2. ledna 2012

Hodnocení roku 2011

Je čas na hodnocení uplynulého sportovního roku, takže tady je pár řádků :-). 

Přípravu na novou sezónu jsem zahájil pod novým trenérem. Né, že bych byl s Michalem nespokojen, ale padl návrh zeptat se e s Jardy Hýzla, když už pod ním plavu, zda by mi nepsal už celý trénink. Slovo dalo slovo, Jarda souhlasil a v listopadu jsem se do toho vrhnul. Cíl byl opět Moraviaman, ale tentokrát už ne jen dokončit, ale přiblížit se co možná nejvíce k 11-ti hodinám. Příprava probíhala většinou bez problémů, jen konec února a první polovina března mi narušila nemoc-hnusná horečka a angína, ale duben už byl v pohodě a navíc jsem absolvoval prodloužený víkend v Rakousku, kde jsem najel nějaký ten kilometr na kole :-). Květen jsem zahájil silničním závodě Mamut tour, zlepšení oproti loňsku o cca 37 min. mě potěšilo a bylo vidět, že trénink nese své ovoce. Ještě jsem zvládl dva sprint triatlony v Hranicích a Blansku a už tu byl první větší test, jak to se mnou vypadá  a to 1/2ironman CZECHMAN. Poprvé jsem se dostal pod 5 hodin a byl z toho super osobák 4:56:11. Ze závodu jsem měl dobrý pocit, hlavně z běhu, ve kterém jsem nevytuhl, na rozdíl od některých, co to napálili na kole a na běhu už to tolik nešlo. Ještě dva týdny tréninku, kdy jsem toho už, ale měl dost a trénink už byl více o vůli než o chtění. Ale odtrénoval jsem, co šlo a už tu byl vrchol sezóny v Otrokovicích - Moraviaman. A kdo pravidelně navštěvují můj blog, tak ví, že se závod povedl nad očekávání dobře :-). Byl z toho opět osobák a čas 10:33:32. To jsem opravdu nečekal, je pravda, že bylo pro mě ideální počasí, ale že to tak dobře dopadne to byla pohádka :-). A trenére, to byla i tvá zásluha, ještě jednou díky Jardo :-). Sice jsem měl po závodě odpočívat, abych nedopadl jako loni, což jsem přes týden i dělal, jelikož jsem musel jezdit na chatu, kde jsme prováděli rekonstrukci, ale přece nemůžu vynechat skoro místní triatlonový závod - Osecký triatlon. Po tomto závodě jsem se spíš jen tak plahočil a před zaslouženou dovolenou jsem si ještě střihl olympijský triatlon v Sobáčově. Následovala čtrnáctidenní dovolená v Chorvatsku, kde jsem si to opravdu užil, super odpočinul a nabral nějaké to kilo navíc :-). Po návratu jsem si odjel Královský triatlon, kde to nebylo až tak špatným, jelikož to bylo krátký :-). V srpnu se mi lehce podařilo něco odtrénovat, jelikož s triatlonovou sezónou jsem se chtěl rozloučit Pilmanem. Což se i stalo, sice to nebyla extra povedená rozlučka, na kole to bylo trápení a poprvé černé myšlenky, že bych závod zabalil, ale nestalo se a udělal jsem dobře, běh to trochu napravil :-). Září a říjen jsem se jen tak lehce udržoval. Sice jsem ještě uvažoval, že bych zkusil něco odběhat a začátkem listopadu si zaběhlHornickou desítku a čas stlačit pod 40 min., ale nějak mě po celé sezóně opustila chuť do tréninku, takže z toho už nic nebylo. V listopadu jsem opět zahájil přípravu na novou sezónu, a i když  prosinec byl ovlivněn nachlazením a vánocemi, silvestrovský běh jsem zvládl v osobáčku.

V číslech jsem za rok 2011 zvládl uběhnout 1768,40 km za 156:51:25, odplaval 415,10 km za 151:20:13 a ujel na kole+rotoped+trenažér+spinning 7013,85 km za 253:16:34 a ostatní sportovní aktivity - posilovna 8:35:00, race walker 4:00:20, tělocvična 32:30:00.  Celkově to dělá 606:37:10.
Takže tak nějak, proběhl u mě rok 2011. Z mého pohledu hodně povedená sezóna a dovolím si konstatovat, že výkonnostně jsem se posunul trošku kupředu. Vrchol sezóny se povedl a v podstatě co závod, to osobák co víc si přát :-). 

A plány na novou sezónu ? S Jardou jsme dali řeč, já mu nastínil mé plány a možnosti tréninku na novou sezónu a Jarda mi sdělil co je reálné. Pokud budu zdráv a časově budu tréninkový plán dodržovat, aspoň tak jak letos, chtěl bych se přiblížit co nejvíce k deseti hodinám a úplná nádhera, by bylo pod deset :-). Kde to bude to se ještě neví :-).

Na závěr bych chtěl ještě popřát všem do nového roku, hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti, a ať to všem plave, jezdí a běhá :-).

8 komentářů:

  1. Premejslim jestli mam byt vztahovacnej ohledne toho napalenyho kola na behu, ty ulicniku...:-)
    Tak At Ti to lita dal jako to litalo doted, skoda zes zabalil tu desitku pod 40, aspon bych se s ni netrapil sam...:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Majku, na tebe to nemohlo být,ty jsi kolo přece nepřepálil, ne ;-).
    Bohužel už nebyla nějak motivace, ale bedlivě tě sleduji a držím palce ať se to podaří co nejdřív :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Ty kráso, to jsou absolutně megašílený hodiny. Za celej rok průměrně skoro 12 hodin týdně, to je fakt machrovina. Ještě někdy mrč, jak nemáš času, profíku :-)
    Hlavně ať Ti ten letošní vyjde podle představ, našlápnuto máš, řekl bych, luxusně. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja kolo urcite neprepalil, to slunicke me prepalilo...:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Teda slunicko, skoda ze tu nejdou opravovat preklepy, takhle ti tu zaneradim komentare vlastnima opravama...:)

    OdpovědětVymazat
  6. Plavání skvělé, až fantastické (myšlen je objem, nikoliv technika ;)), kolo také výborné, kdo by to byl ještě předloni řekl, že tě manželka pustí na 250hod. cyklistických tréninků :). V běhu musíš přidat pokud chceš atakovat 10hod.
    Tak ať ti to lítá! IM

    OdpovědětVymazat
  7. JM: zrovna ty vykládej něco o profíkovi, který to spočítal na 520 hodin :-)).
    IM: také to šlo vše postupně, manželka už si pomalu zvyká, ale nic není zadarmo.
    Čas, co jsem věnoval tréninku, víš jak tvrdě to pak musím doma vykoupit :-). Ale domácí práce do tréninkového deníčku nepočítám :-)).

    OdpovědětVymazat