26. dubna 2009

17. týden 20.4 - 26.4

Pomalu, ale přece, začínám opět trénovat.....

Pondělí 20.4. : Rotoped 30,71 km za 1:00:00. Po dvou dnech běhu jsem si sedl na rotoped. Zkusil jsem trochu přidat a nebylo to zas tak špatný, i když stejnou vzdálenost jsem ujel před zraněním na daleko nižších tepech. Celkově byla průměrná TF 128 a max. byla 145 a průměrná rychlost 30,7 km/h.
Úterý 21.4.Běh 8,71 km 48:11. Na večer byla chvilka na krátký běh. Snažil jsem se běžet rychleji než o víkendu. Nemůžu čekat zázraky po dvou bězích že, takže běh hodnotím jako dobrý :-). Celkově byla průměrná TF 153 a max. byla 166 a průměrné tempo 5:32 min/km.
Středa 22.4. : Běh 14,13 km 1:22:28. Dnes jsem měl v plánu běžet něco delšího. Bylo nádherné počasí, hřích sedět doma a bylo potřeba se po práci trochu odreagovat. Trochu mě ze začátku bolely nohy ze včerejška, ale asi po 2 km to odeznělo a na docela nízkých tepech jsem byl schopen běžet v tempu pod šest minut. Po sedmi kilometrech jsem to otočil domů, nic se nemá přehánět, a udělal jsem dobře. Ke konci už se začala ozývat únava, ale i tak jsem stále držel tempo pod šest minut, takže opět dobrý :-). Celkově byla průměrná TF 142 a max. byla 150 a průměrné tempo 5:50 min/km.
Čtvrtek 23.4.volno. Dnes mám sice fotbálek v tělocvičně, ale riskovat nebudu, ale na posezení v hospůdce jsem dorazil a trochu se to zvrtlo :-). 
Pátek 24.4. : volno. Po včerejšku jsem nebyl nějak fit :-), tak jsem rotoped vypustil.
Sobota 25.4. : Souvislý běh 16,47 km za 1:39:46. Opět ranní výběh s Ječmínkem a jako normálně opět se běh povedl. Oproti minulému týdnu jsme běželi krapet rychleji a o něco jsme běh natáhli. Mě potěšilo, že jsem běh zvládl na docela nízkých tepech a ani jsem nebyl zničenej. Příště půjdeme ještě dál, stejně jsem nestihli všechno probrat a už byl konec :-). Celkově byla průměrná TF 135 a max. byla 155 a průměrné tempo 6:02 min/km.
Neděle 26.4. : Regenerační běh 12,02 km za 1:16:30. Brácha se po včerejším fotbalovém zápasu, chtěl vyklusat a já se rád přidal. A byl to opravdu velmi pomalý výklus :-). Celkově byla průměrná TF 129 a max. byla 168 a průměrné tempo 6:22 min/km.

 KmČas
Běh51,345:06:55
Plavání 0:00:00
Kolo30,711:00:00
Celkem 6:06:55

Zhodnocení : Po dlouhé době, opět trochu sportovní týden. Sice zatím jen běhám, ale aspoň něco, nejde všechno hned. Příští týden zkusím navštívit bazén a odtočit více na rotopedu. Kolo zatím ne, sice jsem v neděli odpoledne jel na kole, ale to jsem jel s klukama po cyklostezce do nedalekého sportovního areálu v Kozlovicích, cca 3 km. Mladší syn měl premiérovou jízdu na kole bez pomocných koleček. Já na svém služebním kole, co jezdím do práce, jsem to v klidu odřídil jen jednou rukou, ale opět jsem si potvrdil, že na kolo to ještě bohužel nejde.

8 komentářů:

  1. Vypadá to, že běžecky na tom budeš zase dobře docela rychle. Musíš teď chvíli vydržet nepadat:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale běh je jen 1/3, kdyby to tak šlo i na kole a ve vodě.
    To je otázka, tak sníh je pryč, a závod je také zatím v nedohlednu, tak snad to chvilku vydržím :-).

    OdpovědětVymazat
  3. No kdyz budes mit nabehano, tak i to kolo nejak zvladnes :-) Plavani uz mas podle jecminka zmaknute technicky, takze to taky nebude zadna hruza :-) Myslim, ze po nejakem zavode budes spokojeny :-)

    OdpovědětVymazat
  4. První závod bych chtěl jít až v Oseku, tak snad se vše dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
  5. Je prima, že máš rozum a jdeš na to postupně. Nechtěl bych vidět rekonvalesc... no prostě zotavujícího se Pepu. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Advid, to by bylo odtrénovaných tak 16 hodin za týden :-). A lamentoval by, že to moc nešlo :-).

    OdpovědětVymazat
  7. To už se čte lépe ..., jen zůstaň u běhání co nejdéle, z tréninkového pohledu nic neztratíš když necháš kolo ve stáji a plavky v šuplíku ještě nějaký ten týden. Koneckonců cyklisti také v přípravném období běhají.
    milans
    P.S.
    Vzpomněl jsem si na Tebe minulý týdny na Lanzarote (!!!), když jsem jel po silnici podél pláže a najednou najížím do (ne sněhových, ale) nemalých písečných jazyků navátých větrem z pláže. V mžiku mi probleskly myšlenky na loket a klíční kost, naštěstí to u mne dopadlo lépe než u Tebe.

    OdpovědětVymazat