21. července 2012

9.ročník Hulmena

Na tento závod jsem se moc těšil, jelikož Hulmen byl můj první triatlon, který jsem si kdy zajel a moc se mi líbil. Ani se tomu nechce věřit, ale bylo to už v roce 2007, toto  letí :-). Bohužel další ročníky jsem buď díky zranění a nebo dovolené nestihl, takže až letos si můžu vylepšit svůj osobák na tomto závodě :-)).
Ráno počasí nic moc zataženo a občas spadla i nějaká ta kapka, takže i když je Hulín jen kousek od Přerova raději jsem jel s Davidem Laitochem  autem. Do Hulína jsme přijeli až moc brzo, ještě nebyla nachystaná prezentace, já platil a registroval se předem, a v předběžné startovní listině číslo 55 zaručovalo dřívější start než příchozí, David vyfasoval číslo 136 :-). Chvilku po nás dorazil i Martin Hrazdíra a další závodníci. Po dlouhé době jsem rád viděl Téčka, stále s dobrou náladou a s pusou od ucha k uchu :-)).

Tak nějak to rychle uteklo a už byl čas, aby se první závodníci postavili na start plavání, mezi nimi i Martin, který jako správný „Hujer“ díky brzké registraci vyfasoval číslo 8 a byl v první rozplavbě. Plavání na Hulmenovi je v bazéně. Letos se startovalo zcela novým systémem a byla to velmi dobrá volba. S výjimkou první patnáctky, která naskákala do vody z bloků současně, startovali ostatní závodníci průběžně - byli posílání do právě uvolněných drah. Martin jako dobrý plavec dokončil plavání první a i když se lehce zdržel v depu na kolo také nasedal jako první. Jak už jsem psal plavání rychle odsýpalo a už byla i řada na mě. Přede mnou plaval Pavel Pok, horší plavec, ale dobrý cyklista, pokud by to vyšlo mohli bychom si na kole pomoci, no uvidím jak to bude. Já si žádné extra cíle nedával, hlavně nenapálit plavání, abych se pak netrápil zbytek závodu. No šup do vody a jdu na to, dnes se mi kupodivu plave pocitově dobře, možná to bylo tím, že jsem nepřepálil začátek, a tak se mi ve vodě líbí, ale to už mi hlásí konec, lezu z vody a 450 m plavání je za mnou, stopky ukazují 8:25, není to žádná sláva, ale já jsem celkem spokojen :-). Letím do depa, kde si vybírám blbou řadu, před závodem jsme celou dobu  kecali u kol, ale pak když  mám své kolo najít v závodě jdu špatně. Opět vynechávám ponožky díky čemuž mám celkem rychlé depo, obuji jen tretry, nasazuji helmu a už nasedám na kolo.
Hned od začátku se cítím moc dobře, v dálce nikdo a za mnou také ne, třeba mě Pavel dojede, ale čekat na něho nebudu, takže si jedu svoje a uvidím co bude. Začátek je spíše rovina až za Holešovem se trať zvedá, kde za Bořenovicemai je nejvyšší bod tratě a konečně se mi podaří pár závodníků sjet a v dáli jdou vidět další což je dobrá inspirace :-).  Pořád to jede dobře, ale pořád je to časovka o samotě :-(. Do Kostelce je to nahoru dolů, opět se mi daří pár  závodníků předjet a mě pořád nikdo, si říkám, kde ten Pavel je :-). V Němčicích to pěkně sviští z kopce a pak už jen rovinka do Pravčic a spojka do Hulína a kolo je za mnou. A právě v Pravčicích mě Pavel Pok dojel i s Pavlem Francem, škoda, že už je to do konce kola jen cca 2 km. Do depa jdeme těsně za sebou, depo opět celkem rychlé, a uvidím co běh.


Pavel Franc mizí v dáli, Pavel Pok tak padesát metrů přede mnou, snažím se Pavla držet co to jen jde, vzdálenost se extra nezvětšuje, sice se mi neběží nějak extra dobře, ale to už je u mě ze začátku klasika.

 Běží se tři dvoukilometrová kola. První kolo zvládám se stále stejným rozestupem na Pavla, je to dobrá inspirace, ve druhém kole už se i nohám lépe běží,ale náskok nestahuji, spíš se nepatrně zvětšuje. Poslední kolo se snažím zrychlit, ždímám ze sebe poslední zbytky sil, poslední kilometr jsem dokázal běžet pod 4 min/km což je na mě super rychlost .-). Už jen cílová rovinka a probíhám cílovou bránou v čase 1:27:51. Pavla jsem sice neseběhnul, ale i tak jsem ho porazil o 4 s :-).
V cíli už čekal s pivem spokojený Martin Hrazdíra, musel jsem mu trochu upít :-). S oběma Pavlama jsme probrali závod, já se šel pak ještě vyplavat do bazénu a už se těšil na vynikající řízek, který byl velký jako kolo od vozu :-). Pomalu  do cíle závodu doběhli i poslední závodníci, tombola, vyhlášení výsledků a byl konec. Já si dal pivko, pokecal s Téčkem,  chvilku poseděl s Pavlem Pokem a Hanou Slováčkovou, která vyhrála kategorii žen a kolem třetí jsem vyrazil na kole k domovu.
Musím konstatovat, že závod byl opět po všech stránkách super zorganizován, bez nějakého problému. Změna systému plavání je jednoznačným přínosem a vedla k zrychlení samotného závodu, cyklistická část dobře zajištěna, na křižovatkách fungující regulovčíci a trasa běhu se mi také líbila. A pověstný Hulmenský řízek po závodě jak svými rozměry, ale i chutí opět neměl chybu :-)). Měření závodu prováděla  firma Championchip a celkové výsledky byly na stránkách k vidění snad hodinku po závodě, tomu se říká servis, velká pochvala :-).  A ještě bych zapoměl, jak to s počasím vypadalo ráno špatně, umoudřilo se, nepršelo, jen trochu foukalo a občas i svítilo slunce, teplota kolem 20C, pro mě ideální podmínky :-).   
Dnes se mi bude hodnocení mého výkonu psát dobře – ze závodu mám super pocit. V plavecké části jsem žádný extra výkon neočekával, takže s předvedeným časem celkem spokojenost, kolo to mi sedlo suprově, žádná krize a nohy šlapaly tak jak měly :-). A běh, na mé poměry také slušný, sice k úplné spokojenosti to mohlo být krapet rychlejší, ale to si nechám na příště :-). Celkové výsledky jsou zde a data z garmina zde.  Celkově jsem skončil 21 ze 154 závodníků a v kategorii 6 z 60 závodníků, což je mé zatím nejlepší umístění na jakémkoliv závodě.

Pěkné fotky jsou zde  http://TomStehlik.com/ ,  http://avcvek.rajce.idnes.cz/Hulmen_2012/ a další odkazy na foto na http://www.aspot.wz.cz/

9 komentářů:

  1. Opožděně, ale přece gratuluji k super umístění.

    Jak ten report rozepíšeš, blogspot si datum uloží a i když ho poblikuješ až za pár dní, v seznamu blogů se objeví s původním datem, takže "zapadne" pod novějšími články. Já to řeším tak, že celý článek zkopíruji do nového. Ale ono je to jedno, my si to stejně najdeme. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc, umístění super, ještě vylepšit čas :-)).

    Já to dopsal a publikoval před chvíli, ale je tam datum, kdy jsem report rozepsal. A ještě by mě zajímalo, jak se tu dá nastavit středoevropský čas ?

    OdpovědětVymazat
  3. Časové pásmo je: Nastavení -> jazyk a formátování.

    OdpovědětVymazat
  4. Aha díky, tam bych to nehledal :-)).

    OdpovědětVymazat
  5. prima Aldo, viděl jsem to hodně podobně ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak jsem psal na FB, pěkně ty závody valíš. Co Slovakman, potkáme se tam? IM

    OdpovědětVymazat
  7. IM: triatlonová sezóna je krátká, tak je potřeba si zazávodit ne :-)). Rozhod jsem se, že na Slovkamana pojedu s cílem dokončit :-)). Takže se tam uvidíme v pátek, v sobotu na startu a pak až v cíli pokud nebudeš spěchat domů :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to se budu těšit :) Rychlostně si na tom dobře, tak to třeba bude i bonus v podobě nečekaně dobrého času ;)

    OdpovědětVymazat
  9. IM: tak to jsem naprosto v klidu, opravdu nečekám nějaký extra čas. To by se musel stát zázrak a na to já moc nevěřím. Plavecky na tom nejsem kdoví jak extra, kolo poslední dobou jsem nejel nic delšího, takže i když to na kratších vzdálenostech celkem jede, kdoví jak to bude při 180 km a běh to je také velká neznámá. Od Regenu jsem toho moc nenatrénoval, takže já jedu s cílem zdárně dokončit a za kolik to bude, to se uvidí v cíli :-).

    OdpovědětVymazat