28. června 2008

1.ročník Oseckého triatlonu

Loni se tento závod ještě jmenoval Bečvoman, a chtěl jsem se ho i zúčastnit, ale organizátor ho v podvečer závodu zrušil, a tak jsem si musel na tento závod počkat rok.Tentokrát byl pořadatelem závodu triatlonový oddíl TTS Osek nad Bečvou, a musím hned na začátku konstatovat, že se úlohy zhostil velmi dobře.

Na závod jsem se těšil a měl jsem i motivaci, jelikož šewy a vl001 mi stanovili výsledný čas, který po krátké diskuzi byl stanoven na 1:38 :-). Jediné co mi přípravu trochu narušilo bylo prodloužené páteční jednání spojené s obžerstvím a pitím většího množství piva. Naštěstí to nebylo až do mrtva, i díky manželce, která mě odvezla zavčas domů :-), takže jsem byl v sobotu ráno docela v pohodě. Po ranním úklidu doma, jsem si nachystal věci, a s Baldou vyrazil směr Osek. Po příjezdu se už celý jadran hemžil závodníky, registrace proběhla bez front a bez sebemenšího problému. Odvezl jsem kolo do depa, nachystal věci a jelikož jsem měl docela žízeň dali jsme si s Baldou na spravení pivenko. Po krátké rozpravě, jsem ještě zkontroloval věci, vzal plavecké brýle a pomalu se začal chystat na start. Z ráno to vypadalo na jasno a bezvětří, ale v průběhu dne se počasí stále měnilo a v době startu bylo zataženo a foukal docela vítr, takže nejlíp mi bylo ponořen až po hlavu ve vodě, která byla jako kafe:-). Tak a už nám odpočítávali start a hurá do vody.

Start
Start závodu

Tak jako v Litovli opět mi chvilku trvalo, než jsem se dostal do tempa a hlavně mi stále někdo křížil cestu, chytal za nohu atd. Takže až v závěru plavání jsem byl schopen aspoň trochu souvisle plavat bez přerušení a vyhýbání se ostatním. Z vody jsem vylézal opět mezi posledními v čase 14:11, depo mám vždy dlouhé než se do všeho obleču a vyrazil jsem na kolo. Hned po pár metrech jsem se zapojil do malého vláčku, který docela slušně uháněl směr Týn nad Bečvou.

Osecký triatlon
Most Lipník


V tradičním stoupání na Lhotu se vláček roztrhal a i já jsem nebyl schopen tempo udržet. Naštěstí za chvilku jsem se opět chytl jedné dvojce, s kterou jsem se udržel až na vrchol a po průjezdu Lhotou jsme vzorně spolupracovali a dojížděli trojici před námi, docela to uhánělo a před Oprostovicemi jsme už byly těsně za trojicí, v které jsem poznal Baldu. Bohužel prudká zatáčka ve sjezdu v Oprostovicích mi byla osudná. Najeli jsem do ní moc rychle, vyneslo mě to já více přibrzdil, podjelo mi zadní kolo a už jsem se vezl po zadku po silnici. Naštěstí mě všichni minuly, já trošku zmaten, posbíral tachometr, kolo a co nejrychleji na kraj, abych nezavazel. Chvilku mi trvalo, než jsem se dal dohromady, nasadil tachometr, vyrovnal řidítka, která byl do pravého úhlu s kolem, zjistil, že mám docela odřenou levou půlku zadnice, pravé lýtko a koleno z vnitřní strany. Naštěstí nic horšího, takže jsem sedl na kolo a je dál. Ani nevím kolik lidí mě předjelo a až za Bezuchovem jsem se trochu dal dohromady, dojel skupinku předemnou a opět to trochu rozjel. Většinou jsme to ve skupince táhli jen dva, ale s tím se nedalo nic dělat. Celou dobu jsem citěl odřenou zadnici a trochu i koleno, ale zatím to bylo v pohodě. V dáli jsem viděl opět Baldu a trochu jsem se k němu opět přibližoval, ale do cíle kola jsem ho už nesjel. Tak konec kola, a po sesednutí jsem začal pociťovat problém s kolenem, nemohl jsem ho pořádně pokrčit, což se hlavně projevilo, při přezouvání, kdy jsem nemohl pořádně nasadit botu. Nějak jsem se obul a vyrazil na běh.  Nebylo to ono, při běhu jsem nemohl pořádně pokrčit nohu, takže jsem ji spíš tahal za sebou a tento divný běžecký styl měl za následek malý náběh na křeč. Předbíhal mě jeden závodník za druhým a já s tím nemohl nic dělat. Druhá noha byla naprosto v pohodě, vůbec žádný náznak křeče, nebo tuhého lýtka což je u mě super.

Osecký triatlon
Teď mi to vůbec neběželo 

 Doběhl jsem na občerstvovací stanici, napil se vody a při pohledu na hodinky, jsem zjistil, že bych mohl i přes špatný běh atakovat naplánovaný čas, stačilo jen trochu zrychlit. Zapřel jsem se a pomalu jsem se snažil koleno co nejvíc ohýbat a zrychlit. Kupodivu se koleno trochu rozpohybovalo a já  mohl trochu zrychlit, a začal i předbíhat běžce předemnou. Přestal jsem myslet na koleno a jen jsem si říkal, že to musím do časového limitu zvládnout, už stačilo jen oběhnout Jadran a bylo to doma.

Osecký triatlon
Doběh do cíle 

Dalšího běžce předemnou jsem už sice nedoběhl, ale výsledný čas se zastavil na 1:36:47,3 povedlo se. Celkově jsem byl 70 ze 104 a v kategorii 22 z 29.
Po doběhu byl první, kterého jsem viděl Ječmínek Máselník, který už byl dávno v cíli a žízeň zaháněl Plzní, nepohrdl jsem a napil se také. Ještě chvilku jsem se motal v cíli dal si meloun a užíval jsem si své vítězství. Stanovený čas jsem pokořil, co víc si přát, byl jsem spokojen. Plavání byl takový standart, holt plavání v bazénu a na volné vodě s hromadou plavců je úplně něco jiného a musím si na to teprve zvyknout, kolo bylo na mé poměry super i přes pád průměr přes 30 km/h což v tomto kopcovitém terénu je paráda. Jediné co mě mrzelo, byl pád na kole, nebýt pádu bylo kolo o hodně líp zajetý. Běh byl jaký byl, koleno bolelo, a s tím jsem nebyl schopen nic víc udělat, než co jsem udělal. Poprvé mě po kole nechytaly při běhu křeče a mohl jsem konečně i solidně zaběhnout. Škoda, příště to snad vynde. I přes pád velmi vydařený závod, organizace neměla chybu a příští rok rozhodně přijedu znova. Po závodě jsem si dal dobrý gulášek, nějaké to pivenko, počkal na vyhlášení, pokecal s přítomnými a pomalu jel domů. Celkové výsledky jsou zde, podle kategorií zde, foto zde.
A jak to dopadlo s kolenem? Špatně, odřeniny jsem si nechal u ambulance ošetřit, což nebyl zas takový problém, ale koleno začalo čím dál tím víc bolet. Cesta domů už byla docela bolestivá, každý záběr citelně bolel a dalo se šlapat jen ve stoje. Po domácí očistě, kdy jsem málem vystřelil z koupelny, když se mi na spálenou zadnici dostala voda, jsem se na chvilku natáhl a to jsem neměl dělat, protože koleno tak pěkně ztuhlo, že jsem nebyl schopen udělat krok. V noci jsem nemohl skoro vůbec spát a neděle nebyla o nic lepší. Co se dá dělat, v pondělí budu muset navštívit známého ortopéda.    

11 komentářů:

  1. Super výkon a výsledek!! A podle toho jak jsem viděl ošoupaný a prodřený plášť od kola, nohu a zadnici to musel být docela mazec, měl jsi i docela štěstí!! To ti vůbec nezávidím. Co jsem tě dneska viděl mám o tvoje koleno strach, doufejme, že to bude jen naražený a nic víc. Je mi tě i docela líto, na Grafilitovi se celý závod protrápíš až do konce a když ti to jde tak máš nehodu! Ale ta smůla se musí jednou protrhnout a natrhneš všem zad..:))))

    OdpovědětVymazat
  2. Na to, že na kole nejezdíš, je hlavně kolo fakt dobrý. Jsem zvědav na další triatlon:-)

    OdpovědětVymazat
  3. jo, kolo Ti fakt jde. Někde ty Tvoje nabušený lýtka musí být poznat:-)) Jako motivační motto do dalších závodů Ti musím, napsat, že se Balda nechal slyšet, že jestli ho porazí kopačka (rozuměj Ty:-)), tak bude fakt na***ej. Takže regeneruj, ošetřuj koleno, ať můžeš brzo vyrazit do tréninku a Davida pěkně prohnat. Včera nebýt pádu nemuselo moc chybět.

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulace k výkonu.
    Sice ten výkon až tak nezhodnotím, ale pro mě je průměr na kole bomba.
    Přesnější posouzení po DoksyManovi, kam se chystám na malý tt.

    Koleno regeneruj, držím palce ať to je jen naražené.

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za pochvaly, konečně se mi aspoň částečně podařilo prodat, co jsem natrénoval. Z toho jsem měl velkou radost, že námaha nese ovoce.
    Právě jsem se vrátil od doktora, zlomený naštěstí nic nemám, ale jedná se o praciální rupturu ( částečné natřžení ) postranního vazupravého kolena. Takže jsem dostal ortézu a min. 14 dní musím mít klid, nic nedělat, spíš ležet a nechat nohu v klidu :-(. Takže plánovaný Baldathlon a hlavně Olympijský triatlon v Litovli je v háji :-(.
    JM: nebýt pádu tak jsem ho udělal, bohužel, ale není všem dnům konec. Jo a aby jsi měl i ty motivaci, Balda je také natěšen, že už by tě také mohl konečně porazit, tak neusínej na vavřínech :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k pěknému výsledku! Fakt zrychluješ :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to koleno je smůla.
    Ortoped nejsem, takže možnost zatěžování neposoudím, ale na trenink plavání by to myslím bylo. A lehké kolo možná taky.

    OdpovědětVymazat
  8. rk: Zrychluji a teď budu opět zpomalovat! Co už s tím.
    dan67: Bohužel, doktor naordinoval celých 14 dní klid, s minimálním pohybem, ortézu nesundávat. Mám tam i nějaký výpotek, takže doporučil koleno nechat v klidu, ani ho nezkoušet rozhýbat.

    OdpovědětVymazat
  9. 14 dní se dá vydržet. Nebude to sice legrace, ale půjde to. Být Tebou sbírám síly na něco koncem prázdnin, třeba na Morkomana, nebo Doksymana.

    OdpovědětVymazat
  10. Co mi také jinýho zbývá, snad to bude za 14 dní v pohodě, pak jedu na dovolenou a začátkem srpna už snad bude vše v pořádku a vrhnu se pomalu do tréninku. Morkoman 16.8 by mohl být reálný, Doksyman je daleko, raději zkusím Dolecký triatlon, který je kousek od Přerova. http://www.adcyklo.cz...RIATLON.doc.
    JM: Takže letos už je nereálné, s k tvým a Baldovým časům více přiblížit, snad příští rok :-).

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem to tu doplnil o nějaké foto. Je zajímavé, jak jsm byl schopen v cílové rovince běhu, koleno ještě ohnout, za hodinku už to nešlo :-).

    OdpovědětVymazat