8. srpna 2013

6. ročník Královského triatlonu v Majetíně

Další víkend a další triatlon, tentokrát v Majetíně ( 0,6-33-6) a jelikož je to skoro domácí závod nemohl jsem chybět :-). Před závodem dospělých se konaly i závody dětí a Ádoš i Filda si poprvé vyzkoušeli triatlon :-).  A jak to celý den probíhalo ?
Žádná speciální příprava neprobíhala, od čtvrtka jsem nic nedělal cítil jsem se, i z toho horka, nějaký unavený, takže jsem si řekl, že formu na sobotní závod vyležím a nedělal jsem nic. V pátek jsme se ženou a známýma šli večer na pivko, vyladit formu :-).
Do Majetína jsem jel, s Adošem a kámošem na kole a žena s Fildou jeli autem. Registrace na dětské závody byla od osmi a start prvních závodu byl naplánován na 9:15. Oba kluci už byli v kategoriích, které už závodili v plavání, kole a běhu. Plavalo se v mísním 25 m bazénu a kolo i běh byl v okolí koupaliště v Majetíně. Na sobotu byly opět hlášeny tropické teploty a předpověď vyšla znamenitě, na obloze ani mráček a dopoledne bez větříku :-). Oba kluci svůj první triatlon zvládli znamenitě. O Ádoša jsem obavy neměl ale Filda, na svůj věk, je pořád takový drobný pinkosárek, ve své kategorii byl ze všech nejmenší, ale překvapil a plavání, plaval stejně jak ostatní kluci, na kole neztrácel a na běhu překvapil nejvíc, běžel jak gazela, to jsem sám hleděl, kde se to v tom klukovi vzalo :-). Ádoš, ten to měl zase úplně naopak, po plavání šel z vody první, ještě v prvním okruhu kola ze tří byl první, pak se propadl na druhé místo, ale v běhu už toho měl plný zuby a dostali se před něho další kluci, ale bojoval statečně až do konce :-). Sice z toho nebylo pódiové umístění, ale spokojenost na straně kluků to je k nezaplacení a pro nás byli vítězové :-).
A jak jsem dopadl já ? Moc se mi nechtělo, od rána jsem toho měl celkem dost vedro bylo čím dál větší a na koupališti by bylo nejlíp, ale když už jsem tu....
Jak já to dnes zvládnu :-)
V Majetíně jsou dvě depa, jelikož se plave asi 1 km vzdálené pískovně a běh je v okolí Majetínského koupaliště. K pískovně jsem dojel na kole v předstihu, chtěl jsme si plaveckou část zkusit. Plaval se jeden okruh ve tvaru U,  s krátkým výběhem mezi ostrůvky na protější straně. Voda teplá jak kafe a místy šlo dosáhnout na dno. Předstartovní nervozitu ještě umocnil fakt, že se zhroutila konstrukce, na které byli v depu zavěšeny kola, takže všichni rychle do depa a zkontrolvoat kolo. Já měl štěstí kolo jsem měl blízko stojky, která vydržela.

Ale to už je vše celkem v pořádku a můžeme startovat. Plavání bylo dobrých asi cca 100 m pak jsem nějak zpomaloval a zpomaloval. Plavání v pískovně je zrádné,  plavec vedle mě došáhne na dno a jde, já bohužel ne po přeběhu místa, kde bylo po kotníky vody, borci vedle mě skočí do vody a plavou  já skáču a mám pořád vody po kotníky :-). Aspoň jsem se při plavání nenudil, přeběh už byl v pohodě a točili jsem zpět. To jsem si plaval celé sám, nevím proč se většina chytne plavce před sebou a je jím jedno, že plave špatně. Na zpáteční cestě se konečně dostávám trošku do tempa a plave se mi celkem dobře. Z vody lezu zároveň týmovými kolegy s Pecou a Benjim, plavecké brýle dám Ádošovi, rychle proběhnu depem, beru kolo a za opět za Pecou a Benjim sedám na kolo.
Bohužel při běhu z depa s kolem mi spadl řetěz a než ho nahodím, kluci již jedou a já nejsem schopen je sjet :-(. Je neskutečné vedro, voda v bidonu je jak kafe. Po chvilce se chytnu dvou závodníků, ale opět jen na chvilku, před Vsiskem na retardéru padá Benji, naštěstí je v pořádku, já jedu až  do týna sám, občas mě někdo předjede, ale jede jak motorka nemám šanci se chytit. Za Týnem v serpentýnách už jedu ve skupince a tak je to v podstatě celý zbytek kola, jen osazenstvo se mění :-). Jednou jsem měl ale na mále, před krátkým stoupáním  před Svésedlicemi mi opět padá řetěz :-(. Naštěstí ve stoupání si skupinku docvaknu. A je nás zase více, na čelo skupinky se dere Čufa, jede solidně, ale na špici nestřídá a proto se ke skupince co je před náma nepřibližujeme spíše naopak, pár nástupu sice je, ale bez nějakého většího efektu a to stačilo kdyby se pravidelně střídalo v krátkých intervalech :-(.  Těsně před koncem kola dojedeme Pavla Nováka na jeho "pěkném" speciálu.


Nikdo se už na čelo nehrne, tak do depa dotáhnu skupinku já. Depo moc rychle není a svou pozici ztrácím, navíc vedro je hnusné a vůbec to nechce běžet, ono to neche nidky, ale dnes je to extrém, celý první okruh přemýšlím, jak to dnes vůbec dokončím :-(.
 Naštěstí toho mají plný zuby všichni a neběží to nikomu. Vbíhám do druhého okruhu ze tří a žena s klukama fandí a polijí mě vodou a asi to byla voda živá, jelikož to najednou běží,  daří se mi dobíhat závodníky před sebou a každý předběhnutý mě žene dál.
 Běžím v háku s klukem, co je sice o kolo zpět, ale drží stejné tempo, které mně vyhovuje, najednou je tu poslední okruh, zase sprcha od ženy a já se cítím celkem dobře, v posledním okruhu se mi daří dokonce předběhnout daleko lepší běžce jako Dožu a tak kilometr před cílem i Čufu, který to asi na kole trošku přehnal :-(. Snažím se ještě trochu zrychlit, ale závodníka přede mnou už nedoběhnu. Dokončuji v čase 1:32:01 a mám toho plné zuby. Občerstvím se melounem a jdu se schladit do bazénu. Pak už jen relaxace a užívání si volna :-). Dal jsem si pivko, zeleninový salát s kuřecím masem - velmi dobrá volba, pokecalo se o závodě, vyhlašování, tombola a večerní after party v areálu koupaliště s ohňostrojem, která se lehce protáhla a domů jsme dorazili až hodně po půl noci :-).
 Svůj výkon hodnotím celkem pozitivně, před závodem jsem se už cítil unaven a to vedro rozhodně nepomohlo. Plavání žádná sláva, kolo pokud neuvisím lepší cyklisty dopředu se moc neposunu, za to  běh to mě překvapilo, musím se ještě ženy zeptat čím mě to vlastně polila :-).

Celkové výsledky jsou zde  a data z garmina  koloběh.  Celkově jsem skončil 19 (26, ale to je i se štafetami) ze 201 závodníků a v kategorii 11 z 66 závodníků.
A co k samotné organizaci závodu ? Jen samá pozitiva jak závody dětí tak i závody dospělých byly dobře zorganizovány. Na trase kola na každé křižovatce regulovčík a na rizikových místech policisté, běh přehledně vyznačen. Pro mě bylo jedno občerstvení na trase běhu dostatečné, v cíli také všeho dost, a jídlo také výborné. Stánků s občerstvením dost, jen škoda, že v jednom nestíhalo chlazení a pivo bylo teplé :-(. A velkou pochvalu si zaslouží i Václav Klakůrka, který opět jak dětský tak i hlavní závod dobře od moderoval a i to přispělo k zdárnému průběhu celé akce. Prostě,  kdo nebyl  v sobotu v Majetíně, jako by nebyl ;-).






























2 komentáře:

  1. Hmm, mě tvá žena také polila a dokonce dvakrát a nic...... Mimochodem, speciál je pěknej, ale zbytek stojí za ho.... A jestli se neproberu, tak příští rok budu jenom plavat.:-) :-) PN

    OdpovědětVymazat
  2. "Plavání" fakt stálo za to - ty mělčiny vzadu byly zrádné a na jedné jsem zapadl do díry až po prdel a skopl si malíček. Když jsem lezl z vody, měl jsem dva palce na jedné noze :-(
    Witold

    OdpovědětVymazat