i třeba Mnichov v poměrně teplém počasí). A zatím dobrý:-) Tak přeji, ať je brzy dobrý i to tvoje.

    OdpovědětVymazat
  5. jojo, Aldaman se šetří pocitvě. V sobotu plánuje závod: silniční desítku. Počítám, že ortopédovi to nevykládal:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Já doufám, že to bylo jen momentální selhání a už se to nebude opakovat :-)!

    OdpovědětVymazat
  7. Ortopéd tvrdil, že mám nechat koleno týden v klidu a pak pomalu zatěžovat. Takže zátěž v sobtou na rovince by měla být v pohodě :-). A navíc ještě není jistota, zda vůbec pojedu, mám na hlídání děti, jelikož manželka má jít do práce.

    OdpovědětVymazat
  8. Někdy si říkám, proš vlastně chodíme k doktorům, když se stejně jejich doporučením neřídíme. :-)

    Nespěchej, máš dost šasu.

    OdpovědětVymazat
  9. Týden v klidu vyprší ve čtvrtek, tak uvidím jak to bude vypadat, ale kdyby to nemělo být v pohodě nikam nepůjdu :-). Už od soboty není po bolesti ani památka, tak snad bude vše v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  10. 2Milan: no já chodím k doktorovi kvůlivá manželce.

    OdpovědětVymazat
  11. 2 Ječmínek: to jako manželka řekne bolí mě v krku a ty jdeš místo ní k doktorovi :-D ? To je ale žárlivost, ani doktorovi nedůvěřuješ, tak ať chodí k doktorce :-).

    OdpovědětVymazat
  12. ne, prostě když mi něco je, nešel bych nikam, ale protože chci mít doma klid, jdu k doktorovi. Ty taky všude slyšíš trávu růst:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Neboj nejsi jediný, který raději navštíví lékaře aby měl doma klid :-).
    Tak jsem si byl včera navečer jen tak lehce vyběhnout a koleno je v pohodě, tak doufám že vše je zažehnáno :-).

    OdpovědětVymazat