19. listopadu 2007

Týden 12.11 - 18.11

Ještě že bydlím v nížině a sněhová kalamita se nám vyhla. Týden probíhal standartním způsobem, navíc o víkendu jsem dal společný výběh s Ječmínkem Máselníkem a kopečky kolem Čekyně byla super změna. Také jsem se definitivně rozhodl, že pojedu do Poruby :-).

Pondělí 12.11. : volno. Pěkně nám sněží, ještě že mám dneska naplánovaný volno.
Úterý 13.11. : souvislý běh 11,85 km za 1:02:32. Ze začátku jsem šel docela pomalu, protože jsem spíš sondoval terén, jestli není cesta namrzlá, po ujištění, že ne, jsem to doběhl se zrychleným závěrem. Ještě, že jsme v nížině a včerejší napadaný sníh hned roztál a chodníky byly v pohodě. Jen nevím, proč zrovna muselo sněžit od 5:00 do 6:00, kdy jsem zrovna běžel. Naštěstí nefoukal vítr, takže se to dalo vydržet.
Středa 14.11. : ranní regenerační běh 11,4 km za 1:02:48. Ze začátku jsem běžel opravdu velmi regeneračně tepovka do 60%TFmax t.j. do 130 tepů, také proto, že jsem ještě v žaludku cítil uzeném, co jsem měl na večeři. Chtěl jsem jen ochutnat, ale bylo tak skvělé, že jsem neodolal a už byly ve mně dva krajíce:-). Naštěstí se to asi po 4 km sklidnilo a zbytek trasy se mi už běželo v pohodě s tepovkou kolem 65% TFmax t.j. 139 tepů (max. tep jsem měl 143, tempo na km 5:31 min). Opět jsem potkal ranního běžce, tentokrát to byl Martin (Ječmínek Máselník). Škoda, že už jsem byl na cestě zpět, mohli jsme vyběhnout spolu.
Čtvrtek 15.11. : pravidelný fotbálek v tělocvičně. Od října do dubna chodím pravidelně do tělocvičny od 18:30 do 20:00. Do naběhaných kilometrů si to nepíši, ale je to docela makačka. A po fotbálku následuje zasloužená odměna v podobě zlatavého moku.
Pátek 16.11. : volno. Manželka šla cvičit, tak jsem měl děti na hlídání. Navíc jsem si dal u rodičů výborný srnčí gulášek, zapil pivenkem - výborná regenerace :-)
Sobota 17.11. : souvislý běh 27 km za 2:50:08. Ráno v 5:35 se měl ke mně stavit brácha a měli jsme běžet k Martinovi a dát společný výběh v kopečkách. Jenže brácha se nedostavil (doma jsem si přečetl sms, že se probudil až těsně před 6:00 a nebylo mu moc dobře, tak zůstal doma), tak jsem vyběhl sám, naštěstí Martin se probudil a mohli jsme vyběhnout. Konečně po dlouhé době, jsme dali společný výběh a bylo to super. Dalo se i do terénu, protože přes noc mrzlo, a kopečky kolem Čekyně byly taky fajn. Tak rychle to uteklo, že jsme si ani nestihli všechno říct :-), už se těším na další společný výběh.
Neděle 18.11.
: volno. Sobotní sledování fotbalového zápasu s návštěvou u slivovičky se trochu protáhlo, a tak jsem byl rád, že jsem se vykopal z postele a šel aspoň se synem bruslit. Víc jsem toho za celý den, ale už nestihl.

 Km Čas
Běh 50,254:55:28
Tělocvična
1:30:00

Zhodnocení : Týden se opět povedl, a jelikož u nás není skoro žádný sníh dalo se v pohodě běhat a navíc o víkendu přimrzlo,takže se dalo i do terénu a na polní cesty.  Ještě, že jsem šel delší běh v sobotu ráno, v neděli bych to nezvládl, a navíc byla větší zima a dost silný vítr.

14 komentářů:

  1. prej týden se povedl. Měl by jsi se nad sebou zamyslet, vždyť jsem naběhal víc než Ty a to nejsem v přípravě na maraton. Hezky se nad sebou zamysli a místo vymýšlení, co bys mi ještě zkontroloval, trochu něco dělej:D
    Ale dietu máš prima, uzené, srnčí, ještě by to chtělo nějakou prima domácí klobásku ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych řekl, že ten objem týden před maratonem je tak akorát v relaci s předtím naběhanou kilometráži.

    Porubu závidím, já se tam asi nakonec nedostanu...



    OdpovědětVymazat
  3. To že se povedl, bylo myšleno s ohledem na počasí. Až na neděli, kdy jsem opravdu nebyl schopen běhu jsem vytěžil z minima maximum. A cíleně na Porubu netrénuji, hlavní cíl je doběhnout v co nejlepším čase :-). A naběhal jsem o 4 km víc než ty a čtvrteční tělocvičnu si do naběhaných km nepíši :-).
    Je potřeba doplnit energii ne, a ten guláš byl opravdu super :-). A na dobrou klobásku mě lákal kamarád v neděli večer po hokeji, ale odolal jsem a šel domů :-).
    A tebe je potřeba kontrolovat pořád jinak se flákáš :-D.

    OdpovědětVymazat
  4. Uzené, srnčí... Ty už jsi úplný profíky. Tak dokonalou superkompenzační dietu jsem před maratónem ještě nezkoušel. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. srnčí prej dává sílu, jak říkal Ota Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. Přece nezměním jídelníček jenom kvůli tomu, že poběžím maraton :-). Jak se znám, tak superkompenzační dieta by pro mé tělo měla daleko horší následky, než si dát uzený, to už tělo dobře zná, ale dietu ne :-D. A jak píše šnek, srnčí dává sílu, bylo to i v televizi :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Jestli sis dal jen srnčí a jen uzený a nedal k tomu žádný sacharidy, tak to byla dokonalá první část SD. :D A teď už se stačí jen nakarboloudovat. :D O to lépe, že ani nemusíš měnit jídelníček. :o)

    OdpovědětVymazat
  8. To jsem rád že budeš v Porubě. Pokud poběžíš v sobotu vyrazíme odpoledne \"zhodnotit\" první maraton a doplnit energii. Poruba má výhodu, že se v sobotu nespěchá domů.:-)

    OdpovědětVymazat
  9. kdes nabral o ty 4 km víc? Máš 50,25, já 51, kontrolóre :-)

    OdpovědětVymazat
  10. ječmínek: ty 4 km, to je chůze do práce a z práce celý týden :-D.
    Milan: Už se těším na odpolední \"zhodnocení\" maratonu. Jen abych stihl vlak zpět. Jak pojedeš ? Ty poběžíš oba dva?

    OdpovědětVymazat
  11. Jedeme autem společně se STJ a Daem v sobotu ráno. Chtěl bych běžet oba maratony stejně jako vloni. Ale je to pro mě pořád velká neznámá. :-)
    Tak v sobotu v Porubě...

    OdpovědětVymazat
  12. Škoda, že nejdete přes Přerov, svezl bych se s vama. Já poběžím rozhodně jen jeden, druhý na 100% vím by bylo trápení, a kdoví jak bych dopad. Zkusím oba až příští rok.

    OdpovědětVymazat
  13. Už je čas začít pořádně akumulovat...

    OdpovědětVymazat