31. prosince 2009

32.ročník silvestrovského běhu v Přerově a 2.ročník silvestrovského běhu v Oseku

Po dlouhé době zase závod, a aby toho nebylo málo dal jsem si hned dva :-).

Silvestrovský běh v Přerově je můj první závod, který jsem kdy jel a to bylo ještě v době, kdy jsem kopal do balonu, takže účast je více než povinná :-). Počasí den před závodem nic moc, ale naštěstí v den závodu byla trať bez sněhu a ledovky, jen mokrá, teplota pět stupňů nad nulou, takže podmínky pro útok na osobák solidní :-). Ano šel jsem do závodu s tím, že pokořím svůj zatím nejlepší čas 37:41.
Registrace v pohodě a vyfasoval jsem číslo dva a to jsem přiše půl hodiny po otevření registrace. Závodníků bylo letos méně, i tím, že je dalí závd nedaleko Přerova v Oseku. Naštěstí s přibývajícím časem přbývalo i závodníků. Po krátkém rozklusu a protažení tu byl start. Začal sjem s menším problémem, jelikož jsme zapomněl vynulovat garmina z rozběhu, takže v prvních metrech jsem si hrál s hodinkami a když už to vypadalo, že bud evše v pohodě, přestal jsem chytat signál, takže měl možnost sledovat jen tepy a čas :-). Rozběhl jsem to myslím rozumně, a kupodivu se ani celé startovní pole moc nevzdalovalo, tak jako vždy :-). První kolo mám za sebou a předemnou osamocený závodník, řekl jsem si zkusím ho doběhnout a i když druhé kolo ze všech bylo pocitově nejhorší, posunul jsme se o dvě místa dopředu, třetí kolo už bylo lepší a nazabránil tomu ani začínající déšť a k mému potěšení jsem nedostal od vedoucího závodníka jímž byl Tomáš Bláha kolo, i když běžel skvěle a zaběhl traťový rekord. Do čtvrtého kola jsme opět vbíhal se závodníkem kousek předemnou. Byl to věkem junior, takže úkol zněl jasně doběhnout, chvilku odpočinout a pak utrhnout, jelikož finiš není má silná stránka :-). Cíl jsem splnil a finišoval osamocen do cíle, s výsledným časem 35:22. Osobáček zlepšený o více jak dvě minuty, to jsem pěkně zakončil sezónu :-).
Po doběhu jsem se nakonec rozhodl, že pojedu podívat i do Oseka, Vašek Klakůrka co byl i v Přerově měl volno v autě, tak proč ne. Měl tam být i Martin a můj věrný druh z Litovle Téčko a to stojí za to. S Vaškem jsme se domluvili, že půjdeme na pohodu, také šel v Přerově na plno, a už ho bolely nohy :-). Téčka jsem v Oseku potkal, chvilku pokecali, ale Martin se bohužel z rodiných důvodů nedostavil, škoda. Registrace v pohodě a i počasí se nám vylepšilo, vypadalo to na pěkný závěrečný běh v tomto roce :-). Po startu jsem běželi pomalu a asi kilometr trvalo, než jsme se dostali do tempa a docela dost lidí se přes nás dostávalo. Po asi dvou kilometrech se nohy opět rozběhly a vždy jsem si vybrali cíl před námi a postupně sbíhali další běžce :-). Pořád se mi běželo celkem dobře když uvážím, že už jsem měl jeden závod za sebou :-). Asi na šestém kilometru se utvořila pěkná skupinka, ve které nebyla nouze o vtípky, ale jak se blížil konec závodu, začalo se i tempo zvyšovat a někteří už nestačili, já zatím ještě jo, už tu byla rovinka kolem jadranu a za ní cíl. Už se to pěkně prasilo a nakonec nás bylo jen pět. Už jsme toho měl plný zuby a na závěrečný asi dvacetimetrový sprint jsem neměl a ze skupinky jsem skončil poslední, kdo by také sprintoval s mladíky :-). Ale i tak to byl celkem solidní čas 48:39.
Po doběhu jsem si dal výborný punč, prdelačku, tlačenku a pomalu jsme jeli domů, jelikož Václav jel slavit Silvestra na Jižní Moravu a já zas chtěl být brzo doma, ať máme také pěkného silvestra :-). Vůbec jsem nepočítal, že záverečný rok půjdu dva závody, ale byla to pozitivní zkušenost.

3 komentáře:

  1. no strýčku pěkně sis zaběhal, docela závidím. Příští rok už mi to snad neuteče:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejak jsme se v Oseku v tom fofru zapomel rozloucit. At se ti v novem roce vse dari ke sve spokojenosti. A hlavne at vyjde IM zarez do pazby ;-)
    Téčko

    OdpovědětVymazat
  3. JM: to si piš, že ti to neuteče. Ještě na startu jsem tě vyhlížel jestli jsi se někde nezaběhl a i z řad AD BRODEK byla po tobě sháňka :-).
    Téčko: díky moc, řidič se najednou zvedl, a že jede, tak jsem musel vzít kabelu a jít, i bundu jsme tam zapomněl :-).
    Tobě také ať se daří a ať si konečně posuneš maratonský osobáček k vysněnému času :-).
    Budeš mi v Otrokovicích chybět, maraton je dost dlouhý na to, abychom mohli pokecat :-).

    OdpovědětVymazat