8. června 2008

23. týden 2.6 - 8.6

Tento týden jsem pojal odpočinkově a skoro nic jsem nedělal. Sice k mému překvapení, jsem se pocitově zničený po sobotě necítil, po maratonu to bylo daleko horší, ale nic se nemá přehánět a odpočinek si určitě zasloužím :-).

Pondělí 2.6. : volno. Chtěl jsem jít ráno plavat, ale musel jsem jít dřív do práce, tak z toho sešlo a odpoledne se mi už nic nechtělo.
Úterý 3.6. : volno. Opět jsem nic nestihl, odpoledne jsem musel jet s manželkou do Olomouce, a pak jsme šel na zahrádku "U Komára", kde byla válečná porada týkající se víkendového závodu dračích lodí, takže také nic.
Středa 4.6. : ranní plavání 1,5 km za cca 40 min. Žádná divočina, jen posledních 10 bazénů bylo trochu rychlejších. Docela v pohodě, ale už by to chtělo plavat podle nějakého rozumného tréninku. Doufám, že Ječmínek něco vymyslí :-). Večer jsem vyběhnout nemohl, opět jsem musel hlídat děti, takže jsem na hodinku roztočil rotoped a ujel cca 30 km.
Čtvrtek 5.6. : souvislý běh 12,1 km za 1:04:23. Nevydržel jsem to a ráno jsem vyběhl. Takový pohový běh a ač se mi zdálo, že běžím docela rychle tep se pořád pohyboval někde kolem 130 (60% TFmax. ). Nazpět se tep trochu zvedl, ale pořád to bylo pohodový běh a tep přes 139 (66 % TFmax.) nešel a max. tep byl 143 (69% TFmax.). Z běhu mám velkou radost, běželo se mi opravdu velmi dobře, o únavě ani známka :-).
Pátek 6.6. : kolo 56,38 km za 2:06:33. Nečekaně jsem v pátek odpoledne dostal povolení na malou vyjížďku. Připojil se i David a je ho kolega z práce Vojta a po cestě jsme nabrali i Karla. Moc pěkná vyjížďka, většinou tempo udával Karel a k mému překvapení jsem mu i stačil. Davidovi s Vojtou to do kopečku moc nejelo, tak jsme na ně občas museli počkat, což mi vůbec nevadilo :-). Cestou domů jsme ještě stihli krátkou pivní přestávku u Oseckého splavu a pak už jen na pohodu dojeli domů. Opět velká spokojenost, jelo se mi velmi dobře a i do kopce mi to docela jelo, snad to tak bude pokračovat :-).
Sobota 7.6. : souvislý běh 15,5 km za 1:31:15 průměrný tep byl cca 133 (63% TFmax.) a max. tep 145 (71% TFmax.). S bráchou jsem se domluvili na ranní společný výběh. Konečně něco naběhal, a po vážné nemoci se začíná dostávat do kondice. Domluvili jsme se na tempu někde kolem 6:00 min/km, pro bráchu tempo, tak akorát a mě pomalejší běh také vyhovoval, protože na mě čekal závod dračích lodí. Magistrát složil posádku, jejíž jsem členem a zúčastnili jsem se IV. ročníku Přerovského festivalu dračích lodí, které pořádal místní tým dračích lodí Moravian dragons Přerov. Jak bude chvilka možná bude i samostatný článek. Všem bych, ale doporučil se těchto závodů zúčastnit, je to super zážitek.   
Neděle 8.6. : volno. Od rána jsem opět na závodech, které skončili až v odpoledních hodinách a již žádnou sportovní aktivitu jsem nezařadil, pokud se do toho nepočítá sledování fotbalu v televizi :-).

 KmČas
Běh27,602:35:38
Plavání1,640:00
Kolo86,953:06:30
Celkem 6:22:11

Zhodnocení :  Takový odpočinkový týden, který mě překvapil jak zvládnutým během, tak kolem. A víkend, se nesl ve znamení dračích lodí :-).  

6 komentářů:

  1. Máš dalšího 1/2 IM za minulý týden. S dračíma loděma i kvadratlon. :-))

    OdpovědětVymazat
  2. No a co by jsi chtěl ještě v neděli zařazovat? Jen se tady pochlub jak jsi vypadal:))), aby Tvoji trenéři viděli, jakou jsi měl přípravu:))) v sobotu a neděli:))) To byl sportovně-chlastací víkend:)))!!
    Ale ať tě jen nekritizuji, tak díky za společný výběh, už mě to samotnýho nebavilo, a docela rychle to uteklo!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dračí lodě? To je ta hrůza, co mi furt u domu bubnuje a ječí? Utopil bych je u splavu:-)) Ale uznávám, že z člověk z lodě na to může mít jiný pohled. Obzvlášť po vydatném občerstvení po výkonu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyoada jsem moc pěkně tričko i čepička mi moc slušely. Mezi jízdami se moc nepilo, já seděl úplně vepředu, takže podle mě jel zbytek co seděl za mnou, takže se pilo s rozumem.
    Juraman: Opět blbý kecy, na to tě užije, to je jen slepá závist, že jsi tam nemohl být taky !
    vl001: než jsem do lodi sedl poprvé, měl jsem na loď s bubnem podobný názor, pak se to změnilo :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Ale jestli jsi to bral, jako trénink na roztáhnutí cév v těle, tak dobrý:))). To budou teď výkony, jeden osobák za druhým:))). Běhat jdi raději po asfaltě ať nepáláš trávu, a na kole bacha na gumy, ať nejedeš po chvilce na rávkách jak budeš pálit gumy:)))))).

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem loni slyšel od řeky Svratky jakési divné zvuky, posléze zřetelné bum-bum-bum... z dračí lodě, přemohla mě zvědavost. Na osmiveslice z Dukly Praha na Vltavě u Císařské louky by to rychlostně nestačilo, ale i tak je to zajímavá věc. Stálo by to za pokus :-)

    OdpovědětVymazat