31. července 2007

Tak bloguji taky....

Stále jsem se rozmýšlel, zda si založit svůj blog či nikoliv. Hlavní inspirací byl pro mě blog Ječmínka Máselníka, ale i sportovní blogy návštěvníků serveru behej.com  vl001, foresta, luckyboye atd.  A tak jsem se po určitých rozpacích rozhodl, že se s vámi podělím o své zážitky a založil jsem si svůj vlastní blog. Moc se mi do toho nechtělo, ale nakonec  jsem si řekl proč to nezkusit, zatím nemám nic rozmyšlené a ani nevím jak se to tu ovládá vše budu muset řešit za pochodu a navíc nastupuji na dovolenou tak se do toho naplno vrhnu až po dovolené..

Tak na úvod bych napsal něco o sobě. Narodil jsem se mamince a tatínkovi 31.10.1974 a shodou okolností byli rodiče tak šikovní, že jsme se narodili hned dva, a tak mám ještě stejně starého bráchu, jen já jsem o 5 min starší . Táta se prsi, že chtěl vždy dvě děti a aby s tím nebyly problémy udělal je naráz, to prý neumí každý. Jsem šťastně ženatý a mám moc hodnou manželku Silvii a dva syny Adámka 7 roků a Filípka 2,5 roků. Táta jako učitel tělocviku a bývalý atlet, nás vedl už od mala ke sportu. V podstatě mě naučil od všeho trochu, zahraji si  volejbal, košíkovou, tenis, fotbal, hokej atd, ale ze všeho nejvíce jsem se věnoval hokeji. Od první třídy základní školy jsem začal hrát hokej, což mi vydrželo až do nástupu na střední školu, kdy jsem přesedlal na fotbal, který hraji stále, ale už to není tak žhavé. V průběhu léta 2006 mě začalo čím dál tím víc bavit samotné běhání. A tak jsem si v září řekl, jaké to asi je uběhnout maraton. A když už maraton tak, proč nezkusit PIM. Začal jsem šmejdit po internetu a objevil server http://www.behej.com/ z kterého jsem začal čerpat informace. Poradna Miloše Škorpila je opravdu k nezaplacení a po ujištění, že maraton může zvládnou skoro každý jsem neváhal a začal trénovat. Koupil jsem si a přečetl  knihu "Od joggingu po maraton" a začal pomalu trénovat. Od listopadu jsem si založil svůj tréninkový deník, koupil sporttestr a bylo rozhodnuto, který sport bude v současné době priorita. Málo kdo mi věřil, i táta říkal, že to nezvládnu, ale to mě ještě víc nabudilo, abych je přesvědčil že se mýlí. Svůj první závod jsem absolvoval 2.12.2006 byl to mikulášský běh v  Olomouci, délka tratě  6,9 km - 0:30:21  (4:24 na km) a dne 13.5.2007 jsem si splnil sen a uběhl svůj první maraton 42,195km - 4:14:10  (6:01 na km).

Tak to by mohlo pro začátek stačit. Sám jsem zvědav jak budu pokračovat, určitě zde zhodnotím svůj tréninkový týden, pocity ze závodů a kdoví co ještě..

9 komentářů:

  1. když už ses pustil do spisování;-). Aspoň budeš taky trochu pod dohledem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já to budu kontrolovat jestli tu píše pravdu:))))Aby se v tom spisování někdy nezapomněla nepsal blbosti:))):))))

    Ale jinak hodně zdaru Aldamane!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. blogů není nikdy dost, nic člověka nazaujme víc než reálný článek. Navíc poslední dobou si o jedné akci mohu přečíst na několika blogách a to hned dodá plastičnost. Takže s chutí do toho.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem to rozmýšlel dost dlouho, ale nakonec to není až tak špatný. Zvlášť, když ti lidi na příspěvky reagují. Tak aktivní múzy!

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za podporu, potěší to a dodá to elánu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. vítám tě mezi blogery, jenom nás zvesela zasypávej příspěvky

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se přidám k těm, v kterých budeš mít podporu. Je dobré vědět, že to někdo čte....
    A piš piš.

    OdpovědětVymazat
  8. No konečně někdo se stejnou šablonou :-)
    Vítej mezi námi bloggery ! Budu Tě pravidelně číst.

    OdpovědětVymazat
  9. 2Hejkal: Mě se tahle šablona líbila nejvíce :-)). Taky jsem se na ten tvůj mrjnul :-)).

    OdpovědětVymazat