23. ledna 2011

3. týden 17.1 - 23.1.2011

Trochu více plavecký týden....

Pondělí začalo pěkně, zaspal jsem, ale zvýšeným úsilím jsem v šest do vody skákal :-). Až na kraul nohy, při kterých jsem jednoznačně nejpomalejší to celkem šlo :-). Vyběhnutí bylo kratší, ale zase o to rychlejší :-). A celkem jsem byl překvapen, že běžím tak rychle a na rozumných tepech, když jsem vlastně žádné běhy na zvýšení rychlosti neabsolvoval :-). A koho jsem to kolem Bečvy večer v mlze nepotkal ? MartinH se byl také proběhnout. Asi byl vyzkoušet kotník jestli už je v pořádku, aby se konečně mohl vrhnout do tolik oblíbeného běhu :-).  
Úterý jsem nezaspal :-). A dnešní trénink byl opravdu výživný, teda aspoň pro mě, jelo se celou hodinu. Ze začátek jsem se úspěšně držel, ale s přibývajícím časem jsem už nestíhal a poslední kraulový úsek jsem už toho měl plný brejle a byl rád, že už to mám za sebou. Díky tolerantní manželce,  jsem mohl opět navštívit, trenérem naplánovaný, plavecký trénink. Počítal jsem s kolem nebo rotoped, ale aspoň je změna :-). Trénink byl maso, když jsem slyšel, co se bude plavat, nejdřív jsem si myslel, že si Jarda dělá srandu, ale bohužel nedělal :-(. Sice jsem to přežil a bez křečí :-), ale ruce jsem ani nevěděl, že je mám :-).
Středa jsem byl zvědav, jak to po včerejšku zvládnu. Bylo to zajímavé, co se dá dělat, je leden měsíc síly, jak konstatoval jeden známý bloger :-) a na to je asi nejlepší motýl :-). Naštěstí závěr už byl bez motýla a i s bolavýma ruka jsem vše odplaval, sice hotovej, ale opět bez křečí :-). Večer ještě proběhnutí kolem Bečvy s bráchou. A bylo to zajímavé, vzal jsem čelovku, ale měl jsem problém s páskem, poslal jsem bráchu že to spravím a doběhnu ho, oprava se nepovedla a zrychleným během jsem bráchu doběhl. Pak pomalejší klus s bráchou, kdy to brácha točil dřív já si to natáhnul, že ho opět doběhnu, ale dal jsem si trochu větší sousto trvalo mi asi čtyři kiláky než jsem bráchu doběhl a to si ještě odskočil do křoví :-). Ale aspoň to bylo zajímavý, jen ruce bolely i na běhu :-).
Ve čtvrtek asi díky úplňku se mi špatně spalo a když už jsem zabral zazvonil budík. Tento týden zatím, co plavecký  trénink to perla a dnes tomu nebylo jinak, ale trenér ví co dělá :-). Fotbálek v tělocvičně byl super, sice nás dnes moc nebylo, aspoň jsem si pořádně zaběhal a slavil výhru, na které jsem se podílel několika góly i pěknými gólovými přihrávkami, což mě těšilo nejvíce :-). Na pivo jsem nešel a spěchal domů.
V pátek se mi vstávalo dobře, že by to bylo tím, že jsem nebyl na pivo a šel brzo spát :-). Po včerejšku nohy bolely, ale odplavat jsem zvládl a křeč do lýtka jsem dostal při posledním bazénu asi deset metrů od konce :-). Večer hodinka spinningu uběhla jak voda, ale žádná ulejvárna to nebyla, teda aspoň pro mě, někteří stáčí sledovat co se děje v posilovně a jiní se zase šetřili na sobotní závod, že kluci z AD :-).
V sobotu jsem se nějak nemohl dostat z postele, výběh v šest jsem odsunul na sedmou a nakonec jsem vyběhl až o půl osmé,  tak dobře se leželo :-).  Ráno kolem nuly, takže se dalo běžet i terénem a opět kopečky kolem Čekyně. Ještě do toho foukalo a vyklubal se z toho výživný běh. V poledne jsem se šel podívat na Ádoša na zimák. Sakra tam byla zima, ještě, že kluci vyhráli :-). Měl jsem jet ještě kolo, a rozmýšlel jsem se jestli doma rotoped a nebo vyjedu ven. Bylo sice sucho, ale teplota se pohybovala jen těsně nad nulou a pořád foukalo. Nakonec vyhrálo kolo, oblékl jsem na sebe co jsem doma měl a vyrazil. Začátek s větrem v zádech byla pohoda, teplo, až závěr, který byl proti větru, mi už bylo zima na prsty na nohách. Ale nebyl jsem jediný kdo vyjel, cestou jsem potkal tři cyklisty a pořád lepší než rotoped, necelé dvě hodinky se dají vydržet i v tomto počasí :-).
V neděli jsem odpočíval. Dopoledne taková klasika s úklidem a po obědě jsme jeli do Kroměříže, kde měl zápas pro změnu Filda. Sice prohrál, ale na závěr jeli kluci nájezdy a ten Filda s přehledem proměnil :-).   

Km Čas
Běh 42,49 3:42:59
Plavání 18,20 6:35:00
Kolo 47,14 2:57:11
Tělocvična 1:30:00
Celkem 14:45:10

 P.S. U některých se to hemží novinkami v přípravě, u mě klasika :-). Vlastně ne, spinning je novinka :-).

6 komentářů:

  1. Nejak nerozumim vete \"V pondeli rano jsem zaspal ale presto jsem v 6 skakal do vody\". To si jako zaspal o 3 minuty nebo vstavas obvykle s hodinovou rezervou a ted byla jen pulhodinova?? Jo a ty tvoje vecny krece v lejtkach, nechces zkusit plavat s vabronozkama? Treba by to pomohlo...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Normálně se budím v 5:20 ale v pondělí jsem vstal až v 5:38. Proto to byl doma fofr, jen jsem se rychle oblékl, sedl na kolo a svištěl na bazén :-).
    Kompresní podkolenky používám při delším běhu a kole a jsou super, ale do vody to asi není to pravé ořechové. Zvýším přísun hořčíku a vitamínů a snad to bude v pohodě :-), rozhodně to není takové, jak když jsem s plaváním začínal :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Šmárjá, zase týden s více než 14ti hodinama tréninku. To už je Aldamane trochu nuda.

    OdpovědětVymazat
  4. No jo a co s tím mám dělat ? :-)

    OdpovědětVymazat