21. června 2009

25. týden 15.6 - 21.6

Díky nachlazení jsem toho tento týden moc nestihl :-(.

Pondělí 15.6.volno. Bohužel nachlazení z konce minulého týdne neskončilo, spíš naopak. Ráno rýma jak trám, bolest v krku,  takže čajíček a ibuprofen :-(.  
Úterý 16.6. : volno. Menší změna k lepšímu, ale na sportování to zdaleka není :-(. Aspoň jsem si dal opravit tretru poničenou při loňském pádu v Oseku a seřídit kolo s výměnou převodníku :-).    
Středa 17.6
.
: volno. Stále volno, ale už je to o hodně lepší, raději jsem ale bazén i ostatní aktivity ještě vynechal. Zítra bych už mohl aspoň vyběhnout.
Čtvrtek 18.6. : Souvislý běh 12,02 km za 1:07:16. Celý den bylo nádherném letní počasí nachlazení je snad už pryč tak hurá na běh.   Bylo opravdu hodně teplo, týden jsem nic nedělal, tak jsem to nehrotil a jen lehce klusal. Po dlouhé době mně nevadil mírný vítr, který cestou zpět aspoň trochu osvěžil, jelikož bylo opravdu dost teplo. Celkově byla průměrná TF 140 a max. byla 156 průměrné tempo 5:36 min/km
Pátek 19.6. : volno. Tentokrát neplánované, chtěl jsem se jet na opraveném kole, ale bohužel celý den přší, co prší sere a v tom nepojedu :-(.
Sobota 20.6. : Závodní běh 10,43 km za 0:48:30. Když už jsme nemohl v Otrokovicích startovat, jel jsem se aspoň podívat, jak to vlastně při ironmanovi probíhá, a jelikož se Ječmínkovi nechtělo ve štafetě mateřského klubu TTS Osek nad Bečvou běžet, vzal jsem to za něho. Od rána počasí nic moc, celkem zima a opět pěkně foukalo. Sice jsem tvrdil, že moc velká posila nebudu, ale prý to nevadí a vybíhal jsem na první úsek. Jak jsem očekával žádná sláva to nebyla, co bych také chtěl poslední dobou jsem moc neběhal a navíc trať je pěkně zvlněná pořád do z mírného kopečka :-).  O mém výkonu není ani moc co psát nebylo to nic moc, ale aspoň jsem si vyzkoušel běžeckou trať. Super bylo, že jsem mohl obdivovat výkony všech co jedou všechno za svoje :-). Ironjosef předvedl skvělý výkon a skončil na bedně, poprvé jsem viděl zombici a sledoval jak to jde Téčkovi a Advidovi a s koyamou sledoval výkon jeho manželky a dalších borců :-). Ještě, že mám hodně času něco potrénovat, abych to vůbec zvládl :-). Celkově byla průměrná TF 158 a max. byla 177 průměrné tempo 4:39 min/km.
Neděle 21.6.
: Kolo 76,85 km za 2:47:35. Ječmínkovi se ráno nechtělo vstávat, jsem musel vyrazit sám, později už jsem nemohl, jelikož manželka jde do práce a já hlídám děti :-). Poprvé jsem vyrazil i s novinkou měřičem kadence :-). Ráno 10 C nic moc teplo, ale hlavní je, že neprší :-). Po cca 5 km jsem musel v Radslavicích seštelovat přesmyk a pak vyrazil směr Týn. Ze začátku jsme se motal v kopečkách, objel jsem trať Oseckého kola a pak směr Bystřice a domů. Do kopců to jde o něco lépe, převodník 39 místo 42 zubů jde poznat, hlavně to nervu tolik silou :-). Z Bystřice to jde stále jakoby z kopce, vítr se sice nějak motal, ale docela to jelo a škoda, že jsem musel už domů :-). Zajímavé hodnoty kadence, jen se musím dopátrat, jaké hodnoty jsou ideální a na co se zaměřit :-). Celkově byla průměrná TF 127 a max. byla 151, průměrná kadence 74 a průměrná rychlost 27,5 km/h. 

 KmČas
Běh22,441:55:46
Plavání1,20:40:00
Kolo76,852:47:35
Celkem 4:43:21

Zhodnocení : Není co bych hodnotil, takový odpočinkový týden :-). Už se těším na příští a hlavně na po dlouhé době triatlonový závod v Oseku:-).

8 komentářů:

  1. Tož tu kadenci, když už máš za dobré prachy senzor, bys měl uvádět né:-).
    A mně se chtělo běžet ve štafetě, ale věděl jsem, že to bude mizérie a Tvému času bych se ani nepřiblížil. Takže díky za pomoc!
    P.S.: poležet si ráno není vůbec špatné, už jsem skoro zapomněl, jaké to je:-))

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš základ máš. Teď k těm 10.43 km běhu přihodíš jenom pár kyláčků plavča, něco na kole, vyklušeš a IM je doma ;-)
    Drž se a v Oseku ať se ti daří
    PS: Nepadat na kole !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sorry za to \"y\" :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem doplnil udaj o kadenci průměr byl 69 :-).
    Více je pak na www.runsutarday.com
    Téčko: moc pěkný výkon, bylo hluboko pod 12 a advid to také stihl pod 12, když jsem to viděl budu muset hodně potrénovat, abych to vůbec zvládl do limitu :-).
    Já doufám, že už jsem si na letošní sezónu pády vybral :-).
    P.S. vždyž po k se píše tvdé \"y\" ne :-D ?

    OdpovědětVymazat
  5. Když to Téčko dal pod 12, tak to bych to dal asi taky. Přeci jen si ten loňský čas na Železňákovi žádá jistou úpravu. Uvidíme v Teplicích. Přes co ti kadence frčí, přes Garmina nebo něco jiného? Taky bych rád kadenci a i výškový profil, ale vůbec nevím co...

    OdpovědětVymazat
  6. jojo, Aldík namontoval cadence sensor ke garminu 305. Dostal jsem druhý s edgem, tak jsem mu udělal přátelskou cenu:-))
    Šewy, mrkni po garminu forerunner 310XT. Vydrží na baterky 20 hodin a bude vodotěsný. Má nová budoucí hračka:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně, jak píše ječmínek :-). I když to dal Téčko pod 12, já bych to ropzhodně nedal :-).
    Ale dnes mi doktor řekl,že už jsem na 99% fit, tak hurá v sobotu na Osecký triatlon :-). Kdo tam bude?

    OdpovědětVymazat
  8. Ječmínku, to vypadá moc dobře. Škoda, že to nenacpali do kabátu od 405, ale počítám, že se časem pochlapí. :) Kdyby jsi měl možnost nějaké množstevní slevy na dva a více kusů, tak bych do toho šel taky.

    OdpovědětVymazat