31. října 2011

Začátek přípravy na novou sezónu

Konečně jsem se dočkal a tento týden jsem oficiálně zahájil přípravu na novou sezónu. 

S Jardou jsme dali řeč, já mu nastínil mé plány a možnosti tréninku na novou sezónu a Jarda mi sdělil co je reálné. Po velmi vydařené letošní sezóně s vrcholem na Moraviamanu, už to není o tom závod jen dokončit, ale dokončit v co nejlepším čase :-).  Pokud budu zdráv a časově budu tréninkový plán dodržovat, aspoň tak jak letos, chtěl bych se přiblížit co nejvíce k deseti hodinám a úplná nádhera, by bylo pod deset :-).
A který závod by měl být vrcholem ? Vše záleží na penězích, pokud se mi podaří nějaké sehnat, rád bych jel s Přerovákama do Regensburgu, pokud ne, budou to opět Otrokovice :-). 
A zda budu psát dál týdenní přehledy, to se zatím rozhoduji. Je to pořád stejné, ráno bazén, pořád budu vlát na konci vláčku, jelikož pomalejší plavec mezi plavci není a na konci tréninku toho mám dost. Odpoledne bude většinou běh anebo kolo, v zimě většinou trenažér. Takže pro čtenáře to nebude nic nového a číst to bude spíše nuda. No uvidíme.

25 komentářů:

  1. Držím palce ať se příprava vydaří bez zranění, každopádně ten Regen pořeš rychle, určitě bude brzy vyprodáno. Jinak jako závod doporučuju, moc se mi tam letos líbilo. Osobně tě příští rok typuju na 10:20h., tak uvidíme jestli budu blízko. IM

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ať drží hlavně to zdraví. A proč nejet Regensburg i Otrokovice? Časový odstup mezi závody je dostatečný. M9sto každotýdenního reportu si radši zastrečuj a piš až Tě políbí můza. Mě by třeba zajímaly zkušenosti s dresem a kraťasama od SLS3.

    OdpovědětVymazat
  3. Já sde přiznám, že ty týdenní reporty spíš jen prolétnu, jestli se stalo něco zajímavého a jinak čtu hlavně reporty se závodů a tak. Znám to i ze strany bloggera, že když se nic zajímavého nestane, tak psát jen rozpis tréninků za týden není moc velká zábava.

    OdpovědětVymazat
  4. Richarde, Regen je v roce 2012 posunutý na 17. června. Což je od Otrokovic dostatečný odstup tak pro Petra Vabrouška, ale třeba týden postačí i Aldovi :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. A sakra, měl jsem zafixovaný letošní srpnový termín.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda to je novina ten Regensburg a termin, taky jsem to evidoval v hlave ze to konkuruje spise Slovakmanu. Ja planuji Moraviaman jako svuj prvni IM, abych tam pak nebyl sam:) Mozna az odjedu svych prvnich 10 IM v CR a na Slovensku tak pochopim proc lide davaji 430EUR za startovny na IM rok dopredu, do ted to stale nechapu:).

    OdpovědětVymazat
  7. vtt: Až pojedeš několikátého Moraviamana nebo až si zkusíš nějaký závod v zahraničí, pochopíš. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Davide a kolik jsi ty těch zahraničních železňáků odjel?

    OdpovědětVymazat
  9. Jirka: Nejde o to, kolik jsem jich odjel (žádný). Stačil mi jeden olympijský a je mi jasný ten rozdíl mezi závody tady a venku. Hlavně teď mluvím o divácích. Stejně tak se mi zatím \"nepřejedl\" Moraviaman, protože jsem ho jel teprve dvakrát. Ale dokážu si představit, jaké to je, jet ho třeba pošesté. Ze stejného důvodu se snažím měnit místa maratonů. Prostě změna je život. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já bych tady hlavně na Advida navázal v tom, že když si dáš toho Moraviamana po šesté, tak tě znudí, stejně jako mě třeba znudil podruhé Železňák atd.
    Prostě ta naše IM turistika je i o poznávání nových závodů (potažmo krajů) a ne jen o tom odbušit tu trať. Každopádně divácká kulisa je zcela nesrovnatelná.

    OdpovědětVymazat
  11. Chápu že změna je život, ale pro mě je důležité i porovnání výkonu v rámci stejné trati. Třeba PIM jsme s Hankou běželi každý 5x ale dokážu si představit, že ho za rok poběžím zase (i když asi pojedeme do Blavy, tzn. do zahraničí :-) a Moravimana jsem absolvoval 5x a stejně bych ho za rok chtěl jet zase.

    Finanční stránka taky není zanedbatelná, závod u nás cca 1500 a v zahraničí 5x až 7x tolik, platit o tolik víc jen kvůli divákům?

    OdpovědětVymazat
  12. Jirko dokud si nějakýho IM venku nedáš tak nepochopíš, to je jako když ti budu vysvětlovat, že ten guláš co jsem uvařil je skvělej, dokud neochutnáš, tak nepochopíš, jak jsem skvělej kuchař :D

    OdpovědětVymazat
  13. Jo a pro porovnání výkonu mi stačí 2-3 stejné kontrolní závody, u mě Dokská 15 v květnu, Czechman, NBK10, případně 5km na dráze (dráha je všude stejná, pokud má 400m ;))

    OdpovědětVymazat
  14. Ale jo Michale, já ti věřím. V tomhle jo, o guláši bych měl ale pochybnosti :-) Ale moje reakce byla na Davida, který to své tvrzení postavil na jednom závodě v cizině.

    OdpovědětVymazat
  15. Ja chapu ze nekdo jede treba Elbaman nebo Barcelonu co jsou koncem zari kdy se u nas uz nezavodi. Ale pres leto preferuji zavody v CR kdyz uz je ta sezona i tak kratka. Penize dam za IM v zahranici pouze mimo ceskou sezonu tedy na jare nebo na podzim.

    OdpovědětVymazat
  16. Minule si u nás měl studený nudle a jak ti chutnalo. A to si ještě nejedl od mě vajíčka na měkko, to je lahoda :D

    OdpovědětVymazat
  17. Jirka: Postavil jsem to na jednom svém závodě a taky na tom, co jsem kde zaslechl, viděl na videu a četl.

    Každopádně ty peníze jsou problém, takže každý rok ven určitě jezdit nebudu. Příští rok jsem začal plánovat Moritzburg (kousek), ale na můj dotaz na propozice v angličtině pořadatelé nereagovali a pak někdo vytáhl Embrunmana. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ale dyk ten Moritzburg ti taky nikdo nezakázal :) Chystá se tam Pavel a pak pojede s náma taky do Embrunu.

    OdpovědětVymazat
  19. Jen můj poznatek a pocit o závodech. Já si vybral jako vůbec svůj první IM Regensburg 2011. Těch 11tis nebylo zanedbatelných, ale dnes vím,že jsem udělal správnou věc. Ta atmosfera vás tak pohltí,že jak jsem se otřepal,věděl jsem,že příští rok jedu znovu.A další roky budu pokračovat dál po Evropě,možná někdy i po světě. Závody v ČR a SVK jsou fajn, ale tohle přeji každému zažít. Mimochodem těch 2400 závodníků k super atmosféře stačí...:-))

    OdpovědětVymazat
  20. Mně se rozhodně Moraviaman ani žádný jiný závod u nás nezprotivil, ale s kým jsem se bavil tak atmosféra, diváci atd, je v zahraničí na IM úplně něco jiného než u nás. A když to člověk nevyzkouší nemůže porovnávat :-). Bohužel startovné na těchto závodech je hodně vysoká částka.... :-). Takže se uvidí, kde se objevím :-).

    OdpovědětVymazat
  21. Maňa říkala, že Ebrunman to je výzva, tam se taky chystám, ale až v roce 2013 jako dárek k 40tinám. A startovné je tam příznivější (letos 230 Euro). Samozřejmě pokud do té doby shodím min. 5 kilo a naučím se jezdit v kopcích. Plánuju tomu podřídit celou příští sezónu.

    OdpovědětVymazat
  22. Aldo, na ten Regensburg bacha. Ono se to muze i paradne prodrazit. Trochu vic se rozvasnis a ...
    je z toho slot na Havaj ;-)
    Jinak preji hodne zdaru a zdravi. At se dilo dari.
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  23. Co Aldo, už máš bajka? ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Pěkné video, ale bajka zatím nemám :-). Ale stejně bych se bál, že psa zajedu :-).

    OdpovědětVymazat